FloatMe - moja pierwsza aplikacja;)

• 73 Odpowiedzi
  • 4693 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline _TB_TB_

• 791
  • Sprzęt: Samsung SGH-i780 + 4GB microSDHC
« dnia: Listopad 13, 2006, 10:06:14 »
Witam!
Po długiej walce z instalacją eMbedded Visual  C++ 4, postanowiłem napisać prościutką aplikację. Co ona robi? Zmienia WS_STYLE okienka z pierwszego planu na okienko z ramką -> efekt widoczny na screenach.

Kilka pływających okienek, można zmieniać rozmiar okienek. Kliknięcie w krzyżyk ZAMYKA okno (UWAGA - Nie zamykamy okienka PROGRAMS! Spowoduje to reset palmtopa)

Okienka można przywracać stanu 'normalnego' przez powtórne wywołanie programu FloatMe. Okienko nie jest skalowane, w związku z czym można tworzyć efekt nakładających się, okien na pełnym ekranie. Aby przywrócić okienko do poprzednich rozmiarów należy albo ponownie kliknąć na link aplikacji, której okno chcemy przywrócić, albo tapnąć odrobinę na lewo obok przycisku [X].

link do aplikacji: http://bodz.elsat.net.pl/vis/uploader/index.php?plik=floatme.zip&op=get
Wersja w CABie: http://bodz.elsat.net.pl/vis/uploader/index.php?plik=floatme_cab.zip&op=get

Napisanie tego zajęło mi koło 10 minut, więc nie gwarantuję, że zadziała;)

Zmiany w najnowszej wersji:

Ikonki minimalizacji i maksymalizacji. Jeszcze nie są odrysowywane 'na zywo', niemniej jednak wystarczy tapnąć i odsunąć bez puszczania tapnięcia rysik - przycisk się wciśnie i odrysuje.

Wersja dostępna pod tym samym linkiem.

PS - polecam w ramach testu ustawić skrót do aplikacji pod jakiś klawisz sprzętowy.

Aplikacja powstała dzięki wspólnemu wysiłkowi grupy forumowiczów, temat - źródło: http://pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=53188&start=340
Aj dżast did da dirti łerk. Specjalne podziękowanie dla usercontrol'a;)

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
  • Sprzęt: Dell Axim X51v | Blackberry 8110, 9700, PlayBook
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 13, 2006, 12:03:24 »
http://pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=53188&start=340
Czyżby mała inspiracja? :>

Ale dobre, sprawdzę.

*

Offline KotLarry

• 351
  • Sprzęt: FS Pocket Loox 420 -> i780 6.1 96dpi -> omnia pro4
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 13, 2006, 12:26:20 »
Brawo!! świetny pomysł..

Jako, że na programowaniu mało się znam.
Spytam czy mozesz zrobić tak, aby krzyżyk był związany z normalnym od windy..
i np działał tak jak wskazuje mu np vbar czy jakiś inny program?

no i bosko by było jakby po podwójnym kliknięciu program wracana fullscreen. ;]
Pozdrawiam!
MK.

*

Offline _TB_TB_

• 791
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 13, 2006, 13:35:55 »
BatSk8, owszem. Niemniej jednak usercontrol niespecjalnie się spieszył z udostępnieniem czegoś konkretnego, więc postanowiłem sam napisać;)

KotLarry, Mogę ewentualnie ten krzyżyk wogóle wywalić. Zmiana funkcjonalności będzie nieco bardziej wymagającym problemem. A ten dblclick - tak samo, jak close - ni mam w tej chwili pomysłu na to;)

http://bodz.elsat.net.pl/vis/uploader/index.php?plik=FloatMe_noclose.zip&op=get   - wersja bez przycisku 'CLOSE'.

*

nothin

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 13, 2006, 13:58:17 »
czy ja dobrze widzę?
masz w tcpmp intro z SS2? :D ?

ten reset o którym mówisz to sr czy hr..?

jak to okienko nie jest skalowane, wierz mi , u mnie jest; tzn sama ramka, faktycznie elementy okna(suwaki itp) nie są.

niesamowite: krzyzyk w oknie ZAMYKA program, nie chowa go.

mała rzecz: programik MUSI mieć edytowalną listę wyjątków - vide ebookreadery....

update: tcpmp NIE podlega tej opcji? czy każdorazowo trzeba go odpalać na dane okno?
jeśli tak, to może commandline by się przydał, coś typu "floatme.exe -tcpmp.exe" -skrót z ładną ikoką wtedy odpalałby dany progs w oknie?

