bumerang ?!!

• 4 Odpowiedzi
  • 487 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

bumerang ?!!
« dnia: Lipiec 29, 2004, 20:05:12 »
witam ...
Panowie przepraszam za temat bumerang ale ...
potrzebuje POCET-a
a wiec powiem że potrzebuje go przedewszystkim internetu najwazniejsze dla mnie to SKYPA i tej maści komunikatory, a wiec przedewszystkim komunikacja.. teraz mam laptopa i troche jest mi glupio szukac hotspotow z latopem !!! a jeszcze gorzej siedziec na lawce z 15" toshiba
no wiec potrzebuje czegos co mi zastapi laptopa, jezeli chodzi o komuniakcje z rodzina w polsce  no i jak jest z tymi kamerkami na SD or MMC or CF da sie uzyskac przez to jakis przekaz video z stacjonarnym kompem .. ??
no a co do poceta
mysle ze to mialo byc cos takiego

toshiba e800
dell x30 624 mhz
Asus 716

na razie mam te trzy typy
toshibe cenie za mozliwosc podpiecia urzadzen zew. ( ale to jest nowość i ta cena )  
della za cene i predkość procka no i za baterie ( ale nie ma CF )
a asusa za cene i to ze ma wszystko ( ale rozmiary )

moze byscie pomogli mi w wyborze jakies subiektywne odczucia co do poszczegolnych typow a moze jakies inne ?? ( LOOX-y ?? tylko ktore )
a i jeszcze jedno jak zjade do polski chcialbym dokupic GPS wiec  .. ??  jaki lepszy wariant
aha

a i najwazniejsze czy jezeli pocekt bedzie wyposazony w norweski jezyk to jest jakas szansa zmiana na ENG albo POL, nie wiem bo kupie go w sklepie internetowy a tam nie ma szczegolow   dotyczacych jezyka wiec jeszcze nie wiem .. :(

no i powiem wam jeszcze ze mimo ze NORWAY to drogi kraj to sprzet wychodzi dosyc tanio bo za dell-a  musze tu zaplacic 3400 kr - ok. 24 % TAX  co na polskie powinno wyjsc jakies 1500 zl chyba !! :P
a moze ktos wie jak nie placic cla na granicy szwedzkiej ?? hehehe
bo wtedy moze byc to samo co w polsce :)
pozdrawiam
Troll Norweski
ps. FAQ- czytalem wiec na marne pisanie artykułów nie poszlo :P

*

Offline memek0

• 340
    • ---
bumerang ?!!
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 29, 2004, 22:33:43 »
O ile dobrze mi sie zdaje, to dell axim x30 ma CF. Wersja X3 nie ma

*

Offline MacBirdie

• 1943
  • I znów Poznań ;)
    • macbirdie.net
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB | iPad 3G 64GB | iPhone 3G 8GB
bumerang ?!!
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 30, 2004, 01:06:11 »
X30 różni się od X3i właściwie tylko procesorem i wersją systemu.

Ponieważ będziesz raczej dość intensywnie korzystał z Wi-Fi, lepiej byś wyposażył się w pocketa z dużą baterią. I tutaj A716 przychodzi na ratunek. On jest ze swą "elektrownią" wręcz do wireless stworzony. ;)

Obraz możesz z kamerki przesyłać - najlepiej po obu stronach łącza zainstalować do tego celu Microsoft Portrait, o którym kilkukrotnie wspominaliśmy w newsach. Musi to być jednak taka, którą on będzie potrafił obsługiwać. Lepiej zatem wcześniej sprawdzić.

bumerang ?!!
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 31, 2004, 20:18:56 »
no a dell i jego baterie . . w testach podobno dobrze wypada ...  
to powiedzcie mi ile moge pociagnac na bateri uzywajac non stop wirlessa .. ??

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
bumerang ?!!
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 31, 2004, 20:39:56 »
Wifi pobiera od 150-300 mA pradu , co sie orientacyjnie przeklada na 2,5 - 4,5 g pracy PDA dla akum 900mA/h-1800mA/h. Ratunkiem sa tzw extend packi wtedy ten czas mozna znacznie wydluzac.