bialy ekran

• 5 Odpowiedzi
  • 543 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline biceps33

• 341
  • Sprzęt: Galaxy SII
bialy ekran
« dnia: Sierpień 18, 2005, 19:06:08 »
Boze, pomóżcie prosze, bo popadam z jednego załamania w drugie :(

Ostatnio zepsuła mi się karta SD 1 GB. Dzisiaj kupiłem następną, wydałem na nią 280 zł i jestem kompletnie spłukany.

W między czasie dostałem mailem program MBkeyboard.Zainstalowałem go i na pockecie wyświetliło się że trzeba zresetować system. Dałem TAK, i teraz pocket mi się wogóle nie włącza <beczy> po resecie pasek łąduje się trochę, a zaraz potem robi się biały ekran, który po chwili czernieje i zostają na nim jakieś paski. Robiłem kilka resetów, z kartą pamięci włożoną i bez i nic to nie pomaga :( :( :(. Raz zacząłem na ślepo naciskać jakieś guziki i wyświetliłą się kalibracja ekranu - działała poprawnie, ale zaraz po tym jak się wyłączyła znów był biały ekran :(

Prosze pomóżcie, jutro z samego rana wyjeżdżam na 2 dni i bardzo zależało mi żeby mieć pocketa ze sobą :(

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
bialy ekran
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 18, 2005, 19:20:18 »
Podlacz palmtopa do PC kablem i zobacz czy sie polaczy (powinien sie polaczyc skoro wlacza sie kalibracja) wtedy wejdz przez PC do folderu Windows\StartUp i wykasuj wszystkie skroty... albo przenies je do innego katalogu i zrob soft reset.

*

Offline biceps33

• 341
bialy ekran
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 18, 2005, 19:29:26 »
próbowałem, nie chce się połączyć... :( to wygląda tak: po soft resecie włącza się ekran HP, ale ten pasek łądowania nie dochodzi do końca bo robi się biały ekran. Nie da się też wejść w tryb bezpieczny SPB (nie wiem na czym to polega ale jest coś takiego). A do tej kalibracji to nie wiem jak wszedłem, bo naciskałem wszystkie guziki na ślepo (jak już był biały ekran). Są może jakieś skróty klawiszowe czy coś? czy jest jakaś możliwosć zrobienia hard resetu, żęby nie czekać z wyjętą baterią?

Boże czemu ja mam takiego pecha :( ? Czy darmowa aplikacja odrazu musi robić takie problemy?

[Dodano: 2005-08-18 19:34:27]
teraz niebieski pasek ładuje się dokładnie do połowy i robi się biały ekran.jak go wyłącze to zostają takie paski, jak spowrotem włącze to powolutku zanikają a ekran robi się czarny (podświetlony)

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
bialy ekran
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 18, 2005, 19:36:24 »
Przytrzymaj klawisz Power i wcisnij reset rysikiem - to jest hard reset.

*

Offline biceps33

• 341
bialy ekran
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 18, 2005, 19:40:58 »
czy to jest niebezpieczne? coś się może stać? co jeszcze moge zrobić :( ?

[Dodano: 2005-08-18 19:57:53]
ok, działa. hard reset poszedł...

*

Offline sdsi

• 807
  • Sprzęt: Dell x30 High 2GB, GPS Wintec WBT-201, iOMNIA 8GB Black
bialy ekran
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 18, 2005, 20:08:22 »
na przyszlosc - zainstaluj program "tryb awaryjny" dla Pocketa - http://www.pdaclub.pl/view.php?news_id=10130