*

Offline KotLarry

• 351
  • Sprzęt: FS Pocket Loox 420 -> i780 6.1 96dpi -> omnia pro4
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 13, 2006, 14:32:36 »
_TB_TB_

super dzięki...
Ja dopeiro poznaję C++ na uczelni,
więc może za jakiś rok dwa będę mógł coś napisać buehhehe
Pozdrawiam!
MK.

*

Offline _TB_TB_

• 791
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 13, 2006, 14:44:01 »
KotLarry, http://pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=53188&start=358  - zobacz, jakże 'rozbudowany' jest to program:)

Cytat: "nothin"
czy ja dobrze widzę?
masz w tcpmp intro z SS2? :D ?

Owszem!:D Jedna z najbardziej klimatycznych gier, jakie kiedykolwiek powstały;)

ten reset o którym mówisz to sr czy hr..?

Soft reset - po prostu Windows wykrywa Shell error i się resetuje

jak to okienko nie jest skalowane, wierz mi , u mnie jest; tzn sama ramka, faktycznie elementy okna(suwaki itp) nie są.

Tak, jest WS_SIZEBOX. Co prawda ramka jest wklęsła, ale jak na tyle kodu...;)

niesamowite: krzyzyk w oknie ZAMYKA program, nie chowa go.

To defaultowe zachowanie WinCE; ciekawa sprawa - otwórz okienko, które normalnie ma ptrzycisk [OK] zamiast [X] i potraktuj je floatem - Okienko będzi mieć OBA przyciski :D

mała rzecz: programik MUSI mieć edytowalną listę wyjątków - vide ebookreadery....

Wiem, myślałem o tym;) Jak tylko będę miał chwilkę - wczytam się w obsługę I/O w WinCE ;)

update: tcpmp NIE podlega tej opcji? czy każdorazowo trzeba go odpalać na dane okno?
jeśli tak, to może commandline by się przydał, coś typu "floatme.exe -tcpmp.exe" -skrót z ładną ikoką wtedy odpalałby dany progs w oknie?

Nie podlega? W sensie? U mnie da się 'upłynnić' okno...
A to, co mówisz z argumentami uruchomieniowymi - ciekawy pomysł, niezbyt skomplikowany w zasadzie;) Niemniej jednak rozwiązanie juz istnieje - MortScript. wstawiasz tam coś w stylu:
run "\Program files\tcpmp\tcpmp.exe"
WaitFor "TCPMP",10
run "\Windows\FloatMe.exe"

*

nothin

« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 13, 2006, 14:55:53 »
dokładnie:) zapominam o morcie..

mapowanie buttonów darowałem.
zrobiłem ikony w launcherze do skryptów na dane programy.

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 13, 2006, 15:11:09 »
Brawo!! świetny pomysł..
]
Jasne, nagle _TB_TB_ wyrósł nam z pod ziemi i to wymyślił!

BatSk8, owszem. Niemniej jednak usercontrol niespecjalnie się spieszył z udostępnieniem czegoś konkretnego, więc postanowiłem sam napisać

No to co? Wypadało się chociaż upomnieć, a nie czekać, dostać cenne informacje i sobie wykorzystać. Ale to typowe zachowanie Polaka = nietaktowność.

Szkoda gadać. Pewnie za chwilę program pójdzie na cały świat i staniesz się bohaterem ;) Ale gdyby nikt tematu nie ruszył to świat siedziałby cicho. A nie mówiłem, że tak będzie?

*

Offline _TB_TB_

• 791
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 13, 2006, 15:26:15 »
BatSk8, widzę, że chcesz konfliktu:)

Cytat: "BatSk8"
Brawo!! świetny pomysł..

Jasne, nagle _TB_TB_ wyrósł nam z pod ziemi i to wymyślił!

Czy coś takiego napisałem? Że to mój pomysł? Nie.

BatSk8, owszem. Niemniej jednak usercontrol niespecjalnie się spieszył z udostępnieniem czegoś konkretnego, więc postanowiłem sam napisać

No to co? Wypadało się chociaż upomnieć, a nie czekać, dostać cenne informacje i sobie wykorzystać. Ale to typowe zachowanie Polaka = nietaktowność.

