Do czego moze to jeszcze posluzyc? Zbyt krotka lista zastosowan PPC

• 75 Odpowiedzi
  • 8467 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: Do czego moze to jeszcze posluzyc? Zbyt krotka lista zastosowan PPC
« Odpowiedź #30 dnia: Sierpień 01, 2007, 22:18:31 »
Wybacz , nie pomyślałem o qvga  :S :E. . nothin możesz mi wyjaśnić dlaczego tak lubisz wm3  a nie lubisz wm5 np ? Ja osobiście wole wm5. Wm6 ma dużo bugów. Co dokładnie masz na myśli że wm5 to sotf dla komórek a nie palmtopów.
Przeczytaj taki wątek "Windows Mobile vs. Windows CE - Słów kilka" w dev, wystarczy pierwszy post to się dowiesz  :grin:
« Ostatnia zmiana: Sierpień 01, 2007, 22:28:58 wysłana przez kitor :: Kajetan Krykwiński »

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #31 dnia: Sierpień 01, 2007, 23:00:51 »
użyj moze ftxpbrowsera i fonta na minimum :S

jednak wolę Operę - a już na pewno do czytania forum pdaclub, jest szybsza i forum się tak nie rozjeżdża

*

Offline DinthKSC

• 962
    • Prywatny blog
  • Sprzęt: iPAQ h4150
« Odpowiedź #32 dnia: Sierpień 02, 2007, 08:07:48 »
Mi np. przydałby się programik który robiłby dobrą, mocną kawę rano   B)
I co, myslisz że to nie możliwe ? :P
http://tldp.org/HOWTO/Coffee.html

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #33 dnia: Sierpień 02, 2007, 09:44:32 »
czcioneczke poprawilem na troszke mniejsza :)

*

nothin

« Odpowiedź #34 dnia: Sierpień 02, 2007, 09:49:18 »
Wybacz , nie pomyślałem o qvga  :S :E. . nothin możesz mi wyjaśnić dlaczego tak lubisz wm3  a nie lubisz wm5 np ? Ja osobiście wole wm5. Wm6 ma dużo bugów. Co dokładnie masz na myśli że wm5 to sotf dla komórek a nie palmtopów.

nie lubię wm05,
lubię wm06.
i wm03 za podział pamięci choćby(48-52 mb mem free itp) i kompatybilność softu.
poza tym nie miałem nigdy w ręku szybkiej maszyny z wm05....
« Ostatnia zmiana: Sierpień 02, 2007, 09:50:55 wysłana przez nothin »

*

Offline GrimReaper

• 1177
  • Sprzęt: ♠ HTC Topaz   ♥ Lark FreeBird 43.1
« Odpowiedź #35 dnia: Sierpień 02, 2007, 09:50:17 »
Pocket jako linijka :worried:?

A i owszem, że jest linijka dla PPC  ;)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 02, 2007, 09:52:18 wysłana przez TomekWypych »
Grimi & - Zobacz mnie na GoldenLine

*

Offline AsDur

• 34
« Odpowiedź #36 dnia: Sierpień 02, 2007, 10:52:05 »
jeszcze coś dodam - celem wątku jest uznanie, że ppc są generalnie zbędne - a ja zapytam, co wobec tego sprawia, że ludzie są w stanie bez sensu wydać np. 1000-2000 PLN.
Bo tego właśnie nie rozumiem

To proste. Faceci lubia gadzety ;) Dlaczego ludzie kupuja na allegro iPhony po 3000PLN z ktorych w PL nie mozna dzwonic? :D Jeden w gazeta.pl chwalil sie ze kupi zeby pokazac sie w biurze :D
wm03 to była era sensu, teraz - kasy.
tego nie rozumiem, dlaczgo bez sensu, mam wm03 i jest ok..

Pozdro,
AsDur

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #37 dnia: Sierpień 02, 2007, 11:27:55 »
no właśnie chodzi o to że za czasów WM2003 ten sens był większy niż teraz kiedy technologia poszła naprzód, a pockety nie są lepsze, są tylko bardziej wybajerowane

*

damist

« Odpowiedź #38 dnia: Sierpień 02, 2007, 11:30:19 »
no właśnie chodzi o to że za czasów WM2003 ten sens był większy niż teraz kiedy technologia poszła naprzód, a pockety nie są lepsze, są tylko bardziej wybajerowane
Popieram :ok: Teraz jak ppc niema gsm to juz szmelc . U mnie jest na odwrot :P

*

Offline skerdeJ

• 745
« Odpowiedź #39 dnia: Sierpień 02, 2007, 12:21:08 »
Ja nie wyobrazam sobie zycia bez ppc. jestem maniakiem  B)
.

