co jest z moją kartą SD??

• 8 Odpowiedzi
  • 783 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Czyżewski

« dnia: Styczeń 11, 2004, 17:52:48 »
Witam!
Pojawił się kolejny, irytujący problem z moim 3870.

Dziś rano w trakcie kopiowania znacznej ilości plików JPG (koło 4MB) przez Activ Synca wyskoczył komunikat, że brakuje miejsca na karcie (256 SD Sandisca) i żebym coś wykasował dla zwiększenia miejsca. Hmm - mam 35 mB wolnego miejca a pliki koło 4 MB. Mało tego - potem chciałem przesłać jedno zdjątko - ten sam rezultat.

Chcąc to obejść skopiowałem pliki bez problemu do pam. wewnętrzenj iPAQa z myśląc, że będę mógł je potem skopiować na kartę SD za pomocą File explorera. Oczywiście też pojawił się komunikat, że brakuje miejsca! Nie skopiowało się też nawet jedno zdjęcie.

Zirytowany ściągnąłem CnetX Flash Format. Kazałem programikowi zbadać i wyleczyć kartę - okazało się, że szlag trafił parę klastów i można to naprawić. Oczywiście zgodziłem się. Nic to jenak nie dało. Jak nic nie mogłem skopiować tak nie mogłem nadal.

Zirytowany pojechałem wieczorem do Galerii Mokotów po czytnik kart SD do desktopa. Instalacja czytnika przebiegła pomyślnie - mogę sobię odtwarzać muzykę z kartu, ale znów nie mogę kopiować!! Tym razem komunikat jest inny: " Cannot copy "cośtam": The directory or file cannot be created"

Straciłem kupę czasu, kasy i nerwów - nie mam więcej pomysłów.
Pomocy!

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 11, 2004, 19:31:15 »
Te problemy s SD są niepokojące i jak widać na tych kartach nie mozna w 100 % polegać.

*

Czyżewski

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 11, 2004, 20:58:51 »
przyjrzałem się - to nie to...
Może sformatować kartę tym programikiem?

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 11, 2004, 21:35:32 »
SANDISK TO BUBEL. JA KUPIŁEM 2 SZT. 128M I JEDNA OKAZALA SIE WADLIWA. 5 LATEK GWARANCJI ZARADZI DEGRADACJI TECHNICZNEJ, ALE CZY MORALNE STRATY WYNAGRODZI?
POZDRAWIAM.

*

Offline perla

• 2689
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 12, 2004, 18:06:36 »
Byc moze te problemy pojawiaja sie gdy karte zapisuje aparat foto, a potem np. zapis jest modyfikowany przez ppc ? Spojnosc takich zapisow wydaje sie naruszona.

*

Czyżewski

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 12, 2004, 18:29:47 »
Ch****a, jednak nie działa: udało mi się przesłać film. Potem spróbowałem z tymi dzjęciami i po kilkunastu wyskoczył znajomy komunikat (w trakcie transferu!). Idę z tą kartą na serwis.

Perła: problem się pojawił, choć używam tylko ppc.

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 13, 2004, 13:03:34 »
Mam identyczny problem z SD 128 - tak jakby karta miał gdzies zaznaczone "Tylko do odczytu". Muszę teraz kupić sobie nową. Stać mnie na wydanie jedynie 300 zł, więc pewnie to będzie tylko 256 (mi wystarczy ;). Polecacie jakąś firmę?

*

Offline perla

• 2689
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 13, 2004, 16:17:36 »
Ja mam karte SD Kingstona. zero problemow.

*

Offline SAPER

• **
  • 120
  • Sprzęt: HTC ARTEMIS
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 13, 2004, 16:36:36 »
u mnie problem pojawial sie z karta f-my LEAD DATA poprostu znikala z systemu a jak sie pojawila to nie mozna bylo odtworzyc tego co bylo na niej zapisane a w trakcie kopiowania duzych plikow powodowala zawieszenie sie systemu Zamienilem wiec ja na karte f-my
KINGSTON

[Dodano: 2004-01-13 16:40:09]
od tej pory nie mam zadnych problemow