wierzcie mi, widziałem niejedno z eksperymentów na systemie, ale jak dotąd NIKT(...no prawie...choć zostały same screeny vj-a..), nie wniknął w temat dostatecznie w miarę głeboko poza tym forum.. i co? i to tu idee zaczynają mieć kształt.
Ha - ale o to chodzi, że to nie powinno wyjść poza forum zanim się nie skończy projektu.
oboje korzystacie chyba z tego, co oferuje API, więc idea plagiatu jest dosyć nieszczęsliwa, a nuż odezwie się microsoft i powie "użyliście NASZYCH narzędzi i naszych funkcji?ooo nieąłdnie,to NASZE commandsy" no chyba nie,lol...
Tu nie chodzi o ideę plagiatu.
a nuż okaze się, że dzięki pdaclubowi(pośrednoi) nasza społecznośc stanie się mistrzami homebrewów i customizacji. spb wymięknie, a m$ zadzwoni do was z propozycją...
(to tak dla rozluźnienia...relax..).
Wierzysz w cuda. Ja wiem, że gdyby jakiś Rosjanin lub Amerykanin zobaczył tamten temat i screeny, to jeszcze by nas wyprzedzili, bo ich jest więcej i mają pieniądzę. I dwa dni później obejrzelibyśmy właśnie o tym news na głównej pdaclubu.
Teraz fragmenty tego co odpisałem na PW od _TB_TB_:
Bawiłem się w yciu sporą ilością urządzeń, w tym z WinCE. Jako urządzenie komunikacyjne nie nadają się - trudno je obsługiwać 'w ruchu'. Wiesz, zdaje mi sie, że kto jak kto, ale ja to potrafię wykorzystywać mojego MDA do większej ilości rzeczy, niż szpanowanie. Widzę, że TY masz z tym problem...
Widzisz - PPC to nie urządzenie komunikacyjne, a to że niektóre mają funkcje GSM to nie znaczy, że niewygodne jest korzystanie z tego jako z telefonu. Od tego są komórki. Ja też nienawidzę jak się do mnie mówi o szpanowaniu

Heh, zrób ankiete wśród czytelników z pytaniem, czy wiedzą jak sie poprawnie czyta twój nick. ANONIMOWĄ oraz bez wyboru odpowiedzi [skejt] i [batskosiem].
A czy ja mam gdzieś napisane w nicku SKEJT? Czy jest przed tym Bat? A może Bat było zajęte, a może przypuszczałem, że było zajęte? A może sk8 = skosiem, bo lubię zabawy z językiem polskim? W każdym bądź razie nie masz podstaw do mówienia na mnie skejt, bo nim nie jestem. Pewnie nie wiesz też co to znaczy. Skejt (skate) a skater (skejter) to też różnica.
Muahaha... Pokaż mi zatem OGÓLNODOSTĘPNY program, który to robi:) To raz. Dwa - miękki dupek jesteś, że pozwolę sobie na inwektywę, skoro spękałeś.
Żaden nie robi, ale ty nie kapujesz idei tego tematu. Ja się nie czepiam o ten program, zrozum to w końcu. Ja się czepiam o to, że nie po to tylu userów pdaclub walczy na stronach tamtego tematu i męczy się jak to wszystko zrobić za jednym zamachem, żeby na WM były funkcje z Windows CE z zwratej i użytecznej konstrukcji. Wiedziałem, że albo ktoś się gdzieś wygada, albo zajebie pomysł - ty zrobiłeś to drugie. Ale masz prawo do tego, tylko pomyśl czy to jest taktowne i co robisz dla grzebaczy-hobbystów - robisz program, który pewnie wyląduje za chwilę lub już wylądował na jakimś zagranicznym forum i wszyscy zaczną się podniecać tym, choć można wyciągnąć dużo więcej i zaraz ktoś z nich zacznie robić coś swojego. Wtedy cała nasza praca pójdzie na marne, bo będzie 25 programików tego typu płatnych i z creditsami (tak jak twój ma mieć), tylko po to, żeby autorzy mieli zysk i sławę, a nie po to, żeby dali coś innym. I nawet jeśli udałoby się osiągnąć nam jakąś przeróbkę do Windows CE, to będzie to uważane za podróbę czy niewarte zachodu lub nieużyteczne, bo są już takie programy. I to dzięki tobie. Wierz mi - jeśli cię nie interesuje zmiana shella, to nie psuj tyle pracy innym. Ale pewnie dalej nie rozumiesz.
Więc czemu robisz wielkie HALO, jakby wykorzystanie tych dwóch funkcji było czymś REWOLUCYJNYM ? Hm?
Jak już mówiłem tu nie chodzi o wielkie HALO z powodu programu, czy tymbardziej wykorzystanie funkcji. Bo to był dobry pomysł w lekkim wykonaniu, ale nigdy byś na to nie wpadł gdyby nie tamten temat, a dlatego właśnie powinno być taktowne z twojej strony albo uprzedzenie nas i pomoc, albo milczenie. A nie cichaczem robienie po swojemu.
Napij sie relanium, bo naprawdę nie panujesz nad tym, co piszesz:)
Zaraz poszukam.
I naprawdę nie czepiam się samego autorstwa programu, bo program jest OK, tylko nie wiem czemu w koło zrobiło się tak głośno o programie, gdy został założony w innym temacie, podczas gdy już od miesiąca było wiadomo, że taka rzecz jest możliwa i jest w budowie. Tylko nikt tego nie raczył przeczytać.
Mam nadzieję, że przynajmniej 1 osoba mnie zrozumie.