biblioteka w Windows Media

• 4 Odpowiedzi
  • 450 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Torsen

• *
  • 71
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
biblioteka w Windows Media
« dnia: Marzec 21, 2008, 14:53:30 »
Mam pytanie.
Dograłem na kartę pamięci kolejne pliki mp3. Następnie zaktualizowałem bibliotekę w Windows Media. Pojawił się błąd. Ponowiłem więc czynność, która tym razem przebiegła bez problemu. Za każdym razem jednak kiedy próbuję otworzyć w bibliotece utwory (wszystkie, wg wykonawców, czy gatunku, wszystko jedno) - pojawia się błąd: "an unexpected error occured". Tak samo jest po usunięciu wszystkich mp3 z karty i ponownym wgraniu tam jakichkolwiek nowych plików mp3.
Przed wgraniem plików wszystko było OK. Teraz jest też OK, kiedy w menu biblioteka, zamiast "storage card" wybieram "moje urządzenie". Biblioteka "storage card", niezależnie od zawartości karty, nie daje się jednak otworzyć. Co można z tym zrobić? Proszę o pomoc.
MDA Vario II, WM6, Polok 1.0 HTC.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Odp: biblioteka w Windows Media
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 21, 2008, 14:55:30 »
może to nie jest nie jest dokładnie rozwiązanie Twojego problemu ale:
zainstalować jakikowiek inny player mp3, jest ich sporo zarówno darmowe jak i płatne i chyba wszystkie lepsze od WMP

*

Offline Torsen

• *
  • 71
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 21, 2008, 18:45:10 »
Gdyby można było odinstalować WMP, to może bym to zrobił, ale ponieważ (chyba?) się nie da, wolę nie dublować programów o tym samym przeznaczeniu. Poza tym, nic lepszego nie jest mi potrzebne. Chciałbym tylko, żeby biblioteka znów "działała". Nie jestem informatykiem, nawet domorosłym, więc moje próby przeszukania rejestru w celu znalezienia czegokolwiek, co by się kojarzyło z jej zresetowaniem spełzły na niczym. Jeszcze raz zatem bardzo proszę o pomoc.
Napisane: Marzec 21, 2008, 18:03:10
Na wypadek, gdyby ktoś miał podobny problem, podaję rozwiązanie znalezione na xda-developers (u mnie zadziałało perfekcyjnie): z katalogu głównego karty pamięci należy wywalić katalogi MSMETADATA i WMDRM, po czy na nowo załadować bibliotekę.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 21, 2008, 20:09:26 »
nie da sie odinstalować, chyba, że do tego modelu jest kuchnia która umożliwia podczas gotowania romu wyciąć WMP
mogę zaproponować zamiennik darmowy - TCPMP jest to najlepszy player filmów na PDA (można oglądać filmy z napisami) dodatkowo nadaje się jak najbardziej do mp3  :wink:
ale decyzja należy do Ciebie ;)

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 21, 2008, 21:45:11 »
Pozwolę sobie tylko dodać, że nie trzeba też być do zainstalowania TCPMP nawet "domorosłym informatykiem" - wystarczy przegrać katalog instalacyjny np. na kartę i odpalić odpowiedni plik ;)
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1