Więc co - miałem pisać 'usercontrolku, czy zechciałbyś wreszcie udostępnić swój program?' ? Hm? Nietaktem ze strony usercontrola było nieopublikowanie programu.

Szkoda gadać. Pewnie za chwilę program pójdzie na cały świat i staniesz się bohaterem ;) Ale gdyby nikt tematu nie ruszył to świat siedziałby cicho. A nie mówiłem, że tak będzie?

Tak, szkoda gadać - naprawdę zdziwiła mnie twoja reakcja. Zawiodłem się. Rozumiem, że nie widzisz genialnej odkrywczości mojego pomysłu, nie?:P Po co robić coś, co zmienia atrybut wszystkich okien? Przecież to ma 0(!!) użyteczności! Ale można dać użytkownikom programik, który umożliwia zmianę atrybutu JEDNEGO okna - na to usercontrol nie wpadł. BTW - czy gdzieś w kodzie programu widzisz jakieś creditsy? Chociażby moje?:P Nie? Oj... zapomniałem, to taki polski nietakt.

*

nothin

« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 13, 2006, 15:32:01 »
powtórzę to i tu:
Oo batsk8...no co ci...
życzę wam wszystkim powodzenia, bo widać i słychać, że cosik działącie.
keep it up!

co do tematu:
um.  jedna rzecz, gdy mam zokienkowanego tc, na przyklad, po tapnięciu na "pulpit" focus menubara nadal jest z tc, jak myślisz, jest możliwa sytuacja gdzie po kliknięciu na pulpit dolna belka stawaaby się znow belką z "new" i trayem?

*

Offline usercontrol

• 393
  • Sprzęt: HTC Touch Pro2, Newton OMP
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 13, 2006, 15:38:15 »
Zlekka pomysł ukradziony, mój BetterWM nie pojawił się jeszcze, bo jeszcze dużo do zrobienia zostało.

*

nothin

« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 13, 2006, 15:49:05 »
panowie, dwie kwestie.

dzień na pdaclub.pl zaczął się dla mnie odkryciem wątku _TB_TB_. i to był DOBRY start dnia netowego/pocketowego. im więcej czasu mija, tym bardziej mi się robi przykro.

wyluzujcie, może.

druga kwestia:

oba wątki czyli ten Batsk8ta i Twój, _TB_TB_ , moze lepiej błoby przenieśc do działu DEV? w ogólnym aktualnie przebieg wątków robi złe wrażenie a sporo ludzi to widzi....

co myślicie?

trzymaj się, usercontrol, nie przejmuj się pierdołami.

_TB_TB_ odkrycie:

na pasku okna JEST gdzieś MINIMALIZATOR. spróbujcie kliknąć w okolicy 2 px lewej strony belki....okno SIĘ ZMINIMALIZUJE!
=krok od regularnego, windowsowego minimise?:) YEAH!
(wygląda na brak wizualnego obiektu przy zachowaniu funkcji)..

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 13, 2006, 15:59:40 »
na pasku okna JEST gdzieś MINIMALIZATOR. spróbujcie kliknąć w okolicy 2 px lewej strony belki....okno SIĘ ZMINIMALIZUJE!
=krok od regularnego, windowsowego minimise?:) YEAH!
(wygląda na brak wizualnego obiektu przy zachowaniu funkcji)..

Nie ma się czym cieszyć, TB_TB nie dodał kontrolki minimalizacji, u usercontrola oczywiście jest :] I nie tylko

*

Offline _TB_TB_

• 791
« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 13, 2006, 16:05:24 »
usercontrol, pomysł na co? Udostępniłes publicznie exeka? Masz coś poza screenami?:P nothin też udostępniał screeny z wmontowanym Windowsem XP w palmtopa...;P

skejt - nic odkrywczego z tą minimalizacją;P wpisanie innego stylu okna, lub wywołąnie na jego rzecz Minimalise() lub Hide() ;P Zaiste, odkrywcze:P chcę zobaczyć coś, co DZIAŁA, a nie tylko jest na screenach. To raz. Dwa - FloatIt nie ma funkcjonalności żadnego wydumanego shella, ani nic. On po prostu miał umożliwić użytkownikowi na zmianę atrybutu JEDNEGO okna, na żądanie. usercontrol na to nie wpadł. Wolał enumerować wszystko, i modyfikować wszystko.

