doktop

• 12 Odpowiedzi
  • 1418 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Jinks

doktop
« dnia: Sierpień 21, 2006, 12:44:01 »
Ściągnąłem program Doktop z działu download. Nie chce sie uruchomić. Podobno trzeba go skonwertować,żeby system go widział za pośrednictwem programu Database Conversion Wizard. Niestety jakoś mi to nie wychodzi. Jeśli ktoś go instalował u siebie czy mógłby pomóc i dokładnie, wręcz łopatologicznie mi to objaśnić?(czyli krok po kroku) Instalacji dokonywałem na Acer n35. Z góry dzięki

doktop
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 21, 2006, 13:09:54 »
posiadam hp 2750, po sciagnieciu pliku setup.exe ze strony www.mp.pl  zainstalowalem go w pomieci glownej pocketa i tyle. ZADNYCH INNYCH CZYNNOSCI NIE WYKONYWALEM!

*

Offline wrona

• **
  • 216
  • Sprzęt: nie narzekam..:)
doktop
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 21, 2006, 13:27:21 »
w dziale pdaclub jest jakos starsza wersja 1.10v, sciagnij z mp.pl 1.11 lub 1.12, chodzi pod win2002, 2003, i palm OS.
Bez konwertowania, przegrywania, patchowania, itp. Prosta instalacja z PC.
Zrobisz furore na oddziale :))  :))
Pzdr

*

Offline januba

• 271
doktop
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 21, 2006, 13:31:43 »
Witam,
Mimo zaleceń aby nie instalować Doktopa na karcie, zainstalowałem na karcie bo szkoda mi było pamięci. Oczywiście działa, tylko aktualizacja zanim ruszy to trochę się "zastanawia". Pozdrawiam

doktop
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 21, 2006, 15:54:57 »
Proponuje Ci ściągnać te uaktualnienia w nocy, albo późnym wieczorem...
w godzinach od rana do 16 serwer MP jest bardzo obciążony ( lekarze pracują do 15.30)- wiecej tłumaczyć chyba nie trzeba :P

doktop
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 21, 2006, 16:17:47 »
Nejlepiej i tak działa pod PalmOS. Żonka dlatego wymieniła 4150 na Zire 72. Aktualizacja max kilkanaście sekund (albo bardziej stabilna wersja albo serwer aktualizacji PalmOS mniej obciążony) zero zwiechów.
PS
Kiedyś zostawiałem ipaqa na noc i często i tak nie zdarł pełnej bazy.

*

Offline wrona

• **
  • 216
doktop
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 21, 2006, 16:49:36 »
Prawda, aktualizacje pod win to dramat, jeszcze nie udalo mi sie wytrwac do konca a mialem juz pare podejsc. Pod Z22 (palm OS) moment.
ps. raczej nie chce mi sie wierzyc, zeby takie spowolnienie bylo wynikiem sciagania uaktualnien. Pda w pracy to jeszcze rzadkosc.

*

Offline syrjusz

• **
  • 222
doktop
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 21, 2006, 16:58:40 »
Takze przyznaje, ze sa problemy z aktualizacja.
ale z dwie, trzy proby i poprawnie zaktualizuje.  (ipaq)
wiec nie narzekam. :)
.

*

Jinks

doktop
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 21, 2006, 17:02:19 »
Dzieki wszystkim za dobre rady. Ściągnąłem wersję 1.12 i chodzi bez problemów. Szkoda tylko,że nikomu nie chciało sie wywalić starej wersji z działu download i dać nowszej, przez co człowiek musi się pownerwiać.

doktop
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 21, 2006, 17:33:07 »
Syrjusz do pierwszej takiej sytuacji w której nastąpi zwis i uwalenie bazy :) A zapewniam że to nie jest rzadkość. Aktualizacja kilkumiesięczna jest praktycznie niemozliwa. Kiedyś po kilku dniach (i nocach prób) oczywiście od windą po telefonie do administratorów MP odświerzyli nieco bazy i dało się zaktualizować. Wtedy było pierwsze podejście pod Palma (ique3600) i zdziwienie że to tak może działać. No ale wtedy dobre i duże przegrało z małym, ślicznym i wieszającym się :) Jak pisałem wcześniej druga próba namówienia żoneczki była już udana (a przecież można zdobyć cacuszko TT3 których ponoć sporo można zobaczyć po klinikach w Krakowie)

doktop
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 29, 2006, 23:28:35 »
baa nie tylko na klinikach, ale na katedrach teoretycznych tez mozna spotkac fajne egzemplarze- ostatnio widziałem LOOX'a N560.
A palmtopy w pogotowiu ratunkowym to juz prawie tak jak komórka i nie mówie tu o lekarzach ,który zamiast wozić farmindeks odpalaja doktopa, ale także o kierowcach który automapy uzywają jak książeczki do nabożeństwa

p.s. jakoś mnie zdziwiło tylko to, że na 12 egzemplarzy 9 z nim to było Mio...hurtem kupowali czy co?  ]:>

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
doktop
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 29, 2006, 23:36:58 »
Cytat: "Jinks"
Dzieki wszystkim za dobre rady. Ściągnąłem wersję 1.12 i chodzi bez problemów. Szkoda tylko,że nikomu nie chciało sie wywalić starej wersji z działu download i dać nowszej, przez co człowiek musi się pownerwiać.

Już za niedługo będzie spory update działu download ;)
Are you shpongled?

*

Offline wrona

• **
  • 216
doktop
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 29, 2006, 23:38:04 »
no prosze n560 u doktora.....to sie w sluzbie zdrowia w Zabrzu/Ostrowcu powodzi... :))