Czy jest taki program?

• 5 Odpowiedzi
  • 873 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Czy jest taki program?
« dnia: Październik 05, 2007, 11:45:02 »
Witam

Od dłuższego czasu szukam w miarę prostego programu, który umożliwiałby włączenie maksymalnego podświetlenia ekranu za pomocą tapnięcia jednej ikonki. Wiem, że coś podobnego istnieje w pocket plus (w formie suwaka) ale o ile powyższy program chodził ładnie na Acerze n30, o tyle nie chce chodzić szybko i bezproblemowo na Etenie X500, dlatego korzystam z produktów SBSH. Alternatywą byłby VitoButtonMapper i makro uruchamiane przez niego ale to ostateczność i wolałbym coś prostszego. Może ktoś z Was natknął się na taki program?

Pozdrawiam,
belenus

*

Offline lemkat

• 257
    • http://www.lemkat.webd.pl
  • Sprzęt: HTC HD2
Odp: Czy jest taki program?
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 06, 2007, 18:04:38 »
Witam

Ja sobie zrobiłem skrót na today do ustawienia mocy podświetlania. Ścieżka tego skrótu to "20#ctlpnl cpmain.cpl,6". Teraz mogę z ekranu today wywoływac ustawienia podświetlania bez konieczności przebijania się przez start->settings->backlight

pozdrawiam

*

Offline daras28-82

• 2158
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 07, 2007, 06:17:09 »
ja to mam porostu jako funkja homeplug w ustawieniach ekranu today,wyswietla mi sie ciagle ikonka odpowiedzialna za podswietlanie i mam jeszcze kilka innych do wyboru...mam HTC-trinity...moze znajdziesz to u siebie .
start-settings-today-items....pozdro.
Xiaomi Redmi 9T 4/128+200GB, ThinkPad T480 , Romet ZXT125, Author Kinetic + Mystic... Fiesta!

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 07, 2007, 10:44:07 »
jest vj-cos tam byl pakowany do romow htc ale nazwy na smierc zapomnialem uzywalem jakis czas bo w htc rozswietlal mocniej niz standardowo
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 15, 2007, 12:02:06 »
Witam

Ja sobie zrobiłem skrót na today do ustawienia mocy podświetlania. Ścieżka tego skrótu to "20#ctlpnl cpmain.cpl,6". Teraz mogę z ekranu today wywoływac ustawienia podświetlania bez konieczności przebijania się przez start->settings->backlight

pozdrawiam

To byłoby idealne, gdyby można zadać tutaj dodatkowy parametr typu natężenie podświetlenia a tak to robię podobnie jak Ty, tylko za pomocą skrótu z ilauchner-a. Marzę o programie, który dobierałby podświetlenie automatycznie w zależności od pory dnia (regulowane np. graficznie na wykresie) lub włączenia danego programu (np. max dla automapy).

Pozdrawiam.

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 15, 2007, 14:00:29 »
jest vj-cos tam byl pakowany do romow htc ale nazwy na smierc zapomnialem uzywalem jakis czas bo w htc rozswietlal mocniej niz standardowo
VJ cośtam Bighter Screen. Na XDA są gdzieś linki do tego.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500