co powiecie o asus mypal a620?

• 11 Odpowiedzi
  • 700 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Czerwiec 22, 2004, 12:30:07 »
hej, chciałbym wiedzieć jakie jest Wasze zdanie na temat tego PDA ponieważ zastanawiam się nad jego kupnem. Bardzo przekonuje mnie dobre zarządzanie energią-18h pracy wg. prod.
W tej cenie czyli ok.1500 zł wydaje mi się najlepszym wyjściem. Co Wy na to? :) pozdrawiam

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 22, 2004, 12:44:15 »
18h to jak zwykle przesadzony nieco czas pracy. Ale fakt ze on dosc dlugo dziala. Wybor ogolnie nie jest zly. Ale nie mozna powiedziec nic wiecej, bo nie napisales po co ci palmtop... jak mozna cos doradzic w ten sposob?

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 22, 2004, 13:08:05 »
18h nieźle ale to pewnie przy całkowitym wyłączeniu ekranu i oszczędnym trybie cpu. Zeby wytrzymać 18h na chodzie musiałby pobierac tylko 70mAh
Are you shpongled?

*

Offline quarter

• **
  • 114
  • Sprzęt: Psion Series 3C -> Palm IIIe -> Palm V -> Palm m500 -> Asus A620 -> SPV m3000 -> HTC Touch -> SGH-i780
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 22, 2004, 14:23:41 »
Mam właśnie takiego.
Faktycznie 18h to przesada, ale ok. 10 to powinien podziałać z minimalnym podświetleniem ekranu.
Najdłużej jednorazowo testowałem na trasie z Warszawy do Gdańska, ok. 4,5 h, włączona Automapa i GPS na CF. Po dojechaniu na miejsce wskazanie baterii wynosiło ok. 45%.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 22, 2004, 16:08:07 »
Mysle ze bedzie trzymac nawet wiecej niz 10 godzin na minimalnym podswietlaniu i np. na czytaniu e-booka. Kolo 12 moze 13 pociagnie.

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 22, 2004, 18:14:46 »
Qrcze też bym tak chciał. Ja w moim looxie z niby pojemniejszą baterią niż ten asus wytrzymuje 3h...
Are you shpongled?

*

Offline Jamirq

• 640
    • http://www.jamirq.com
  • Sprzęt: bylo minelo
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 22, 2004, 18:42:53 »
Cytat: quarter
Mam właśnie takiego.
Faktycznie 18h to przesada, ale ok. 10 to powinien podziałać z minimalnym podświetleniem ekranu.
Najdłużej jednorazowo testowałem na trasie z Warszawy do Gdańska, ok. 4,5 h, włączona Automapa i GPS na CF. Po dojechaniu na miejsce wskazanie baterii wynosiło ok. 45%.

hehe wybacz ale jadac wawy do gdanska automapy uzywasz???? kurcze ludzie ta droga jest banalnie prosta....to nie alpy z kretymi drogami ani nie GOP.

*

Offline pajacek

• 35
  • Sprzęt: Asus A620bt + Holux GR-240 Slim. CF 2gb. SE P900.
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 22, 2004, 19:29:49 »
Mam Asusa A620bt i wytrzymuje on dość długo na bateriach nawet gdy korzystam z BT.

« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 22, 2004, 20:25:42 »
Cytat: jakub kańczugowski
18h to jak zwykle przesadzony nieco czas pracy. Ale fakt ze on dosc dlugo dziala. Wybor ogolnie nie jest zly. Ale nie mozna powiedziec nic wiecej, bo nie napisales po co ci palmtop... jak mozna cos doradzic w ten sposob?

wiesz juz mialem pocketpc (siemens), potem przesiadlem sie na palmOS (T|T2) i jednak znowu chce wrocic do winzgrozy... bardziej mi pasuje, w szczegolnosci chodzi mi o programowanie, probowalem pisac na palmOS ale nie podoba mi sie ich API:) a API duzych windowsow juz znam, a nie rozni sie ono wiele od tych pocketowych.
W ogole dzieki wszystkim za opinie:) mysle, ze sie zdecyduje! Odpowiada mi ten sprzecik i nawet cena jest przystepna.
pozdrawiam

*

Offline quarter

• **
  • 114
  • Sprzęt: Psion Series 3C -> Palm IIIe -> Palm V -> Palm m500 -> Asus A620 -> SPV m3000 -> HTC Touch -> SGH-i780
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 23, 2004, 10:48:12 »
Cytat: jamirq
Mam właśnie takiego.

hehe wybacz ale jadac wawy do gdanska automapy uzywasz???? kurcze ludzie ta droga jest banalnie prosta....to nie alpy z kretymi drogami ani nie GOP.

A wiesz co to znaczy nacieszyć się nową zabawką?

« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 23, 2004, 15:41:51 »
Mam właśnie takiego.

A wiesz co to znaczy nacieszyć się nową zabawką?

Pewnie, że tak!!!! Gdybym tylko miał GPSa to z domu na uczelnie jezdzil bym z automapa :D
Cala frajda w takich bajerach:)

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 23, 2004, 18:30:06 »
AutoMapy ja używam do:
- wychwytywania błedów/nieaktualności w mapach;
- w miejscach z fatalnym oznakowaniem (czyli cała PL);
- dla przyjemności;
- uwolnienia kieszeni od iPAQa;
- weryfikacji wskazań prędkościomierza;
- określania czasu prze-/dojazdu;
- do zerkania na jakiej wysokości n.p.m. się znajduję;
- ostrożniejszej jazdy przed/koło POI typu (foto)radar;
- pewnie wielu innych jeszcze rzeczy.
Generalnie, umieszczanie iPAQa w uchwycie w aucie to już nawyk.
Może potrzebny odwyk...?