Jeszcze jedna rzecz - MÓJ PROGRAM MA RAPTEM 3 LINIJKI!!:P gdześ pisałeś, że każdy głupi może napisać taki program. Rozumiem, że np TY jesteś mądry, dlatego go nie napisałeś?:P

Wniosek prosty - jak napiszę coś ciekawego, udostępnię tylko gdzies indziej, bo pan skejt sobie nie życzy;)

*

Offline usercontrol

• 393
« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 13, 2006, 16:30:11 »
Dobra, nie ubóstwiaj się, _TB_TB_.

Ja mogę mój program napisać w jednej linii bez problemu. Nie o to chodzi.

usercontrol na to nie wpadł

Oczywiście, że wpadłem. Jak dobrze pamiętam, na forum napisałem, że nie działa mi funkcja GetActiveWindow, potem jednak zaczęłem szukać na stronie ms'a innych funkcji, które mogą ją zastąpić.

chcę zobaczyć coś, co DZIAŁA, a nie tylko jest na screenach.

Stwierdziliśmy z BatSk8, że nie ma się czym podniecać, więc nie udostępniłem. W końcowej wersji ma być więcej możliwości.
Następnego programu także nie udostępnię wcześniej, niż zrobię wersję finalną, bo zaraz ktoś ukradnie pomysł. Nie będę tłumaczył referencji od Microsoftu, bo jak widać, zawsze znajdzie się ktoś, który po trupach dojdzie do swojego, nie zważając na to, że ktoś wykonał jakąś pracę.

To jest moje stanowisko w tej sprawie.
_TB_TB_ Proszę, nie "chodź" po forum jak paw. To, że napisałeś program warty 10 minut, nie znaczy, że jesteś aż tak wielki. No sorry.

*

Offline konoo

• 571
  • Ognia nie gaście,płonie, jak płonął zawsze
  • Sprzęt: Note 2,Motorola Xoom 3g,Motorola Defy (brick)
« Odpowiedź #16 dnia: Listopad 13, 2006, 16:32:39 »
_TB_TB_
Kawal dobrej roboty

Nalezy ci się za to

Nie przejmuj sie krytyka  miliony użytkowników PDA licza na ciebie

*

Offline usercontrol

• 393
« Odpowiedź #17 dnia: Listopad 13, 2006, 16:41:57 »
Eh. To jest niestety smutna rzeczywistość świata programowania. Piszesz na forum o pomyśle, tłumaczysz wszystkim referencje od microsoftu, męczysz się, piszesz, jak Twój program działa, a tu przychodzi taki kolega, który zakłada sobie nowy wątek i zdobywa sławę za nieswoje osiągnięcie.

Cóż...

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #18 dnia: Listopad 13, 2006, 16:52:18 »
Dokładnie. Kto nie jest programistą nie zrozumie, dlatego _TB_TB_ dlalej nie rozumie. Taki z niego programista jak ze mnie skejt.

*

Offline usercontrol

• 393
« Odpowiedź #19 dnia: Listopad 13, 2006, 16:55:42 »
Netykieta się kłania, TB.

Poza netykietą, ogólne zasady stadnego usposobienia ludzi.

*

Offline _TB_TB_

• 791
« Odpowiedź #20 dnia: Listopad 13, 2006, 16:55:47 »
Cytat: "usercontrol"
Dobra, nie ubóstwiaj się, _TB_TB_.
Ja mogę mój program napisać w jednej linii bez problemu. Nie o to chodzi.

Wiem, ze możesz. Nie ubóstwiam się z tego powodu - skejt mnie ubóstwia atakując.

usercontrol na to nie wpadł

Oczywiście, że wpadłem. Jak dobrze pamiętam, na forum napisałem, że nie działa mi funkcja GetActiveWindow, potem jednak zaczęłem szukać na stronie ms'a innych funkcji, które mogą ją zastąpić.

GetForegroundWindow() jest;) Rozdział o kontroli okien w dokumentacji PPC SDK/WinCE .NET
Wpadł - nie wpadł, nie zaimplementował i nie udostępnił.

chcę zobaczyć coś, co DZIAŁA, a nie tylko jest na screenach.

