Witam
Od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem HTC Artemis. Jest to pierwsze moje urządzenie tego typu i nie ukrywam że mam trochę kłopotów z jego konfiguracją. Największym jednak problemem z którym nijak nie mogę sobie poradzić to ustawienie i synchronizacja poczty w Outlook. Bardzo proszę doświadczonych użytkowników o pomoc (taką dla żółtodzioba).
Oto sprzęt i oprogramowanie używane: HTC Artemis WM 5.0, Outlook 2007, Active Sync 4.5
W czym problem:
Generalnie niby wszystko jest OK. Active Sync wykrywa urządzenie, łączy się i synchronizuje. Problem z którym nie mogę sobie poradzić to poprawne ustawinie tej synchronizacji:
Mam trzy konta pocztowe i tu się zaczynają schody bo jak dodaję nowe konto pocztowe w moim HTC to tworzony jest oddzielny profil (katalog) ze skrzynką INBOX, KOSZEM, itd. Więc mam trzy różne profile każdy dla jednego adresu e-mail oraz dodatkowo profile które były standardowo (MMS, Outlook E-mail, Wiadomości tekstowe). Odbieranie i wysyłanie poczty w WM działa bez problemów. Tak samo w Outlook 2007 mam trzy różne profile-katalogi (oddzielne pliki pst) dla każdego adresu e-mail. Problem polega na tym że Active Sync synchronizuje tylko katalogi umieszczone w profilu Otlook E-mail w HTC z katalogami w profilu Personal Folders w Otlook 2007 co mi nic nie daje bo cała poczta do synchronizacji jest w innych katologach. W Active Sync nie znalazłem jak zmienić profil (katalog) widoczne są jedynie te z Personal Folders.
Jak to ustawić żeby było wszystko OK. Proszę o pomoc taką dla nowicjusza (krok po kroku). Jak powinno to wszystko być ustawione w moim przypadku (trzy adresy mail). Jestem gotów pozmieniać katalogi, konfiguracje tak aby wszystko działało prawidłowo.
Z góry dziękuję za wyrozumiałość i pomoc.