Ekran Today - Problem z kolejnością wtyczek

• 6 Odpowiedzi
  • 703 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
Ekran Today - Problem z kolejnością wtyczek
« dnia: Styczeń 12, 2008, 22:48:52 »
Witam!
Mam problem z kolejnością wtyczek na ekranie Today. Mam tak , że momo iż w ustawieniach ustawiam kolejnośc wyświetlania wtyczek na Today to ustawienie to nie zapamiętuje sie i wszystkie wtyczki ustawiają sia jak przed zmianą. Czasami wygląda to, że zmieniając kolejnośc jednej wtyczki położenie zmieniają 3 inne.
Gdzie tkwi problem i ewentualnie w którym pliku zapamiętuje sie to błędne ustawienie... ew. co poradzić....???
Bardzo proszę o pomoc bo oszaleć już można.

Pozdrawiam
(ipaq 2750 + WM 6.0)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 13, 2008, 00:16:12 wysłana przez Lutek II »
ISTQB Certified Tester

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
Odp: Ekran Today - Problem z kolejnością wtyczek
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 13, 2008, 00:49:06 »
Miewam również takie problemy i u mnie pomaga przesunięcie źle ustawiających się wtyczek na dalszą odległość między sobą, trudno to opisać, ale np na załączonym screenie, gdybym chciał przesunąć Spb Time przed Spb Diary, to nie tyko przesuwam Spb Time w górę, ale również Spb Diary w dół.
Nie wiem dlaczego tak jest, mi to jakoś łączy się z zainstalowaniem programów Spb, ale nie jestem pewien.

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 13, 2008, 01:02:43 »
Miewam również takie problemy i u mnie pomaga przesunięcie źle ustawiających się wtyczek na dalszą odległość między sobą, trudno to opisać, ale np na załączonym screenie, gdybym chciał przesunąć Spb Time przed Spb Diary, to nie tyko przesuwam Spb Time w górę, ale również Spb Diary w dół.
Nie wiem dlaczego tak jest, mi to jakoś łączy się z zainstalowaniem programów Spb, ale nie jestem pewien.

Zastanawiam się jak można temu zapobiec, jak z tym walczyć....może skasować jakiś plik z ustawieniami, który ma błąd i usilnie wymusza "swoje" by potem ustawić to ponownie... tylko który... ???
Dzisiaj zrobił mi się burdel na ekranie i wszystko wariuje... zupełnie nie wiem jak sobie z tym poradzić.... chyba jutro rano będę musiał zrobić hard-reset...  :mad: :mad: :mad:
« Ostatnia zmiana: Styczeń 13, 2008, 01:40:30 wysłana przez Lutek II »
ISTQB Certified Tester

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 13, 2008, 13:37:28 »
Może coś by pomogło odinstalowanie śmieci po już odinstalowanych wtyczkach (coś takiego oferuje SKTools)? Może jakoś ma to wpływ na kolejność tych używanych... jakieś śmieci w rejestrze albo coś...

Zastanawiam się też co by się podziało, gdyby pogrzebać w HKLM\Software\Microsoft\Today\Items i zmienić odpowiednio parametr 'Order' dla każdej z wtyczek...? Ale to tylko takie moje rozmyślenia, nie bawiłem się tym  :worried:
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 15, 2008, 09:23:17 »
Właśnie sprawdziłem SKTools i czyściłem co sie da... potem odnalazłem w SKTools podobne narzędzie do ustawiania kolejności wtyczek i zaczęły ustawiać się jak ja chcę....potem jeszcze jedna wędrowała ale i ją usadowiłem gdzie jej miejsce i wygląda na to, że wszystko jest gdzie "trza".....
Zastanawia mnie pytanie co się dzieje z Windowsem Mobile, że normalnie trzeba robić Hard-reset skoro pojawiają sie takie "jaja". Teraz mam WM6 (nieoryginalny ROM) ale problem pojawiał sie i przy WM5 i też przy WM2003SE (trochę rzadziej).
Najciekawsze jest to, że wczoraj nie odinstalowywałem żadnych programów z wtyczkami a... wydaje mi sie, że wgrałem i odpaliłem Mobile Gadu 2 który instaluje wtyczkę na Today.....

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Styczeń 15, 2008, 09:44:48 wysłana przez Lutek II »
ISTQB Certified Tester

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 15, 2008, 21:57:19 »
Zastanawia mnie pytanie co się dzieje z Windowsem Mobile, że normalnie trzeba robić Hard-reset skoro pojawiają sie takie "jaja".

Myślę, że wielu użytkowników też zadaje sobie podobne pytanie... :)   Może kiedyś, w jakiejś odległej galaktyce, powstanie w końcu Windows Mobile nie wiem... numer 5000, który wreszcie będzie w pełni dopracowany :)  No i może przynajmniej wreszcie wtedy krzyżyk będzie zamykał a nie minimalizował aplikacje... ;)
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 15, 2008, 22:20:50 »
No i może przynajmniej wreszcie wtedy krzyżyk będzie zamykał a nie minimalizował...
AMEN  :)
ISTQB Certified Tester