Dobry i tani sklep w berlinie?

• 4 Odpowiedzi
  • 794 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Wrzesień 16, 2003, 21:31:00 »
Mozecie podac dobry i tani sklep w berlinie? Interesuje mnie sprzet Asusa i Della.

[Dodano: 2003-09-16 21:57:37]
dariog napisał:

Mozecie podac dobry i tani sklep w berlinie? Interesuje mnie sprzet Asusa i Della.

Czy sprzet asus i dell zakupiony po niemieckiej stronie ma system operacyjny w wersji jezykowej angielskiej?

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 16, 2003, 22:24:52 »
Hmm, w Berlinie jest cała kolekcja (około7-8) Media Marktów, ale tam królują raczej Sony Clie. W lecie byłem w jednym z tych sklepów i w tym M-M najbliżej granicy (Schwedt?) i byłem zawiedziony marnym wyborem PDA. Dell z kolei prowadzi raczej sprzedaż bezpośrednią. Wydaj mi się, że w Niemczech preferowane są rodzime (tzn. niemieckie) produkty lub światowe A-brandy. Asusa mogą oni "nie uważać"... To oczywiście jest tylko moje przypuszczenie :)

Z kolei co do języka, to jestem pewien, że system będzie po niemiecku - oni to nawet wszystkie filmy dubbingują ;) - a zamiana na angielski może być baaardzo utrudniona, a może nawet niemożliwa. Wiele takich pytań znajdziesz wśród archiwalnych postów.
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 16, 2003, 23:49:19 »
Tylko w jakich wersjach językowych? Bo w Szawajcarii te ich kantony to są (chyba) niemiecko-, włosko- i francusko-języczne - no i są trzy języki :)

Biorąc pod uwagę ilość imigrantów w Niemczech, to tam powinni sprzedawać wersje tureckie, tajskie, no i ... oczywiście! ... polskie!!!
Ale z kolei ci eksportowi Polacy są bardziej niemieccy niż sami Niemcy, czyli oni na pewno kupują tylko z jęz. niemieckim ;)
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline mago

• 325
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 17, 2003, 10:13:01 »
W Niemczech nie masz szansy kupic Della z systemem operacyjnym innym niz niemiecki. Dell sprzedaje tylko bezposrednio.

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 18, 2003, 01:55:35 »
AFAIR jak patrzylem na stronie www.dell.ch to byly dostepne wersje
niemiecka
angielska
francuska
takze calkiem niezle i to w sprzedazy wlasnie bezposredniej :)
Wloski jest tylko 1 kanton, wiec sie nim nikt nie przejmuje ;)