Było...i nie ma

• 6 Odpowiedzi
  • 696 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Było...i nie ma
« dnia: Listopad 16, 2006, 21:09:23 »
Witam
Zwracam się do Was z problemem, który pojawił się na moim Acer 50n z wm2003 se. Otóż zniknęły, wpierw możliwość kreowania nowych połączeń (Home i Internet) z menu Połączenia, skutkiem czego nie mogę skonfigurować palma do pracy np. po bluetooth (połączenie da się utworzyć ale potem nie można go w żaden sposób podejrzeć czy zmienić). Kolejną niespodzianką odkrytą kilka dni temu okazał się brak możliwości backupu w ramach samego palma. Program do backupu uruchamia się ale... zniknęły lokalizacje CF, ROM, RAM i SD z pola wyboru miejsca, gdzie ma trafić backup. Jest tam pusta lista rozwijana.
Być może problem jest prosty ale nie wiem, jak go rozwiązać. Przeszukiwałem rejestr i pewne pliki pod kątem ich związku, szczególnie z konfiguracją połączeń ale nic nie znalazłem, dlatego proszę Was o wskazówki jak rozwiązać powyższy problem.
Pozdrawiam.

*

Offline marko

• **
  • 154
  • Sprzęt: Acer N50 Premium, Nokia N 85, G-Space RS238
Było...i nie ma
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 16, 2006, 21:47:24 »
Jezeli masz backup to mysle, ze HR rozwiaze sprawe. Po co szukac i komplikowac.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Re: Było...i nie ma
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 16, 2006, 21:49:55 »
Cytat: "belenus"
Witam
Program do backupu uruchamia się ale... zniknęły lokalizacje CF, ROM, RAM i SD z pola wyboru miejsca, gdzie ma trafić backup. Jest tam pusta lista rozwijana.

Soft reset nie pomaga?
Przeinstaluj program do backupu - może to coś da

*

Offline marko

• **
  • 154
  • Sprzęt: Acer N50 Premium, Nokia N 85, G-Space RS238
Re: Było...i nie ma
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 16, 2006, 21:55:45 »
Cytat: "marcinl"
Soft reset nie pomaga?
Przeinstaluj program do backupu - może to coś da

Moze przeinstalowac jezeli ma jakąś oddzielną aplikacje a prawdopodobnie korzysta z tego co jest w Acerze.

*

Offline zorg

• **
  • 209
Było...i nie ma
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 16, 2006, 21:59:44 »
probowałeś hard reset ? powinno pomoc

Było...i nie ma
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 17, 2006, 10:39:11 »
Witam
Soft reset nie pomaga, uruchomienie welcome.exe również. Używam programu do backupu wbudowanego w Windows. Po twardym resecie są wszystkie opcje połączeń i miejsca backupu ale znikają po wgraniu z activesync pliku backupu sprzed resetu (nie chcę ponownie instalować kilkudziesięciu programów i konfigurować 2/3 z nich). O ile mogę zastąpić backup systemowy jakimś programem do backupu i mieć problem z głowy, to o wiele gorzej jest z połączeniami, bo nie mam dostępu do istniejących a tym samym nie mogę zmieniać domyślnego połączenia np. z bluetooth na irda ani konfigurować nowych. Czy istnieje program do zarządzania połączeniami? Przypuszczam, że dane na temat konfiguracji połączeń są zapisywane w pliku systemowym ale nie udało mi się go znaleźć.
Pozdrawiam.

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
Było...i nie ma
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 17, 2006, 13:40:13 »
Zostaje Ci zrobienie HR - a wtedy wszystko się samo rozwiązę - najprawdopodobniej któryś z ostatnio zaistalowanych progamów namieszał Ci coś w rejestrze.
Ponieważ w tym acerku masz naprawdę niezły program do backupu - to z niego korzystaj.Ale pod żadnym pozorem po HR nie wgrywaj backupu zrobionego teraz - bo będą te same objawy. Schynronizuj sobie dane z AS , zrób HR powgrywaj od nowa programy. Na przyszłość przed instalacją nowego nieznanego programu zrób backup abyś szybko mógł wrócić do ustawień sporzed instalacji.
potrzebna zgoda