Dwa problemy z Outlook2003 i ActiveSync

• 3 Odpowiedzi
  • 342 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Jamirq

• 640
    • http://www.jamirq.com
  • Sprzęt: bylo minelo
« dnia: Marzec 31, 2006, 13:07:45 »
Witam,

Mam nastepujacy problem. Wczoraj podczas podlaczenia do kompa mojego PPC AS jakby zgubil pamiec synchornizacji i wyskoczyl ze mam chyba 214 kontaktow ktore nie sa zsynchronizowane. W samym outlooku mam ich 143 z czego synchornizuje kategoriami czyli ok 90 wpisow. NIestety proba synchornizacji konczy sie tym, ze sa wgrywane do pocketa duplikaty i co dziwne sa one nieraz rozne np. w jednym jest data ur a w drugim nie, chociaz i na PC i PPC jest kontakt ktory ma wpisana date ur i jest ona identyczna.

Stad moje dwa pytania

1) Czy jak teraz usune wszystko z outlooka, nie usuwajac powiazania w AS, w celu wgrania tylko kontaktow ktore sa na PPC, nie bede mial przypadkiem czegos akiego ze AS stwierdzi ze usuwajac z outlooka usunie je takze z PPC?? Zatem czy potrzebuje usuwac powiazanie dla bezpieczenstwa??

2) Korzystam w dziennika w outlooku, ale takze od wczoraj pomimo ze do kontaktu mam dodane 24 wpisy (z 6 miesiecy), to jak wejde w kontakt i spojrze na powiazane wpisy w dzienniku pojawia mi sie tylko 8 najnowszych, podobnie jest to po zsynchornizowaniu z PPC. Uzywam Web IS Journal do synchornizacji dziennika.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 31, 2006, 13:11:30 »
1) jak miałem problem z dublowaniem zrobiłem w ten sposób, rozłączyłem PPC z PC, usunąłem kontakty i te inne z PPC i zsynchronizowałem again i wszystko poszło OK, z usuwaniem "w drugą stronę nie próbowałem...

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 31, 2006, 14:51:58 »
Przed takimi operacjami warto zrobic zrzut danych z Outllooka w postaci binarnej albo textu csv.

*

Offline Jamirq

• 640
    • http://www.jamirq.com
  • Sprzęt: bylo minelo
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 31, 2006, 22:14:22 »
no of kors kopie z outlooka i ppc mam zawsze :D Juz taki wyczulony jestem bo jak jeszcze za czasow palma m515, codzienny backup uratowal mi zycie :D