*

damist

« Odpowiedź #40 dnia: Sierpień 02, 2007, 12:30:12 »
Bez PPC to jak bez reki :P
Zeby off topa nie robic to ja ostatnio zaczelem uzywac go jako pilota :P

*

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
« Odpowiedź #41 dnia: Sierpień 02, 2007, 12:52:09 »
Popieram :ok: Teraz jak ppc niema gsm to juz szmelc . U mnie jest na odwrot :P

Pewnie że szmelc. Szkoda że nie ma pocketów z VGA i WM03 (nie SE) bo SE ma swoje wady a Wm5 to już z nazwy jest wada (softkeye, ikonki jak dla niewidomych, moduł gsm i heya!  :grin: ) a właśnie chcę zainwestować w VGA

*

damist

« Odpowiedź #42 dnia: Sierpień 02, 2007, 13:11:48 »
wm5 ma tylko ladny pasek start  , chodzi o kolor :P Ostatnio zaczelem tez uzywac swojego ppc do radia internetowego.

*

Offline Super_Ghost

• 670
  • Sprzęt: Palm Pre|GC5066HD
« Odpowiedź #43 dnia: Sierpień 02, 2007, 13:40:18 »
Ostatnio zaczelem tez uzywac swojego ppc do radia internetowego.
ile na tym schodzi KB ??

*

Offline miloszz

• 359
  • Sprzęt: BlackBerry, a w szufladzie: plamOne Treo 650, Tungsten|T2, palm m505
« Odpowiedź #44 dnia: Sierpień 02, 2007, 13:54:12 »
Streaming to jest pewnie 64-128 kbps i wzwyż - jak to muzyka ;)
Jeżeli masz niepotrzebną plastikową osłonę do Tungstena T|T/T|T2, proszę, skontaktuj się ze mną.

*

Offline pocek

• *
  • 58
  • Sprzęt: hx4700, Pre 2
« Odpowiedź #45 dnia: Sierpień 02, 2007, 14:03:13 »
Szkoda że nie ma pocketów z VGA i WM03 (nie SE) bo SE ma swoje wady a Wm5 to już z nazwy jest wada (softkeye, ikonki jak dla niewidomych, moduł gsm i heya!  :grin: )

Jakie wady ma WM03 SE, których nie-SE nie ma? Najbliżej sensownego pocketa w z oldschoolowymi możliwościami jest obecnie Axim x50v. Apropos, jak można obecnie robić pockety bez podczerwieni (CIR) albo RS-232? To jest robienie z użytecznego urządzenia jakiegoś bzdetnego gadżetu. Moje 3 grosze :|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 02, 2007, 14:04:57 wysłana przez pocek »
Kupię klapkę albo dawcę klapki baterii do h2200.

*

• 6211
« Odpowiedź #46 dnia: Sierpień 02, 2007, 14:04:52 »
Jakie wady ma WM03 SE, których nie-SE nie ma?
nie widać menu w aplikacjach z Windowsa CE??? Nie działa też kilka rzeczy ale publicznie to jest nie ważne.

*

damist

« Odpowiedź #47 dnia: Sierpień 02, 2007, 14:21:49 »
Ostatnio zaczelem tez uzywac swojego ppc do radia internetowego.
ile na tym schodzi KB ??
Jakosc radia jest bardzo wysoka , tak jak bysmy sluchali dobrej jakosci mp3. 148kb/s lub 128kb/s

*

Offline skerdeJ

• 745
« Odpowiedź #48 dnia: Sierpień 02, 2007, 16:52:09 »
Ja nierozumiem dlaczego uwazacie ze wm5 to syf a konkretnie oco wam chodzi z tymi sofkeyami? wm6 to jeszcze może przejdzie ale z tego co w dziale eten widać to ludzie nie są zadowoleni z wm6. a jeśli chodzi o wm3 (mój kolega ma) to jak patrze na jego górny pasek (start itp) to mi się żygać się chce. Ja najbardziej wole wm5. 1. jest kompatybny z większością programów, stablny, wygloąd fajny, szybki. o wm3 to moge powiedzieć tylko że jest obleśny , i.. :P
.

