Brak liter w dokumencie worda

• 4 Odpowiedzi
  • 351 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Kwiecień 10, 2005, 23:36:06 »
Witam, mam problem, który ma z pewnością proste rozwiązanie, niestety nie mogę sobie z nim poradzić, gdyż jestem właścicielem palmtopa od kilku dni. Kiedy przerzucam dokument word'a z PC do palmtopa (MIo168) to gdy go otwieram mam tylko jakieś znaczki zamiast literek. Co należy zrobić, by był normalny tekst a nie jakieś hieroglify? Pozdrawiam

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 10, 2005, 23:38:57 »
Zapoznac sie i przestrzegac regulaminu forum, czyli m.in. przeczytac FAQ. Tam znajdziesz rozwiazanie problemu, a mianowicie zaznacz caly tekst i zmien czcionke w Pocket Word na np. Tahoma.

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 11, 2005, 00:22:15 »
Dzięki Adminie. Chyba źle to opisałem. Więc się nie złość :). O tym, że mam zmienić czcionkę to dowiedziałem się z FAQ. Chodziło mi, czy za każdym razem to trzeba robić? Czy niema jakiegoś sposobu, żeby odrazu tak było? NIe jest to może zbyt uciążliwe, ale zapytać warto. I odrazu dodaję, że sprawdzałem na FAQ i w archiwum :). Niestety nie zawsze można wszystko tak łatwo znaleźć. Niekiedy zajmuje to mi nawet godzinę. Więc pytam. Ale Admin chociaż się gniewa to i tak wszystkich lubi i pomoże jak trzeba. :) Pzdrw

*

Offline PaDo

• **
  • 240
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Chat B5330
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 11, 2005, 09:49:33 »
jeszcze nie sprawdzałem, ale czy nie wystarczy przegrać do PDA z windowsa PC trzcionek? (najczesciej chyba uzywamy Times New ROman i Arial, czego pda nie ma...)

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 11, 2005, 14:06:53 »
Tak. Wystarczy przegrac fonty z ktorych sie korzysta na PC do PDA. Z katalogu Windows/Fonts do takiego samego w PDA.