Czy antena na BT ma lepsze parametry od anteny wbudowanej ?

• 3 Odpowiedzi
  • 382 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Wrzesień 13, 2006, 00:06:06 »
Chcę sobie zakupić PDA ASUS MyPal A632N, albo coś podobnego, sprzęt ten na wbudowany odbiornik GPS, ale słyszałem ze stabilniejsza jest praca na oddzielnym module GPS, np na Nokia LD-3W.  Widziałem jak pracuje acer chyba N30 na swojej antence, powiem ze jego praca nie podobala mi się wogóle, sygnal gubił co jakiś czas, zwiechy .....

Czy moze lepiej wybrac jakis sprzet bez anteny GPS i dokupić modul dodatkowo, czy sprzęt z wbudowaną antena ??

Prosze o jakieś opinie w tym temacie, bo nie wiem na co się zdecydować :)

pozdrawiam

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 13, 2006, 02:35:05 »
zwracaj uwage na chipset na jakim oparty jest GPS, a nie na to czy jest on wbudowany czy laczy sie z PDA przez BT czy w koncu jest na kablu... od niego wlasnie zalezy czulosc odbiornika - reszta to kwestia wygody i tego co komu bardziej pasuje

gdy zdecydujesz sie na model z wbudowanym GPS szukaj takich co maja SiRF Star III (N30 do nich nie nalezy - stad twoje rozczarowanie) - na forum masz przyklejony watek o modelach opartym na tym chipsecie - co prawdo mocno nieaktualny (wyszlo duzo nowych modeli) ale nadal przydatny

*

Offline adzios

• 1214
  • PDAserwis - Naprawa urządzeń mobilnych.
    • Naprawa urządzeń mobilnych
  • Sprzęt: Lutownice IR BGA, Weller, Ersa, HotAir'y i inne cuda do napraw.
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 13, 2006, 03:20:42 »
Cytat: "lipciopda"
zwracaj uwage na chipset na jakim oparty jest GPS, a nie na to czy jest on wbudowany czy laczy sie z PDA przez BT czy w koncu jest na kablu... od niego wlasnie zalezy czulosc odbiornika - reszta to kwestia wygody i tego co komu bardziej pasuje

gdy zdecydujesz sie na model z wbudowanym GPS szukaj takich co maja SiRF Star III (N30 do nich nie nalezy - stad twoje rozczarowanie) - na forum masz przyklejony watek o modelach opartym na tym chipsecie - co prawdo mocno nieaktualny (wyszlo duzo nowych modeli) ale nadal przydatny

LIPCIO!!! Ty żyjesz!! :D sorry ale nie moglem się powstrzymać jak zobaczyłem Twoją wypowiedz, co się działo?
Pozdrawiam :))
PDAserwis - Naprawa urządzeń mobilnych