Chyba awaria karty!

• 12 Odpowiedzi
  • 932 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Chyba awaria karty!
« dnia: Sierpień 11, 2004, 19:24:52 »
Mam kartę Kingston 256 MB. Nie mogę usunąć danych  z karty po wykonanym twardym resecie Pocketa.Pojawia się komunikat że dostęp jest niemożliwy.Proszę o pomysły co z tym zrobić.Użycie dwóch posiadanych programów do naprawy dysku nie pomogło.

*

Offline dawk

• 323
Chyba awaria karty!
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 11, 2004, 20:47:15 »
Przełączyć siwtch z boku karty :)

Chyba awaria karty!
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 11, 2004, 21:39:31 »
Dzięki, ale to nie to.To byłoby za łatwe

*

Offline Robert Błaszczak

• **
  • 134
  • FS LOOX N560, NOKIA N73
    • http://www.foto.blaszczak.pl
Chyba awaria karty!
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 11, 2004, 21:51:34 »
Spróbować w zewnętrznym czytniku.

--
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Chyba awaria karty!
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 11, 2004, 22:06:10 »
I to muszę powiedzieć jest coś co jedynie przychodzi mi do głowy z moją kartą a może zadziałać. Nie mam takowego czytnika więc muszę podejść do jakiegoś sklepu bądź serwisu. Dam znać czy zadziałało.

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
Chyba awaria karty!
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 11, 2004, 23:10:22 »
W aparatach foto sa rowniez funkcje formatuj. Moze tak Ci bedzie latwiej np. w sklepie.

Chyba awaria karty!
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 12, 2004, 18:17:25 »
Dzisiaj sprawdziłem swoją pechową kartę. W salonie Karen zrobili duże oczy ,że nie można karty sformatować bądz usunąć plików, ani w czytniku zewnętrznym, ani w notebooku, ani w w innym Pockecie.Powiedzieli że z takim przypadkiem się jeszcze nie spotkali.Jutro oddaję kartę tam gdzie ją kupiłem, bo jest przecież na gwarancji.

*

Offline Mr Q

• 499
  • Sprzęt: Samsung Spica I5700
Chyba awaria karty!
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 12, 2004, 19:00:30 »
hehehe a probowales ja sformatowac? :) ewentualnie zdjac partycje i zalozyc od nowa?
I co się gapisz?! Człowieka nie widziałeś??

Chyba awaria karty!
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 13, 2004, 00:35:26 »
Ha... z moja HP podobnie tyle ze na poczatku odwalilo jej zupelnie (dziwne krzaki zamiast nazw plikow) pozniej ja samoczynnie sformatowalo, a tereaz zapisywac sie na nia da ale.. przy odczycie blad CRC i nic nie zrobi, formatowana juz kilkanascie razy i nadal nic.

*

Offline dawk

• 323
Chyba awaria karty!
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 13, 2004, 00:38:59 »
Jak długo mieliście te karty i jak intensywnie uch używaliście, że tak się podziało?

Chyba awaria karty!
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 13, 2004, 03:21:51 »
Cytat: Lightning
Ha... z moja HP podobnie tyle ze na poczatku odwalilo jej zupelnie (dziwne krzaki zamiast nazw plikow) pozniej ja samoczynnie sformatowalo, a tereaz zapisywac sie na nia da ale.. przy odczycie blad CRC i nic nie zrobi, formatowana juz kilkanascie razy i nadal nic.

sprobuj ja sformatowac w aparacie cyfrowym obslugujacym ten format, lub w telefonie ... smartphone ..... problem powien zniknac od razu a karta bedzie czysta jak ... nowo-narodzona

Chyba awaria karty!
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 13, 2004, 07:12:47 »
Karta jest ded, a używałem jej 2 miesiące. To co sie zmieniało na niej to pliki mp3.

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
Chyba awaria karty!
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 13, 2004, 08:05:23 »
Tak? A taki przypadek może Was interesuje? Karta 128 MB. Mało używana. Aparat cyfrowy stwierdził błąd karty, PPC zaformatował ale nie potrafił niczego zapisać/odczytać. Czytnik w kompie PC zaformatować to i owszem zaformatował. Na pojemność 4 GB. TAK 4 gigabajty!. Prawie jak DVD. Co ciekawsze, zapis nawet był możliwy do pojemności ok. 3,9 GB! Inna sprawa, że odczyt już raczej nie :) a wielka szkoda. Ciekawe, nieprawdaż? :)
Karta trafiła do serwisu dystrybutora. Będzie wymiana na nową.
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/