Dziwne zachowanie A620 z kartą BT

• 2 Odpowiedzi
  • 367 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Lipiec 01, 2005, 10:40:24 »
Witam!
Mam Asusa A620 i zewnętrzną kartą BT na CF. Korzystam z GPRSu, ustawionego zgodnie z Waszą instrukcją gdzieś tutaj na stronie ;) Wszstko było ok do pewnego momentu, ale teraz coś mi się nie podoba. W momencie wyłączenia pocketa przyciskiem  BT nadal miga. Co pewien czas próbuje się połączyć, ale z racji tego, że pocket jest na wstrzymaniu, odzywa się tylko dźwiękiem, a po włączeniu pocketa można przeczytać, iż 'Bluetooth could not be correctly initialized.'. Co gorsza, dzieje się tak co pewien czas, więc po całej nocy okienek informujących o błędzie mam do zamknięcia ze 20!! Jak się pozbyć tego problemu?
Inny problem to wyskakujący mi ActiveSync w czasie siedzenia na necie (np. Pocket Gadu) i żalący się, że nie może zsynchronizować się z kompem. Tak dzieje się na szczęście tylko raz podczas 'sesji' na necie.

Wiem, że pewnie zamieszałem, poza tym jestem początkującym użytkownikiem, ale może ktoś cierpliwy coś z tego zrozumiał ;)

Pozdrawiam.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 01, 2005, 11:23:25 »
Moze nie wylaczasz karty BT przed wylaczeniem palmtopa? Co do synchronizacji to wejdz do ustawien ActiveSynca na PDA -> Tools -> Options -> i odznacz Use Mobile Schedule to sync...

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 21, 2005, 10:46:29 »
Dzięki :) Co do wyłączenia karty, to z racji tego, że jest to karta zewnętrzna (CF), to nie ma opcji jej wyłączenia, tylko ewentualnie wyjęcia...