Gdzie WM2003 trzyma bazy danych??? Hardreset comming soon ;/

• 10 Odpowiedzi
  • 870 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Wrzesień 27, 2004, 18:19:57 »
czesc

zachcialo mi sie grzebania w rejestrze i cos pomyrdalem przy driverze graficznym :( po resecie jest sieczka na LCD... musze zrobic hardreset, ale nie wiem jak zobic backup baz danych (kontakty)

gdzie WM2003 to trzyma? ;/ kompletnego backupu nie chce robic bo porzadne przeczyszczenie flakow mu sie przyda po 9 miesiacach, tylko szkoda mi stracic liste kontaktow... nic wiecej takiego cennego tam nie mam...

help....
mw

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 27, 2004, 18:26:11 »
A nie synchronizowałeś pocketa z Outlookiem na PC?

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 27, 2004, 18:43:49 »
ok to inaczej - jak zsynchronzowac kontakty z ksiazka adresowa z outlooka expressa?? nie mam outlooka duzego i nie mam tez pod reka plyty z Office..... :| help...

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 27, 2004, 19:26:33 »
Outlook duzy jest na plycie CD dolaczonej do PDA. Nie ma darmowego sposobu na synchronizacje palmtopa z Outlook Express.

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 27, 2004, 19:30:13 »

« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 27, 2004, 19:33:45 »
Owszem jednorazowo a nawet kilurazowo można to zrobić za darmo, bo do pobrania jest trial Sync Expressu, który pozwala na pełną synchronizację inboxa i wiadomości przez kilka dni.

« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 27, 2004, 19:56:33 »
ok - poradzilem sobie z tym demkiem :)

palmtop juz po hardresecie i all ok (na szczescie bo juz sie balem czy ukladu graficznego nie spieprzylem ;/)

to jest lowendowy medion, wydlubany z zestawu z GPSem wiec tam chyba standardowego Outlooka nie bylo ... nie pamietam... ;)

ale pytanie o bazy danych nadal aktualne... gdzie ten cholerny windows to trzyma?? tak z ciekawosci i checi poznania nieznanego :D

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 27, 2004, 22:06:30 »
Jest ukryty katalog Databases. Ale nie ma darmowej aplikacji do zarzadzania tymi danymi.

*

Offline malik

• 257
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 28, 2004, 21:09:46 »
Adminie a gdzie jest dokładnie ten plik databases przeszukałem resco całe urządzenie i nic, korzysteałem z find. Mam oczywiście ustawione w opcjach pokazywanie wszystkiego. A najczęsciej modyfikowane pliki w katalogi windows i najwiekszy to "MsgQueueDataFileMicrosoft Text SMS Protocol" ale wątpie że to to.  tak poza tematem to które pliki to rejestr?
pozdrawim

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 28, 2004, 21:54:11 »
Nie plik tylko katalog. Jest w glownym folderze PDA. Jak patrzysz przez polski ActiveSync to bedziesz go widzial jako Bazy Danych. Normalnie w palmtopie jest on niewidoczny. Przez FIND go nie znajdziesz.

A tak swoja droga to po co ci to? Jak chcesz zrobic kopie bezpieczenstwa to sa do tego specjalne programy, a nie jakies amatorskie sposoby...

*

Offline malik

• 257
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 28, 2004, 22:07:02 »
szukam słownika z tematu Jak edytować słownik podpowiedzi? http://www.pdaclub.pl/forum/posty.php?temat_id=9710&od=0
i pomyślałem że skoro baz nie widać może i ten słownik jest gdzies ukryty
a swoją drogą to te bazy są gdzieś fizycznie w pda tylko właśnie jakoś ukryte :(

A w tym activsyncu to nic sie nie da zrobić z tymi bazami nawet skopiować, po co tak poutrudniali skubance od M$  ;)