Stwierdziliśmy z BatSk8, że nie ma się czym podniecać, więc nie udostępniłem.

Wystaczyło napisać, że prace trwają, i jak ktoś chce, to beta dostępna. skejt na mnie krzyczy, ze razem, że paczka, itp. niemniej jednak to 'razem' ogranicyło się do Ciebie i jego.

W końcowej wersji ma być więcej możliwości.

No i tak ma być;)

Następnego programu także nie udostępnię wcześniej, niż zrobię wersję finalną, bo zaraz ktoś ukradnie pomysł.

Jeśli uważasz, że ukradłem pomysł - sorry. Po prostu go zaimplementowałem, bo chciałem się pobawić i sprawdzic, czy eVC działa :) Jako że już kilka podobnie działających aplikacji na Win32 napisałem, to niespecjalnie było to trudne. Wystarczyło tylko poczytać dokumentację (w poszukiwaniu WS_STYLE)

Nie będę tłumaczył referencji od Microsoftu, bo jak widać, zawsze znajdzie się ktoś, który po trupach dojdzie do swojego, nie zważając na to, że ktoś wykonał jakąś pracę.

Czujesz się utrupiony, że tak to ujmę? Pokaż mi mijsce, w którym skorzystałem z TWOJEJ pracy.

To jest moje stanowisko w tej sprawie.
_TB_TB_ Proszę, nie "chodź" po forum jak paw. To, że napisałeś program warty 10 minut, nie znaczy, że jesteś aż tak wielki. No sorry.

usercontrol, nie twierdzę, że jestem wielki, itp. Dziwi mnie jedynie reakcja skejta - zachowuje się przynajmniej jak by się dowiedział, że za przeproszeniem gwałcę jego żonę. A odnosnie programu wartego 10 minut - jak widać nie czas włożony w pisanie się liczy. Sami się nawzajem ubóstwiacie najwyraźniej - robicie z napisania programu wielkie halo:)

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #21 dnia: Listopad 13, 2006, 17:00:18 »
i tu tez powtarzam koniec dyskusji :!: jak dojdziecie prywatnie kot komu i co to wtedy napiszcie

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #22 dnia: Listopad 13, 2006, 17:15:36 »
Cytat: "_TB_TB_"
Wystaczyło napisać, że prace trwają, i jak ktoś chce, to beta dostępna

Mam wrażenie, że czytałeś co drugi post w tamtym temacie :mysli: Jeśli nie co trzeci

*

nothin

« Odpowiedź #23 dnia: Listopad 13, 2006, 17:27:04 »
pimpuś, mam nadzieję, że zanim usuniesz, co napisałem, dasz wpisowi z godzinę, zapewne osoby zainteresowane sprawdzają co mniej niź godzinę, więc zdążą przeczytać..

ponawiam zapytanie zainteresowanych o przenosiny OBU wątków do dev - póki nie będzie bety jednego lub drugiego.

najpierw spójrzcie na mój avatar a potem czytajcie:

przerażające - Batsk8 zapodał przemyślenia i parę osób zaczęło wnikać w temat, konsolidacje pomysłow i burza mózgów początkowo była hm, kreatywna.
testowaliśmy, co się dało i konkluzją była potrzeba jednak napisania czegoś. wierzcie mi, widziałem niejedno z eksperymentów na systemie, ale jak dotąd NIKT(...no prawie...choć zostały same screeny vj-a..), nie wniknął w temat dostatecznie w miarę głeboko poza tym forum.. i co? i to tu idee zaczynają mieć kształt.

motyw z zarywaniem nocek jest dosyć zabawny, bo podejrzewam, ze wielu z nas naprawdę poświęca sporo czasu na hm wnikanie, w ten, czy inny sposób.

oboje korzystacie chyba z tego, co oferuje API, więc idea plagiatu jest dosyć nieszczęsliwa, a nuż odezwie się microsoft i powie "użyliście NASZYCH narzędzi i naszych funkcji?ooo nieąłdnie,to NASZE commandsy" no chyba nie,lol...

gdybym miał pojęcie, jak zrobić to , co zrobił _TB_TB_, myślę, ze też bym to pokazał i dał linka coby każdy mógl sobie to sprawdzić, pytanie jest jedno:
gdzie bym to umieścił:
- w dziale DEV/ppc,
- w linku o naszych wynurzeniach napisanym przez Batsk8-a,
- stworzył nowy wątek.

