Witajcie.
Za chorobę nie mogę zmusić mojego pocketa aby łączył się z internetem za pomocą telefonu komórkowego.
Moja konfiguracja wyglądała następująco.
1) W telefonie Nokie 6300 oraz w pockecie Fujitsu Siemens N560 włączyłem bluetooth
2) W pockecie wszedłem w ustawienia / połączenia oraz dodałem nowe połączenie modemowe
3) Podczas wyboru urządzenia wybrałem bluetooth a następnie mój telefon (urządzenia się sparowały)
4) W ustawieniach połączenia wpisałem numer *99#, login internet oraz hasło internet.
Przy próbie połączenia na telefonię widzę że pocket i nokia łączą się poprzez bluetooth.
Na chwilkę pojawia się ikonka E - oznaczająca próbę nawiązania połączenie z internetem
Po chwili wyskakuje w telefonie "Najpierw uaktywnij dane pakietowe"
OKi. Nie jestem leniwy i szukam dalej.
Na tym forum znalazłem
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=46850.0niby podobny problem do mojego tylko że kolega miał Plusa.
rozumiem że mam dopisać w zaawansowanych ustawieniach
Na wszelki wypadek dodaj w PDA we wlasciwosciach (advanced) taki string inicjujacy
+cgdcont=1,"IP","www.plusgsm.pl"
oraz user plusgsm i pasword plusgsm.w tym wątku koledze dopisanie takiego wpisu pomogło. więc próbuje u siebie
a tu prosze nie mam możliwości wpisania takich ustawień. więc
znowu żeby nie zostać posądzony o lenistwo użyłem wyszukiwarki i znalazłem
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=76037.360 (strona 13 wypowiedź na samej górze)
Z racji tego że wgrałem sobię WM6 opcja wpisywania dodatkowych komend AT została ukryta.
Więc według wskazówek dopisałem je w rejestrze.
Niestety zero efektów.
Skorzystałem także z wyszukiwarki google apropo tych komend i widziałem jak inni wpisywali
AT+cgdcont=1,"IP","
www.orange.pl"
AT+cgdcont=1,"IP","orange.pl"
AT+cgdcont=1,"IP","orange"
AT+cgdcont=1,"IP","ointernet"
AT+cgdcont=1,"IP","orange.vpn"
każda z możliwości wywalała mi w telefonie "Najpierw uaktywnij dane pakietowe"
dodam że internet w telefonie mam ustawiony w poprawny sposób ponieważ
mogę korzystać z przeglądarki internetowej w telefonie za pomoca gprs
oraz korzystając z laptopa (także przez bluetooth) oraz program nokia suite mogę "buszować" po internecie.
Mimo że nie jestem leniwy i chciałem rozwiązać ten problem sam to już mi się pomysły skończyły.
Dlatego zwracam się do was z prośbą o rozwiązanie mojego problemu ponieważ bardzo mi zależy na odpaleniu internetu na pockecie.
Pozdrawiam.