Brakło miejsca w pamięci głównej.

• 4 Odpowiedzi
  • 490 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Czerwiec 03, 2006, 23:48:02 »
Witam. Pewnie banalne pytanie ale dla początkującego to może i nie. Zakupiłem SPV M3000, wgrałem sobie dzisiaj automape (programik działa,wszystko o.k.), przy wgrywaniu pliku mapy polski brakło już miejsca w pamięci. Co w takim wypadku zrobić, czy karta mini SD rozwiąże sprawę, jeżeli tak to czy jeszcze raz instalować auto mapę ale na karcie SD? Proszę o kilka uwag. Dzięki z góry.

*

Offline PawelP7

• 1204
  • Sprzęt: Samsung Galaxy , Asus Transformer TF101
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 04, 2006, 00:03:41 »
Najlepiej zainstaluj AM na karcie.
Były: Nec e228, Nec Mobile Pro 780, Acer n311, HTC Wizard, HTC Universal, Toshiba g900, HP rz1710, Nokia E51, Palm Treo 750v, Palm Centro, OQO 01+, Motorola v8, Nokia E90, HTC Alpine, HTC HD, Toshiba g910, HTC Desire, HTC HD 2,

*

Offline siwytd

• 857
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S III
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 04, 2006, 00:59:43 »
tak jak poprzednik napisal (siemanko PawelP7) automape instaluje sie z zasady na karcie pamieci:) nawet jest to przez nich zalecane. proponuje zakup karty nie mniejszej niz 1gb - to rozwiaze twoje problemy nie tylko z automapa - przynajmniej na jakis czas:)
pozdrawiam
chcialem dobrze - wyszlo jak zawsze :)

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 04, 2006, 09:28:02 »
Dzięki panowie za info. Domyślam się że nie jest to wielki problem i działa to (instalowanie na karcie) na zasadzie wyboru innego dysku do zapisu tak jak w normalnym kompie. Kartę oczywiście zakupię.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 04, 2006, 11:27:44 »
jacacamaro

dokładnie podczas instalacji masz możliwość wyboru - main memory lub storage card (karta pamięci) :wink: