Faksowanie z iPAQ

• 4 Odpowiedzi
  • 1020 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Faksowanie z iPAQ
« dnia: Styczeń 27, 2003, 12:43:48 »
Jako nowy witam wszystkich. Jak radzicie sobie z wysyłanie faksów z ipaq. Jaki stosujecie soft, co polecacie. Posiadam ipaq 3850 i nokie 6310 połączenie przez podczerwień GPRS. Pozdrowienia Leszek

*

Offline xzaloox

• 399
    • http://www.kszys.net
  • Sprzęt: fujitsu u810, at&t tilt, i-mate jasjar, xda, hp1940, cassiopeia e-115
Faksowanie z iPAQ
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 29, 2003, 02:23:06 »
osobiscie urzywam KSE Truefax  i jest super
mozesz sprobowac bvrp winphone-pocket  

Faksowanie z iPAQ
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 29, 2003, 11:21:26 »
Dzięki. Testowałem KSE Truefax jest ok! jeśli chodzi o ilość opcji i ustawień ale mam problemy z wprowadzeniem poprawnego stringu inicjującego fax odbiorcy.

*

Offline xzaloox

• 399
    • http://www.kszys.net
  • Sprzęt: fujitsu u810, at&t tilt, i-mate jasjar, xda, hp1940, cassiopeia e-115
Faksowanie z iPAQ
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 29, 2003, 13:02:12 »
u mnie po prostu to dziala bez zadnych dodatkowych ustawien (kse trufax)
to odbiorca ma cos nie tak z faxem

Faksowanie z iPAQ
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 08, 2004, 15:06:49 »
Witajcie,
Ten wątek dawno się zakończył, ale może jakiś użykownik TrueFaxa przeczyta moją wiadomość.
Mam Ipaq-a 5555 i telefon w plusgsm. Uaktywniłem sobie opcje wysyłania faksów. Instalnąłem wersję testową Truefaxa. Jednak przy próbie wysłania faksu z ipaqa, czy laptopa poprzez telefon (Siemens ME45 i SonyEryk T610), na ekranie pojazuje się wybierany numer, ale natychmiast następuje rozłączenie i napis rozmowa zakonczona.

W BOKu plusa powiedzieli mi, że na kompach najlepiej chodzi WinFax. Co do pocketpc nie wiedzieli nic. Co ciekawe powiedzieli, ze program faksowy WinXP nie nadaje sie do komórek.
W telefonie ustawialem wysylanie głos/fax, wlaczalem i wylaczalem GPRS i nic.

Aha. I na lapciu i na ipaqu korzystam z netu za pośrenictwem GPRS (oba telefony dzialają).

Z góry dziekuje za odpowiedź.

MM