i na koniec zaskoczyliście mnie tymi dyskusjami, ile to linijek kodu dałoby się napisać w tym czasie pisania odpowiedzi i czekania na logowania,edycji postów itp.

nie stańcie się wrogami..sensu to nie ma.

a nuż okaze się, że dzięki pdaclubowi(pośrednoi) nasza społecznośc stanie się mistrzami homebrewów i customizacji. spb wymięknie, a m$ zadzwoni do was z propozycją...
(to tak dla rozluźnienia...relax..).
pozdrawiam, czekając niecierpliwie na dlasze wieści, nie wpisy z oskarżeniami.

i tak jesteście wielcy.

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #24 dnia: Listopad 13, 2006, 17:40:24 »
wierzcie mi, widziałem niejedno z eksperymentów na systemie, ale jak dotąd NIKT(...no prawie...choć zostały same screeny vj-a..), nie wniknął w temat dostatecznie w miarę głeboko poza tym forum.. i co? i to tu idee zaczynają mieć kształt.

Ha - ale o to chodzi, że to nie powinno wyjść poza forum zanim się nie skończy projektu.
oboje korzystacie chyba z tego, co oferuje API, więc idea plagiatu jest dosyć nieszczęsliwa, a nuż odezwie się microsoft i powie "użyliście NASZYCH narzędzi i naszych funkcji?ooo nieąłdnie,to NASZE commandsy" no chyba nie,lol...

Tu nie chodzi o ideę plagiatu.

a nuż okaze się, że dzięki pdaclubowi(pośrednoi) nasza społecznośc stanie się mistrzami homebrewów i customizacji. spb wymięknie, a m$ zadzwoni do was z propozycją...
(to tak dla rozluźnienia...relax..).

Wierzysz w cuda. Ja wiem, że gdyby jakiś Rosjanin lub Amerykanin zobaczył tamten temat i screeny, to jeszcze by nas wyprzedzili, bo ich jest więcej i mają pieniądzę. I dwa dni później obejrzelibyśmy właśnie o tym news na głównej pdaclubu.

Teraz fragmenty tego co odpisałem na PW od _TB_TB_:

Bawiłem się w yciu sporą ilością urządzeń, w tym z WinCE. Jako urządzenie komunikacyjne nie nadają się - trudno je obsługiwać 'w ruchu'. Wiesz, zdaje mi sie, że kto jak kto, ale ja to potrafię wykorzystywać mojego MDA do większej ilości rzeczy, niż szpanowanie. Widzę, że TY masz z tym problem...

Widzisz - PPC to nie urządzenie komunikacyjne, a to że niektóre mają funkcje GSM to nie znaczy, że niewygodne jest korzystanie z tego jako z telefonu. Od tego są komórki. Ja też nienawidzę jak się do mnie mówi o szpanowaniu ;)

Heh, zrób ankiete wśród czytelników z pytaniem, czy wiedzą jak sie poprawnie czyta twój nick. ANONIMOWĄ oraz bez wyboru odpowiedzi [skejt] i [batskosiem].

A czy ja mam gdzieś napisane w nicku SKEJT? Czy jest przed tym Bat? A może Bat było zajęte, a może przypuszczałem, że było zajęte? A może sk8 = skosiem, bo lubię zabawy z językiem polskim? W każdym bądź razie nie masz podstaw do mówienia na mnie skejt, bo nim nie jestem. Pewnie nie wiesz też co to znaczy. Skejt (skate) a skater (skejter) to też różnica.

Muahaha... Pokaż mi zatem OGÓLNODOSTĘPNY program, który to robi:) To raz. Dwa - miękki dupek jesteś, że pozwolę sobie na inwektywę, skoro spękałeś.