*

Offline Makubo

• 939
  • System: Android 8.0
  • Sprzęt: LG G7 ThinQ
« Odpowiedź #49 dnia: Sierpień 02, 2007, 17:26:42 »
Ja nierozumiem dlaczego uwazacie ze wm5 to syf a konkretnie oco wam chodzi z tymi sofkeyami? wm6 to jeszcze może przejdzie ale z tego co w dziale eten widać to ludzie nie są zadowoleni z wm6. a jeśli chodzi o wm3 (mój kolega ma) to jak patrze na jego górny pasek (start itp) to mi się żygać się chce. Ja najbardziej wole wm5. 1. jest kompatybny z większością programów, stablny, wygloąd fajny, szybki. o wm3 to moge powiedzieć tylko że jest obleśny , i.. :P

popieram, chociaż czekam na WM06 do Mio ale nie rozumiem już wyznawców WM03 - syf syf i syf. A co do miośników GSM na PPC - owszem ale tylko na 3,5" a nie na "wypierdku" wielkości 2,8". Rozumiem, że fon będzie troszke większy ale coś za coś, zresztą weźmy przykład z Acera n311 - ekran prawie wielkości obudowy a taki mój Mio p550m - po "2 cm" z każdej strony ekranu - dobrze, że chociaż tani.
"We are the Borg, resistance is futile!"

*

Offline AMi

• 1763
  • Sprzęt: Nokia 7110
« Odpowiedź #50 dnia: Sierpień 02, 2007, 17:42:38 »
...syf... żygać się chce... jest obleśny ...syf syf i syf......
Nie przesadzacie koledzy?

*

damist

« Odpowiedź #51 dnia: Sierpień 02, 2007, 17:48:02 »
Nie wszystko co nowsze musi byc lepsze  B)

*

Offline skerdeJ

• 745
« Odpowiedź #52 dnia: Sierpień 02, 2007, 18:23:48 »
nowsze nie znaczy gorsze a świat idzie to przodu
« Ostatnia zmiana: Sierpień 02, 2007, 18:26:14 wysłana przez Skerdej »
.

*

• 6211
« Odpowiedź #53 dnia: Sierpień 02, 2007, 18:42:39 »
Popaczcie na te sofkteye. Bardzo użyteczne, prawda? Pod jednym klawiszem (jak jeszcze producent nas uraczy to sprzętowym) mamy dostęp do wsystkich opcji menu. Świetne, nieprawdaż? Poco "marnować" ekran i w miejscu softkei poprostu wyświetlić wszystkie menu i przyciski jakto było w WM3. WM5/6 to soft dla komórek, zabawka, ŚMIEĆ. A VGA? Wszystko ładnie wygładzone, full wypas tylko nie łapię dlaczego na kompie zwiększając dwukrotnie rozdzielczość, przestrzeń robocza dwukrotnie się powiększa a tu nic? Dalej - w Windows CE, czyli systemie którego jądro chodzi pod maskami naszych pocketów, mamy ładny pulpit. Tu też jest "pulpit"- today. Całkiem miłe i przydatne (nie zaprzeczam), ale dlaczego w standardzie nie ma możliwości umieszczenia własnej ikony? W WinCE naciśnięcie na krzyżyk zamyka program, tutaj minimalizuje i znowu posiłkujemy się dodatkowym softem - bo kto będzie szukał w panelu sterowania "Pamięć" i zakładki "uruchomione programy"? Mało? W WinCE mamy normalne menu start, gdzie mamy ładne submenu jak w dużym windowsie. W PPC mamy każdy folder otwarty w nowym oknie. Jaki jest sens szukania ikonki programu w piątym oknie, szczególnie że potem trzeba te okna pozamykać? Dalej mało? Jak się na pockecie przełączacie pomiędzy programami? Znowu panel sterowania? Nie, przecież jak zawsze można coś doinstalować o ile producent nie dołączył (itask itp.) stosownego programu. W WinCE mamy jak w dużej windzie widoczne wszystkie odpalone programy na pasku zadań! No i na koniec - Ile zajmuje czysty WM pamięci? 15MB czy więcej? CE po odpaleniu pomimo że ma wszystko czego brakuje w WM zajmuje 3MB!!!

