GPRS & Nokia & IPAQ

• 3 Odpowiedzi
  • 1091 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

GPRS & Nokia & IPAQ
« dnia: Październik 01, 2002, 19:59:11 »
Jestem troszkę zielony w tej kwestii ale szukam osoby która mi powie
czy tez podpowie jak ustawić Ipaqa by wykorzystywał nokie 6510 jako
modemu do internetu powiem jeszcze ze ta nokia ma pracować w GPRS, z
laptopem nie mam najmniejszego problemu lecz jak to ztrobic w Ipaqu to
nie mam zielonego pojęcia mój Ipaq to 3630 prosze o pomoc

Pozdrowienia Waldek C.

GPRS & Nokia & IPAQ
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 01, 2002, 23:45:17 »
Mam ten sam problem. Posiadam Nokie 6310 z bluetooth oraz Pocket Looxa FSC, i za nic nie moge nawiązać połączenia przez GPRS telefonu z internetem. Przez IRDE telefonu i notebooka bez problemu łączę się z eranet. A dzis nabylem palmtopa skonfigurowalem, niby dobrze i nic. Nadmienię, że telefon jest widoczny w palmtopie poprzez bluetooth. Poza tym czy to normalne, że wyszukuje palmtop urządzenie nokia 6310i przez ok 12sek. Na szkoleniu FSC pojawil sie taki problem ale ktos podal na to jakies antidotum. Prosze pomozcie.

GPRS & Nokia & IPAQ
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 02, 2002, 01:10:21 »
też miałem problem z połączeniem do internetu via bluetooth (Nokia6310 i iPAQ3870) przy Pocket PC 2002 wersji 2.15. Pomogło upgreydowanie romu do wersji 2.20. Być może i u Was przyczyna włąśnie tkwi w jakimś błędzie w sytemie paltopa???

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
GPRS & Nokia & IPAQ
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 03, 2002, 12:18:58 »
Widze ze ten problem jest powazny. Wielu z was ma nadal problemy z odpowiednia konfiguracja polaczenia.

Postaram sie opracowac na jutro specjalny poradnik - krok po kroku ... dla roznych telefonow (tzn dla Erica t39m, i Nokii 6310) dla LOOXa i dla iPAQa ...