Żaden nie robi, ale ty nie kapujesz idei tego tematu. Ja się nie czepiam o ten program, zrozum to w końcu. Ja się czepiam o to, że nie po to tylu userów pdaclub walczy na stronach tamtego tematu i męczy się jak to wszystko zrobić za jednym zamachem, żeby na WM były funkcje z Windows CE z zwratej i użytecznej konstrukcji. Wiedziałem, że albo ktoś się gdzieś wygada, albo zajebie pomysł - ty zrobiłeś to drugie. Ale masz prawo do tego, tylko pomyśl czy to jest taktowne i co robisz dla grzebaczy-hobbystów - robisz program, który pewnie wyląduje za chwilę lub już wylądował na jakimś zagranicznym forum i wszyscy zaczną się podniecać tym, choć można wyciągnąć dużo więcej i zaraz ktoś z nich zacznie robić coś swojego. Wtedy cała nasza praca pójdzie na marne, bo będzie 25 programików tego typu płatnych i z creditsami (tak jak twój ma mieć), tylko po to, żeby autorzy mieli zysk i sławę, a nie po to, żeby dali coś innym. I nawet jeśli udałoby się osiągnąć nam jakąś przeróbkę do Windows CE, to będzie to uważane za podróbę czy niewarte zachodu lub nieużyteczne, bo są już takie programy. I to dzięki tobie. Wierz mi - jeśli cię nie interesuje zmiana shella, to nie psuj tyle pracy innym. Ale pewnie dalej nie rozumiesz.

Więc czemu robisz wielkie HALO, jakby wykorzystanie tych dwóch funkcji było czymś REWOLUCYJNYM ? Hm?

Jak już mówiłem tu nie chodzi o wielkie HALO z powodu programu, czy tymbardziej wykorzystanie funkcji. Bo to był dobry pomysł w lekkim wykonaniu, ale nigdy byś na to nie wpadł gdyby nie tamten temat, a dlatego właśnie powinno być taktowne z twojej strony albo uprzedzenie nas i pomoc, albo milczenie. A nie cichaczem robienie po swojemu.

Napij sie relanium, bo naprawdę nie panujesz nad tym, co piszesz:)

Zaraz poszukam.

I naprawdę nie czepiam się samego autorstwa programu, bo program jest OK, tylko nie wiem czemu w koło zrobiło się tak głośno o programie, gdy został założony w innym temacie, podczas gdy już od miesiąca było wiadomo, że taka rzecz jest możliwa i jest w budowie. Tylko nikt tego nie raczył przeczytać.

Mam nadzieję, że przynajmniej 1 osoba mnie zrozumie.

*

Offline _TB_TB_

• 791
« Odpowiedź #25 dnia: Listopad 13, 2006, 17:51:24 »
Jest w budowie OD MIESIĄCA:[ Żenada.

*

nothin

« Odpowiedź #26 dnia: Listopad 13, 2006, 17:53:48 »
hmm czuję, żę usercontrol ma coś w zanadrzu :).

Batsk8, ja cię rozumiem, ale samych wpisów - nie.

3/4 tego wątku i ostatnie parę wpisów w Twoim powinno odbyć się na pw... szybko byście się dogadali a userzy nie musieliby wiedzieć o dylematach...
źle to wygląda,....:(

może wartoby mocno zedytować ten wątek tylko pierwszą stronę zostawić...hm?

btw, _TB_TB_ z tą minimalizacją jest ciekawa sprawa. okna minimalizują się po kliknięciu NIE 2px w belce - to sa dwa piksele POZA oknem, z lewej strony, hmmm.

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #27 dnia: Listopad 13, 2006, 18:06:42 »
To usuńcie wszystkie te posty. Chciałem coś niecoś dodać do tematu o Windows CE dzisiaj, ale mi przeszła ochota.

A usercontrol ma coś w zanadrzu, oj ma. Sam już betę dostałem - jeśli chcesz to też się zgłoś na PW. To jest więcej niż to o czym marzyliśmy ;)
Dla TB_TB: tak to nie jest finalna wersja i nie będzie żadnych info, screenów, bet. Jak widzisz można ją dostać

*

Offline _TB_TB_

• 791
« Odpowiedź #28 dnia: Listopad 13, 2006, 18:13:36 »
BatSk8, zgłosić się żebrać?:D <lol>, i tu się kończy 'community', a zaczyna rządza sławy pana skejta:)

*

Offline processor

• 691
    • Radio i telewizja w Małopolsce
  • Sprzęt: XDA Exec, iPAQ 3870
« Odpowiedź #29 dnia: Listopad 13, 2006, 18:29:13 »
Program jest super!! Działa nawet na WM2003!! Czasami TCPMP się zamyka i niedziałają takie aplikacje jak np. WinamPAQ.

Screen: