Czy ktoś używa 'Check Point VPN-1 SecureClilent Win CE.

• 5 Odpowiedzi
  • 841 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Yelayon

• 252
  • Sprzęt: HTC Touch HD2 T8585
« dnia: Marzec 02, 2004, 21:33:49 »
Czy ktoś używa powyższego programu do zestawiania połączenie VPN z PDA (iPAQ4150)?

Ja nie dość, że nie mogę połączyć się z serwerem VPN (chociaż w logach podobno widać, że połaczenie VPN jest zestawione) to dodatkowo mam efekt taki, że po uruchomieniu Clienta i później jego wyłaczeniu nie mogę się podłączyć do ActiveSync'a i potrzebny jest soft-reset PDA.

Wszelkie doświadczenia z tym produktem mile widziane.

Pozdrawiam, Waldek
-------------------
There are no mistakes, just learning experience.
PDAs: iPAQ 4150 -> ETEN G500 -> Glofiish X800 -> HTC Touch HD -> HTC Touch HD2

*

Offline p.janowski

• 649
  • Sprzęt: aktualnie : HTC Touch Pro, SPV m650,  eeePC 701 1G
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 08, 2004, 11:31:08 »
ja zainstalowalem na WM2003 (MDA ERA) i sie nie chcial PDA podniesc po tym, a takze potrzebuje VPN-1 Client na PPC

*

Offline Yelayon

• 252
  • Sprzęt: HTC Touch HD2 T8585
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 08, 2004, 22:51:10 »
niestety moje proby okazaly sie fiaskiem
restrykcyjne ustawienia VPNa w mojej firmie uniemozliwialy dodanie nowego site'u - recznie nie mozna go dodac poniewaz wersja na PDA podczas dodawania nowego site'u probuje sie z nim połaczyć i wykonać 'update site' a to u mnie jest zablokowane. Obejść się to dało poprzez przegranie pliku user.c z klienta windows'owego na którego konfiguracja została zrobiona ręcznie.

To co brakowało mi to opcji 'connect' - taka jest w kliencie na PC. Na PC w momencie gdy robisz connect jest ustawiana cała tablica routing'u (na podstawaie user.c), a gdy się rozłączasz to jest ona usuwana.
Na PDA wygląda na to, że uruchomienie SecuClient'a nie powoduje podłączania do VPNa - podłączenie następuje dopiero w momencie zestawiania połączenia TCP - na server'ze VPN widać było dopiero, że się podłączyłem w momencie gdy na PDA uruchomiłem client'a SSH.

Ogólnie zrezygnowałem z tego rozwiązania i bazować będę jedynie na połączeniach szyfrowanych z wykorzystaniem SSH.

Pozdrawiam, Waldek
-------------------
There are no mistakes, just learning experience.
PDAs: iPAQ 4150 -> ETEN G500 -> Glofiish X800 -> HTC Touch HD -> HTC Touch HD2

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 11, 2004, 19:31:50 »
http://www.checkpoint.com/techsupport/downloads_sr.html

ściągnij nowy soft, działa na ppc2003, jak poczytasz jeszcze tego pdf dokładnie, to będzie działąć.... tzn połączy się, dodasz site'a

ale mam taki problem, ze po polaczeniu i autoryzacji nie chodzi mi komunikacja z lan'em wewnetrznym, jak ktos ma rozwiazanie to nich da znać

*

Offline xzaloox

• 399
    • http://www.kszys.net
  • Sprzęt: fujitsu u810, at&t tilt, i-mate jasjar, xda, hp1940, cassiopeia e-115
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 11, 2004, 23:13:16 »
gucio999: jaki masz router ?

« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 15, 2004, 10:02:24 »
cisco 1720