A nie macie przypadkiem jakiś programów typu Firewall, które pilnują aplikacji działających na waszym komputerze a usiłujących korzystać z sieci?
Taki soft jest częścią wielu programów antywirusowych i antyspamowych, antywormowych. Ja od kilku dni mam taki soft u siebie i po reinstalacji AS na najnowszą wewrsję zapytał grzecznie czy chcę pozwolic na to aby AS działał na porcie 5679 a przy próbie synchronizacji zapytał o port 5678.
Oczywiście te dwa porty musza być udostępnione dla potrzeb AS czyli trzeba się zgodzić na to aby AS z nich korzystał.
ZAZNACZAM, ŻE DOTYCZY TO PROGRAMÓW TYPU FIREWALL PILNUJACYCH APLIKACJI A NIE FIREWALLa Z WINXP, KTÓRY NIGDY SIĘ W AS NIE WTRACAŁ!!!
Jeśli nie macie takiego softu na swoim komputerze, to trzeba by sprawdzić co innego macie równoczesnie uruchomionego. Może jakiś inny soft do synchronizacji telefonu? PC Suit od P900 blokuje np. AS via BT bo przyczepia się do portu com i nie chce go udostępnic dla AS.
Moze to równiez być wina wirusa albo "wymęczonych życiem" windowsów

czyli takich gdzie user dziesiątki tysięcy razy

instalował i odinstalowywał rózne dziwne programy. Wszystko ma swoą wytrzymałość i byc może warto pomysleć o świerzej instalacji windows?

Reinstalacja AS to nie zły pomysł ale ... odinstalowanie AS, restar komputera i ponowna instalacja AS daje duuużo lepsze rezultaty!