Filmy na iPaq

• 4 Odpowiedzi
  • 2527 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Filmy na iPaq
« dnia: Czerwiec 28, 2002, 18:14:35 »
Witam Wszystkich!
Jak widać połączenie ipaqa z sdi po wielu bólach udało się, a wystarczyło odhaczyć jednego ptaszka i po bólu. Ok! Teraz mam następne pytanie i prosiłbym o wytłumaczenie mi tago jasno. Czy posiadając ipaqa 3650 mogę ogladać na nim filmy divx w całości? Oglądałem już na nim zwiastuny Matrixa i Spidermana ściągnete z sieci ale co z pełnymi filmami? Jeśli posiadam standartową pamięć, czy jakaś kompresja etc.? Tylko nie odsyłajcie mnie do zagranicznych stron!!

Filmy na iPaq
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 28, 2002, 21:35:13 »
No wiesz sam divx to juz jest kompresja wiec raczej nic wiecej nie da sie zrobic. Podstawowa pamiec iPAQa nie wystarczy. Kup sobie plecak PCMCIA lub Flash jeszcze do tego np. IBM Microdrive i problem rozwiazany ;)

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Filmy na iPaq
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 02, 2002, 17:22:58 »
Da sie ogladac pelne filmy ... ale potrzeba karty pamieci CF - przynajmniej 128mb. Wtedy wystarczy np w Windows Media Encoder przeskalowac rozmiar okienka filmu do rozdzielczosci PDA, zmniejszyc co nie co np jakosc dzwieku i dziala. Niestety jest przy tym troche roboty. Ale mozesz znalezc w sieci gotowe filmy. Pamietam ze raz znalazlem Star Wars w wersji na PPC, tylko nie pamietam ktora czesc :)

Filmy na iPaq
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 07, 2002, 11:30:03 »
Udala mi sie kompresja na avi. Ale niestety PocketDivx ma problemy z odczytywaniem tych plikow:(  (wiesza sie :( ). A moze tak znacie jeszcze inne programiki ? A najlepiej gdybym mogl przerobic to na mpeg ( chociaz tymi programami ktorymi probowalem to raczej stracilem duzo na jakosci i na wielkosci pliku:(   Da sie to zrobic bez duzych strat ?

*

Offline astved

• **
  • 137
Filmy na iPaq
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 30, 2002, 10:23:14 »
wejdz na link http://www.infonet.com.pl/ppc2002/index7.htm tam uzyskasz wszystkie odpowiedzi. Ja próbowałem zgodnie z opisem i wychodziły mi piękne filmy. A jeśli chodzi o rozszerzenie, format Microsoftu jest najbardziej tu wydajny