Cudowne rozmnozenie

• 3 Odpowiedzi
  • 663 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline t_e_d

• 478
    • http://stc.org.pl
  • Sprzęt: PalmV/Asus 716/HP iPAQ214/Magellan315/HI-303E/G_Rays2
Cudowne rozmnozenie
« dnia: Wrzesień 11, 2004, 13:05:30 »
Zachcialo mi sie dzisiaj przyspieszyc wgrywanie nowych danych z RedFisha do ASUSA A716. Wyjalem karte, SD z PDA, wlozylem do czytnika w PC , wywalilem caly folderek RF i wgralem nowy.
Po przelozeniu SD do Pocketa - stal sie cud i pokazuje mi ze mam DWIE karty SD - SD Card i SD Card2.  Na (1) jest tylko RedFish, na (2) wszystko to co bylo wczesniej, wiec i wszystkie moje programy tam wgrane. Nie dzialaja oczywiscie zadne skroty do tych programow i ich konfiguracja tez jest zla.
Czy ktos juz mial podobny przypadek?
Chyba trzeba bedzie wszystko z SD przerzucic na PC, pozniej sformatowac karte i wgrac wszystko hurtem od nowa, tylko czy po takiej zabawie nie pojawi mi sie SD Card3 ????

*

Offline Dommir

• **
  • 103
Cudowne rozmnozenie
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 11, 2004, 14:16:19 »
Niestety na Twoje wątpliwości nie potrafię odpowiedzieć ale widzę, że jesteś uzytkownkiem Asusa A716. Ponieważ przymierzam się do zakupu tego palmtopa bedę wdzięczny za opinie na jego temat. Innych uzytkowników tego sprzętu tez proszę o swoje "trzy grosze"
Pozdrawiam

*

Offline Maku

• **
  • 187
    • http://maku.avx.pl
Cudowne rozmnozenie
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 11, 2004, 15:16:46 »
A nie miałeś czasami w ActiveSync`u zaznaczonej opcji synchronizuj pliki ? w tym oczywiście folder RF ? daty mu się nie zgadzają i rozmiary plików i to chyba jest przyczyną, niestety rozwiązania nie znam. A system reaguje prawidłowo na zaistniałą okoliczność ;)

*

Offline t_e_d

• 478
    • http://stc.org.pl
  • Sprzęt: PalmV/Asus 716/HP iPAQ214/Magellan315/HI-303E/G_Rays2
Cudowne rozmnozenie
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 11, 2004, 18:21:58 »
Wiadomo - komputer jest MADRY tylko zawsze uzytkownik nie staje na wysokosci zadania - zwlaszcza jak nie potrafi sie zachwycac PIEKNYM NIEBIESKIM EKRANEM w duzych WIndowsach :D

ActivSynca mialem wylaczonego (synchronizuje po BT a nie po USB). Poza tym - RF synchronizuje po MobiSync - bo w ogole RF mam na SD wlasnie a nie w pamieci.
Co ciekawsze, po0zniej zauwazylem ze i na (1) i na (2) mam folderki RedFish - tylko ze te na (1) sa wlaniete i prawie puste - kompletna paranoja.

Ostatecznie okazalo sie ze wystarczy wywalic CALA SD Card i po soft resecie wszystko wrocilo do normy.

Tylko czemu to wszystko musialem robic .... w pociagu ?

[Dodano: 2004-09-11 18:25:15]
Cytat: Dommir
...widzę, że jesteś uzytkownkiem Asusa A716. Ponieważ przymierzam się do zakupu tego palmtopa bedę wdzięczny za opinie na jego temat. Innych uzytkowników tego sprzętu tez proszę o swoje "trzy grosze"
Pozdrawiam

Sprzecik BARDZO LADNY, super mozna powiedziec - bateria trzyma sporo - przy wlaczonym BT Iinternet na GPRSie) i rownoczesnie GPS na CF - bateria dzialala dwie godziny i jeszcze nie bylo komunikatu ze pada. Ekranik tez sliczny,m bardzo wyrazisty no i szybkosc - czytam te wszystkie westchnienia ludzi ze maja klopoty z predkowsci, ze np AutoMapa dlugo wczytuje kolejny fragment mapy baaardzo dlugi czy OziExplorerCE ma klopoty z duzymi mapkami - czytam to wszystko jak jakies bajki - ja tego nie obserwujue w ASUSIE A716.

Szczerze polecam (zeby nie bylo jakis nieporozumien i pomowien - NIE SPRZEDAJE takich PDA, nie reprezentuje zadnej firmy ktora je sprzedaje) :):):)