Pracowałem na palmtopie, zacząłem przegrywać duży plik z ramu na karte cf. Total Commander "powiesił się" na samym początku. Poczekałem 3 minuty i dalej nic, wiec zdecydowałem się wyłączyć palmtopa (jak wyłączam palmtopa to musze wyjąć karte CF - posiada ona moduł WiFi). Jak go już uruchomiłem to przy próbie wejścia na karte pojawiał się komunikat - "Błąd 5 przy zmianie katalogu". Pomyślałem sobie no nic, pewnie przydałoby się sformatować w PC. Podłączyłem próbuje formatować pod Windowsem, szybkie formatowanie zakończone błędem, standardowe formatowanie zakończone błędem (bład ten występuje jak już PC sformatuje całą kartę - wtedy kiedy ma wyskoczyć potwierdzenie, że wszystko OK, wtedy pojawia się błąd - "Nie można dokończyć formatowania". Spróbowałem spod konsoli i znowu, zarówno w FAT i FAT32 na końcu procesu formatowaniu wyskakuje błąd, że w sektorze 0 jest błąd i dysk nie nadaje się do użycia. Na chwilę obecną wyskakuje komunikat, że dysk jest chroniony przed zapisem i nie da się sformatować.
Karta to 128 MB Sandisk + moduł Wi-Fi, wszystko oczywiście Compact Flash. Moduł Wi-Fi działa bez problemu.
Co robić? Jakieś niskopoziomowe formatowanie?