ChARMeD Disassembler BETA 0.3 for PocketPC

• 9 Odpowiedzi
  • 1519 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ChARMeD Disassembler BETA 0.3 for PocketPC
« dnia: Marzec 01, 2007, 23:47:10 »
I jest już nowa wersja ChARMed'a :D Tym razem deassembluje cały kod (a nie jak poprzednio 25 liń), jest dość stabilny i obsługuje LandScape dla QVGA.

Wiecej info TUTAJ
Program do ściągnięcia TUTAJ
« Ostatnia zmiana: Maj 25, 2007, 21:58:58 wysłana przez Sanjuro »

*

Offline arczi

• 921
    • http://www.arczi79.netarteria.info
  • Sprzęt: HTC Desire HD
ChARMeD Disassembler BETA 0.1 for PocketPC
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 01, 2007, 23:55:43 »
hakierskij tool się rodzi?  ;)
Casio Cassiopeia E-115 ----> HP iPaq h4150 ----> HTC Touch Pro ----> HTC Inspire 4G ----> HTC Desire HD ----> Samsung Galaxy Note  4 (N910C)

*

nothin

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 02, 2007, 00:30:42 »
dobry jest ten programik, jak wynika z testów, i co ciekawe, jest też w wersji na pc, można katować pocketowe exeki na blaszaku.

Ewidentne zastosowanie:
szukanie odniesień do bibliotek, wszystko jak na dłoni.

*

Offline DinthKSC

• 962
    • Prywatny blog
  • Sprzęt: iPAQ h4150
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 02, 2007, 08:09:15 »
swietnie. idealna bylaby jeszcze mozliwosc ustalania breakpointow, modyfikowania kodu, wykonywania go i zapisywania, mozliwosc podgladu pamieci aplikacji i zmiany jej na biezaco. fajnie by tez bylo jakby dzialalo na WM2003 :)

[edit]

fuck. wpadlem na pomysl zeby na pcecie pobawic sie w disassemblerowanie shell32.exe, moze by cos z tego wyszlo jak np. pasek na dole. niestety jak na zlosc, o ile zawsze dalo sie shell32.exe przekopiowac na pockecie w inne miejsce przez TC i zgrac na kompa tak teraz sie nie da :/

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 02, 2007, 11:08:57 »
Cytat: "DinthKSC"
swietnie. idealna bylaby jeszcze mozliwosc ustalania breakpointow, modyfikowania kodu, wykonywania go i zapisywania, mozliwosc podgladu pamieci aplikacji i zmiany jej na biezaco. fajnie by tez bylo jakby dzialalo na WM2003 :)

Może kiedyś będzie, wkoncu to dopiero wczesna beta.

Cytat: "DinthKSC"
fuck. wpadlem na pomysl zeby na pcecie pobawic sie w disassemblerowanie shell32.exe, moze by cos z tego wyszlo jak np. pasek na dole. niestety jak na zlosc, o ile zawsze dalo sie shell32.exe przekopiowac na pockecie w inne miejsce przez TC i zgrac na kompa tak teraz sie nie da :/

hehe nie ma to jak poczucie chumoru łyndołsa  ]:>

Odp: ChARMeD Disassembler BETA 0.1 for PocketPC
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 29, 2007, 21:14:41 »
I kolejna wersja programu ChARMeD Disassembler opatrzona tym razem numerkiem BETA 0.21. Kod przepisany, tak więc ma być stabilniejszy, szybszy i mniej zajmować. Niestety gdzieś po drodze wystąpił jakiś błąd i program deasembluje jedynie 29 linijek kodu :|
Wiecej info TUTAJ

*

Offline Poklik

• 2379
    • http://www.poklik.yoyo.pl
  • Sprzęt: eee... 901
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 29, 2007, 21:26:15 »
DinthKSC: nigdy się nie dało tak po prostu wyciągnąć plików, które są w romie.  ;D TC także sobie z tym nie poradzi, gdyż jest to dobrze zabezpieczone w systemie, co najwyżej przy kopiowaniu utworzy plik np. shell.exe bez zwracania błędów, jednak będzie on kompletnie pusty.
Najprostszą metodą jest zdobycie swego romu i rozpakowanie go na PC przez dumprom.exe, będziesz miał wszystkie pliki.
A do zdysassemlerowania polecam IDA Pro http://www.datarescue.com/idabase/ida.htm Dla Armów jest chyba najlepszy.

*

nothin

« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 29, 2007, 22:12:55 »
hmm.. jest już nowsza wersja na xda... btw, mi się bez problemu udało skopiować pliki z ROMu.... problem w tym...że zapomniałem jak...ale da się bez wyszukanego softu(przynajmniej na optiku).
Dowód?
przerobiłem skin do kalkulatora...między innymi.

*

Offline Poklik

• 2379
    • http://www.poklik.yoyo.pl
  • Sprzęt: eee... 901
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 29, 2007, 23:00:50 »
hmm.. jest już nowsza wersja na xda... btw, mi się bez problemu udało skopiować pliki z ROMu.... problem w tym...że zapomniałem jak...ale da się bez wyszukanego softu(przynajmniej na optiku).
Dowód?
przerobiłem skin do kalkulatora...między innymi.
No tak, chciałem to napisać wcześniej ale zapomniałem. ;D
Faktycznie, gdzieś niedawno czytałem twojego posta z linkiem do tego programiku, zaraz poszukam i sam chętnie wypróbuję.  :)
Jednak jeżeli ma się dostęp do dumpu romu to najlepiej (bo najwygodniej ;) ) robić to za pomocą dumprom.exe.

Odp: ChARMeD Disassembler BETA 0.3 for PocketPC
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 25, 2007, 21:59:47 »
Nowy ChARMed już jest!!! Więcej w pierwszym poście.

No jest nowy ChARMed, ale co z tego jak nie działa :/ przynajmniej u mnie :(
« Ostatnia zmiana: Maj 26, 2007, 09:22:17 wysłana przez Sanjuro »