Długość życia baterii

• 8 Odpowiedzi
  • 2030 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Długość życia baterii
« dnia: Maj 01, 2003, 13:13:52 »
Witam,
Mam pytanie do wszystkich użytkowników PocketPC. Czy jest jakiś sprzęt w którym zdecydowanie dłużej działa bateria (około 10-12 godz. z podświetleniem), czy po prostu taki sprzęt nie istnieje ;(
Paweł

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Długość życia baterii
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 01, 2003, 13:29:13 »
Np. Dell Axim. Test byl na PocketPage... ale nam sie stracil w czasie uszkodzenia serwera. Na szczescie mam go jeszcze u siebie na komputerze. Postaram sie go dzis wystawic.

*

Offline MacBirdie

• 1943
  • I znów Poznań ;)
    • macbirdie.net
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB | iPad 3G 64GB | iPhone 3G 8GB
Długość życia baterii
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 01, 2003, 14:55:22 »
HP Jornada 568 również bardzo dobrze się sprawowała (test w dziale artykułów), poza tym stare palmtopy Casio (E-10x) miały świetne czasy życia, jednak te wszystkie modele należą już do przeszłości. Obecny trend idzie w kierunku coraz mniejszych palmtopów z coraz mniejszymi bateriami i standardem niestety staje się pojemność 900-1000mAh, tylko hp w swoich "wyższych" modelach iPAQ stara się zachować poziom, oferując 1300mAh i więcej. Ale z tanich Pocket PC, to chyba tylko Dell Axim X5.

Długość życia baterii
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 01, 2003, 19:27:55 »
Maje pytanie bierze się stąd, że miałem kiedyś Psiona 5MX który wytrzymywał mi około 20 godzin pracy z podświetleniem, potem miałem przygodę z iPAQ 3630 (jak tylko wyszedł), ale niestety bardzo krótko pracował z podświetleniem, teraz mam Sony Clie T665C ale długość pracy to też tylko 4 godziny z poświetleniem. Platforma dla mnie nie jest ważna, ale zależy mi na długości pracy. Do Psiona już nie wrócę bo przyzwyczaiłem sie do koloru, dlatego poszukuję czegoś co długo pracuje na bateriach. Mam jeszcze pytanie czy jakbym kupił Dell-a z niemieckim systemem (mieszkam niedaleko granicy) można go bez problemu przeflasowac na angielski ?

Długość życia baterii
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 01, 2003, 23:34:46 »
literat
nie wiem jak w niemczech, ale w sasiadujacej z nia szwajcari mozesz kupic della w trzech jezykach (ang/niem/fr chyba), takze sprawdz na stronie moze tez sie u szwabow da :)

a jako swiezo upieczony uzytkownik Axima potwierdzam, ze na baterie jakos nie narzekam, a jakby tobie sie (gdybys kupil) zdarzylo narzekac to mozesz sobie dokupic do niego druga baterie (chyba 3400).

Długość życia baterii
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 02, 2003, 08:59:10 »
drizzt
Jeżeli to nie jest tajemnica to gdzie kupiłeś swojego Dell-a i ile dałeś. Jeżeli nie chcesz pisać tego na forum to proszę na priva.

pablo_l@poczta.onet.pl

Długość życia baterii
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 02, 2003, 09:02:09 »
literat
nie jest,
w stanach za 199$

a co do baterii jeszcze to AFAIR to laduje sie ona cos kolo 2h

Długość życia baterii
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 02, 2003, 09:06:27 »
drizzt
Czy możesz sprowadzić jeszcze jednego ? Z pewnością nie stracisz na tym :)

Długość życia baterii
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 03, 2003, 16:19:25 »
literat
z pewnoscia,
ale nie.