Pytanie do obeznanych

• 4 Odpowiedzi
  • 495 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pytanie do obeznanych
« dnia: Lipiec 26, 2004, 17:47:48 »
Czy ktoś wie, czy ekranik do danego palmtopa może pasować do innego jeśli ma takie same specyfikacje ? (rozmiar, kolory, rozdzielczość)??
Np chodzi mi czy np można by przemienić ekranik od Dota do ekaraniku od Californi acces mio 528
JAKUB, ty chyba najlepiej sie znasz, bo miałeś w  łapkach najwięcej palmów

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Pytanie do obeznanych
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 26, 2004, 21:32:51 »
Moze i mialem w lapkach sporo palmtopow, ale nie rozbieralem ich :)) Mysle ze gdybym oddawal po testach rozkrecone PDA z zerwana plomba to juz wiecej nic bym nie dostal :)

Marne szanse na to ze ekranik np. z Mio bedzie pasowal do DOTa. Ale nie twierdze ze jest to niemozliwe.

Pytanie do obeznanych
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 27, 2004, 13:36:29 »
W sumie to specyfikacje jego sa identyczne, ale nie mam pojecia, czy jest taki sam łącznik

*

Offline jarekt

• 755
  • na stanie Wizard, Uni, TouchHD, HTCHero, Milestone
  • Sprzęt: THD, Hero, Milestone
Pytanie do obeznanych
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 27, 2004, 21:20:01 »
Raczej na pewno bedzie inna tasma. Jedyne co moze ratowac sprawe to  ten sam producent ekranu (do producenta LCD i dokladnego numerku modelu mozna dogrzebac sie w bazach internetowych firm sprzedajacych czesci do palmow i laptopow) ale LCDki produkuje conajmniej kilka firm i jesli doliczysz to ze jest zazwyczaj kilka modeli to robi sie niezla kaszanka. Generaltnie jednak parametry zasilania, inwertera itp powinny byc podobne wiec pozostaje tylko ta nieszczesna tasma sygnalowa.

Pytanie do obeznanych
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 28, 2004, 00:37:38 »
Faktycznie, dzięki Jakubowi znalazłem trochę fotek wnętrznośći i o ile jest sporo elementów fizycznie pasujących między modelami PPC, to ekran w prawie każdym jest zupełnie inny (taśma łącząca), a szkoda, bo myślałem że z mojego dota da się sklecić coś za grosze..
Widać będe musiał wydać większą sumkę na PDA dla żony, chyba że znajdę dota z uszkodzonym ekranem, ale to znaleźć to jak igłe w stogu siana... już ze sprawnym są nawet problemy.