Błąd synchronizacji HP 1930 z Outlook

• 7 Odpowiedzi
  • 336 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Marzec 09, 2005, 15:08:27 »
Pomóżcie !! :( , nie mogę, pomimo wielu różnych prób zsynchronizować swojego palmtopa z PC. Wygląda to tak: synchronizuje się wszystko oprócz calendar, contacts, notes , a reszta czyli files, favorites, inbox bez problemu. Kiedy go kupiłem nie było problemu potem dodałem trochę programów i jest jak powyżej. Chociaż wszystko wykasowałem ( hard reset  kilka razy ) problem nie zmienia się ...

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 09, 2005, 15:15:38 »
Przeinstaluj ActiveSync na poczatek. Jak to nic nie da, to przeinstaluj Outlooka na PC. Ale napisz tez czemu sie nie syncuje? Co pisze? Tylko dokladnie...

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 09, 2005, 22:50:16 »
... instalowałem już i jeden i drugi, niestety bez powodzenia ... napis brzmi: attention required-zamiast synchronized, a w wyjaśnieniu ( resolve items ) : "items of one or more  information types cannot be synchronized. disconnect and reconnect your device ". Niestey ta rada na nic się nie zdaje - próbowałem kilkakrotnie, bez efektu. Pozdrawiam

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 09, 2005, 23:14:26 »
Moze jeszcze to - wejdz do Outlooka (jaka masz wersje?) i w menu Pomoc kliknij "Wykryj i napraw". To usunie ewentualne bledy w bazie danych Outlooka i byc moze wszystko ruszy.

[Dodano: 2005-03-09 23:21:05]
Jak to nic nie da ... to na PC w polu uruchom wpisz "RegSvr32 Oleaut32.dll" oczywiscie bez "" i enter. Daj znac czy pomoglo.

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 09, 2005, 23:41:29 »
...przeinstalowane programy ( po raz któryś z kolei niestety ), uruchomienie RegSvr32... zakończone sukcesem ale problem pozostał:
calendar, contacts, tasks, notes maja komunikat : "attention required"
Czy ta sytuacja może być spowodowana zainstalowaniem programu ( nie pamiętam nazwy ale nie było to nic nadmiernie ambitnego ) na HP i czy instalowany program ( jakikolwiek) może zmienić ustawienia w HP czego następnie nie można byłoby "naprawić" hard resetem ?

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 10, 2005, 06:34:47 »
Czy to nie jest Outlook ktory nie zostal zarejestrowany lub byla proba zarejestrowania kolejnej kopii ?
Wtedy chyba sie pojawia taki 'czytelny' komunikat.

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 10, 2005, 06:48:29 »
Sam juz nie wiem... zrob twardy reset palmtopa i zobacz czy bedzie sie synchronizowal. Jak nie to odtworz backup, bo wydaje mi sie ze jest to wina peceta.

« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 13, 2005, 12:28:08 »
Jestem bardzo wdzięczny za pomoc. Obecnie wiem że na pewno błąd jest po stronie Outlook'a. Staram się dojść gdzie leży błąd, być może w programie Siemens Data Suite który swego czasu zinstalowałem potem nieumiejętnie odinstalowałem i teraz jego resztki nie dają sie wyrzucić ( "błąd procedury wejścia ... ). Ewentualnie może jakieś ustawienia w Outlook'u są nieprawidłowe ale chyba tam sprawdziłem wszystko ...