No i na koniec - na jakich architekturach pracuje WM? Tylko ARM! WinCE obsługuje między innymi ARM, MIPS, SH3, SH4 i x86. Do tego żadna poważna firma nie wybiera do sterowania maszynami czy klimatyzacją pocketa a urządzenia oparte o jedyny system czasu rzeczywistego jaki wyprodukował microsoft - Windows CE

Teraz wiecie dlaczego na forum jest grono pocketowców nienawidzących PocketPC

Tak, Bat, trochę oparłem się na twoim poście z dev  :grin:

*

damist

« Odpowiedź #54 dnia: Sierpień 02, 2007, 18:53:49 »
nowsze nie znaczy gorsze a świat idzie to przodu
Tak i zmieza do oszczednosci na produkcji i podzespolach. Przez co jestesmy zmuszeni zmieniac sprzet czesciej. Jak ja cos kupuje to nie patrze czy to jest jakies super nowe bo bede mial najnowsza rzacz tylko patrze na to czy jest dobra i mam za przeproszeniem gdzies czy ktos bedzie mowil ze mam starocia czy mam super nowa rzecz. Co do wm i win ce , wlasnie zamierzam cos kupic na tym systemie :O~

*

Offline skerdeJ

• 745
« Odpowiedź #55 dnia: Sierpień 02, 2007, 21:49:09 »
no zgadzam się ale my sprzeczamy się o wm3-wm5-wm6 o, wince nie mówimy. Co do wm5 te itp , minimalizacja a nie zamykanie, softkeye na ekranie itp to wszystko można zmienić. Ja po HR wgrywam jakieś 10 programów bez których praca na wm5 niebiała by sęsu. A co do wince to jak na qvga 2,8 cala mógby by pulpit? a okna dialodowa (minimalizacja,przenoszenie itp)
Ja obecnie pracuje nad wtyczką today która by dała taki pulpit jak na CE ale chyba w basic4ppc nieda się jej napisać ?

Napisane: Sierpień 02, 2007, 21:37:52
Tak i zmieza do oszczednosci na produkcji i podzespolach.

Taka jest dzisiejsza polityka świata ,niestety
.

*

• 6211
« Odpowiedź #56 dnia: Sierpień 02, 2007, 21:52:01 »
Ja obecnie pracuje nad wtyczką today która by dała taki pulpit jak na CE ale chyba w basic4ppc nieda się jej napisać ?
:E, powiem to tak: nie trudź się  :wink: potraktuj to jakbyś robił coś co już jest robione

no zgadzam się ale my sprzeczamy się o wm3-wm5-wm6 o, wince nie mówimy. Co do wm5 te itp , minimalizacja a nie zamykanie, softkeye na ekranie itp to wszystko można zmienić.
Jak mi pokażesz na WM5 systemowego PocketWorda bez softkeysów to będziesz moim guru...

a po HR wgrywam jakieś 10 programów bez których praca na wm5 niebiała by sęsu
No właśnie

Co do wm5 te itp , minimalizacja a nie zamykanie, softkeye na ekranie itp to wszystko można zmienić
A w systemie na którym chodzi dzia.... znaczy się nakładka czyli WM nie trzeba nic instalować

A co do wince to jak na qvga 2,8 cala mógby by pulpit? a okna dialodowa (minimalizacja,przenoszenie itp)
wierz mi albo i nie, to i wiele więcej widziałem na qvga 2,8 cala (mio a701) jak i realvga 3,5 cala bodaj (loox n560) pomijając mojego compaq...

*

• 6211
« Odpowiedź #57 dnia: Sierpień 02, 2007, 22:00:47 »
dobra, kończymy ten offtop bo znowu będę miał ochrzan  :grin:

*

Offline skerdeJ

• 745
« Odpowiedź #58 dnia: Sierpień 02, 2007, 22:15:18 »
Jak chodzi o to wgrywanie programów po HR to ja już się przyzwyczaiłem, oprucz wgranie programów jescze 15 min trzeba je zarejestrowywać żeby działało  :E ten problem można łatwo rozwiązać robiąc bakupa ;] . Oco ci chodzi z tym pocket wordem ?
.

*

• 6211
« Odpowiedź #59 dnia: Sierpień 02, 2007, 22:22:49 »
o to że softkeysów nie da się wyłączyć dla całego systemu aby pojawiło się w ich miejscu normalne menu jak w starszych systemach. Jedyne połowiczne wyjście to używanie softu w wersji dla 2003, wtedy będze normalne menu nie softkeysy