GPRS keep alive

• 11 Odpowiedzi
  • 1303 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

GPRS keep alive
« dnia: Grudzień 13, 2004, 20:08:35 »
Witam
Czy jest jakiś DARMOWY program podtrzymujący połączenie GPRS ( jak GPRS keep alive)?? I czy ten GPRS keep alive podtrzymuje połączenie jak pocket jest wyłączony??

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
GPRS keep alive
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 13, 2004, 20:35:56 »
Nie. On podtrzymuje polaczenie tylko gdy pocket jest wlaczony. No chyba ze wylaczysz pocketa wylaczaja tylko ekran.

*

Offline darekkot

• 705
  • Sprzęt: Acer n311,HTC Touch Pro
GPRS keep alive
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 13, 2004, 22:57:25 »
Na wm2003 Phone Edition podtrzymuje caly czas. Wiem na pewno, bo zapomnialem i zastawilem mda2 na noc na baterii z otwarta sesja gprs i rano mialem wysuszona baterie i Hard Reset :)
HTC Touch Pro,ROM: Lite v.3.0 by qsqa,Radio: 1.02.25.28

*

Offline plast

• 21
    • http://www.4me.pl
GPRS keep alive
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 14, 2004, 23:11:12 »
ten platny gprs keep alive jest do niczego, bo tak naprawde niczego nie podtrzymuje, szkoda kasy :(

jesli jest dobry sygnal, minimum 2-3 kreski, to polaczenie gprs nie powinno sie zerwac, do MDA2 polecam specjalnego tweaka, ktora sprawia, ze nie rozlacza sie gprs nawet gdy wylaczysz PDA, oczywiscie na problemy ze slabym sygnalem sieci to srednio pomoze, ale u mnie sprawdza sie w 95% przypadkow :) zauwazylem tez, ze czasem gdy niby gprs nie dziala, ale wg. PDA polaczenie nadal jest, to przydaje sie... zadzwonic na ten numer telefonu, 1-2 sygnaly i nagle gprs odzywa, tak jakby potrzebowal impulsu by sie obudzic - takie rzeczy dzieja mi czasem sie gdy mam slaby sygnal, "ozywienie" udaje sie w polowie przypadkow

*

Offline kanczug

• 19211
GPRS keep alive
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 14, 2004, 23:19:08 »
Na WM 2003 Phone Edition to calkowicie inna historia :)

GPRS keep alive
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 15, 2004, 10:02:13 »
Gdyby mi chodziło o Phone Edition to bym założył posta w dziale Phone Edition... :S A ja mam iPAQ 1940 + Motorola A835

*

Offline darekkot

• 705
  • Sprzęt: Acer n311,HTC Touch Pro
GPRS keep alive
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 15, 2004, 10:05:39 »
wiec dlatego, ze nie umiesciles tego w dziale Phone Edition to dodam jeszcze ze program nie dziala poprawnie na Phone Edition WM2003SE :)
HTC Touch Pro,ROM: Lite v.3.0 by qsqa,Radio: 1.02.25.28

*

Offline najdmen

• 26
    • Najdmen.pl
  • Sprzęt: Nokia N95, Nokia e51, MDA PRO, MDA C3, IBM R61, HP NX500. I wiele innych ... :-)
GPRS keep alive
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 10, 2005, 07:54:54 »
witam, przepraszam ze odśiwerzam tk stary wątek, ale czy zna ktośtaki program na zwykłego windowsa?? pozdrawiam

*

Offline kanczug

• 19211
GPRS keep alive
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 10, 2005, 09:29:39 »
Gadu-Gadu? :)
Kazdy program wymieniajacy dane z internetem co jakis czas bedzie podtrzymywac polaczenie. A jak operator postanowi je zerwac to i tak zerwie...

podtrzymanie połączenia
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 30, 2006, 21:43:56 »
Też mam problem ze zrywaniem połaczenia GPRS (mio p500+nokia 6310i). Jak mam odpalone Skype to po  jakimś czasie transmisja GPRS pada. Zrobiłem stronę www, która się przeładowywała co 120 sekund i było okej. Ten sposób się jednak nie sprawdził, bo jak Explorer jest zrzucony do pamięci to... strona się nie odświerza i transmisja pada.
Szukam właśnie czegoś na wzór GPRS Keep Alive co puszcza małe paczki danych. Z moich obserwacji transmisja ze Skype nie wystarcza i urządzenia zrywają połączenie.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
GPRS keep alive
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 31, 2006, 08:49:30 »
Bylo wiele razy BG-Soft Tweak.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline Nil

• 1
Link do BG-Soft Tweak
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 03, 2007, 00:22:39 »
Może ktoś podać link do tego BG-Soft Tweak bo jakoś nic sensownego nie mogę znaleźć...
Przy okazji pytanie jakoś tak na jesieni Skype działał. Potem w serwisie nadgrali mi jakiś uaktualnione oprogramowanie (comm manager się pojawił) i teraz nie chce się łączyć (GPRS/EDGE) nawet jeśli połączenie z Internetem jest wcześniej ustanowione. Mam podejrzenie, że powodem tego jest, że domyślnie mam ustawione gdzieś tam (gdzie ?) Internet zamiast Era Internet. Widać to przy konfiguracji połączenia poczty. Domyślnie ustawia się Internet i wtedy nie może się połączyć a jak zmienię na Era Internet to wszystko hula. W ustawieniach połączeń mam tylko Era Internet więc nie wiem skąd to bierze. BTW zanim telefon nie trafił do serwisu (zepsuł się głośnik) to połączenia z internetem nie zrywał.
W pomocy technicznej Ery oczywiście panienki niczego nie wiedzą :(