Baza informacji "ważnych"

• 24 Odpowiedzi
  • 2213 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline gienia_k

• **
  • 100
  • Sprzęt: HTC HD2
« dnia: Październik 20, 2006, 20:08:14 »
Witajcie!
Ciekawy jestem czy ktoś z Was rozpracował temat programu do synchronizacji pomiędzy pocketem i PC wszelkiej maści danych takich jak numery dowodów osobistych, pesele, nipy, piny itepe.
Oczywiście chodzi mi o takie rozwiązanie, żeby program dawało się obsługiwać z poziomu PC a potem synchronizować (podobnie jak kontakty, spotkania z Outlooka) activsync'iem.

*

elektryk

« Odpowiedź #1 dnia: Październik 20, 2006, 20:24:48 »
proste jak drut kolczasty. ale po co tobie takie dane? co z nimi zrobisz? ustawy nie znasz?

*

Offline gienia_k

• **
  • 100
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 20, 2006, 20:32:33 »
Chodzi oczywiście o własne dane. Ja akurat często potrzebuję mieć pod ręką takie informacje i jak dotychczas noszę to wszystko w różnych notesach, komórkach, wizytówkach itp.
Potrzebuję skomasować to w jednym źródle i mieć możliwość przesyłać to do pocketa. W końcu m.in. po to go kupiłem, nie?

*

elektryk

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 20, 2006, 20:45:28 »
a byl jakis soft typu ewallet. byl programik na pc i na pda. to nie trzeba rozpracowywac. jest gotowe rozwiazanie :) nie mam niestety gotowego linka. :(

*

Offline AMi

• 1763
  • Sprzęt: Nokia 7110
Baza informacji \"ważnych\"
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 20, 2006, 20:45:31 »
12^2
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2021, 21:44:27 wysłana przez AMi »

*

Offline gienia_k

• **
  • 100
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 20, 2006, 21:36:26 »
Cytat: "AMi"
e-wallet firmy Ilium (http://iliumsoft.com/site/ew/ewallet.htm)spełni Twoje oczekiwania w zakresie przechowania poufnych danych.
Ponadto posiada wersję desktop. Synchronizacja działa w obie strony. Znakomity program. Używam go od paru lat.
Jest też sporo darmowych, nieco słabszych, musisz poszukać np. w http://pocketpcfreewares.com/en/index.php

To jest pomoc! Już ściągam triala, ale same screenshoty pokazują, że to jest to! Jestem tylko ciekawy jak będzie funkcjonowała synchronizacja. Dzięki!

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 20, 2006, 22:07:01 »
Zobacz sobie tez Flex Wallet bardzo przyjemny program z mnostwem kategorii ktore sam tworzysz. Bezproblemowa synchronizacja.

BTW czy przy kazdym watku o co by czlowiek nie zapytal musi znalesc sie jakis moralizator wykladajacy prawo (w tym przypadku lewo). Czlowiek pyta o program nie wspominajac o niczym niestosownym a facet mu wykladnia prawa rzuca moze jeszcze paragraf podaj .........eh

*

Offline gienia_k

• **
  • 100
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 20, 2006, 22:11:52 »
Cytat: "Grzegorz_-_K"

BTW czy przy kazdym watku o co by czlowiek nie zapytal musi znalesc sie jakis moralizator wykladajacy prawo (w tym przypadku lewo). Czlowiek pyta o program nie wspominajac o niczym niestosownym a facet mu wykladnia prawa rzuca moze jeszcze paragraf podaj .........eh

Dzięki za ten komentarz. Miałem to wszystko na końcu języka.

*

Offline Adamerso

• :)
  • 4139
  • abonent czasowo niedostępny
  • Sprzęt: Oneplus 9 pro + Teclast T50 PRO + Jornada 728 :))
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 21, 2006, 02:30:06 »
Cytat: "Grzegorz_-_K"
Zobacz sobie tez Flex Wallet bardzo przyjemny program z mnostwem kategorii ktore sam tworzysz. Bezproblemowa synchronizacja.

IMO to dobrze że uświadamia, gdyż post nie brzmiał zbyt dobrze ;/
wszelkiej maści danych takich jak numery dowodów osobistych, pesele, nipy, piny itepe.

to nie forum hypereal, że wszyscy mają prawo głęboko w ... :bored:

« Odpowiedź #9 dnia: Październik 21, 2006, 11:25:33 »
Czytalem ten post pare razy i nie wiem jak mozna to zle odbierac chyba, ze ktos ma uczulenie na wyrazy typu pin, nip albo pracowal w ........

wszelkiej maści danych takich jak numery dowodów osobistych, pesele, nipy, piny

to juz nie mozna takich slow uzywac???? Czy tu gdzies jest chociaz odbrobine wspomniane o tym ze to sa dane kupione czy ukradzione????
Przesledzcie sami w ilu watkach zamiast rzeczowej odpowiedzi na zadane pytanie widzimy post " a masz oryginalna wersje?" - no nasuwa sie tylko pytanie o nr faxu zeby uwierzytelnic rozmowe.

Jak tak dalej pojdzie to skonczy sie na tym, ze trzeba bedzie xero dowodu umieszczac by uczesniczyc w rozmowie i paragon zakupu programu o ktorym rozmawiamy.

Na forum jestem od niedawna ale dlugo go czytam, forum ma swoje zasady i dobrze ale nie dajmy sie zwariowac i nie zakladajmy, ze wieszkosc to zlodzieje lub paserzy(tym bardziej nie domniemujmy tego jesli nie wynika to z wypowiedzi autora) bo wieksza swoboda bedzie w zakonie karmelitanek niz na ogolnodostepnym forum.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 21, 2006, 11:49:19 »
Grzegorz_-_K

Przesledzcie sami w ilu watkach zamiast rzeczowej odpowiedzi na zadane pytanie widzimy post " a masz oryginalna wersje?" - no nasuwa sie tylko pytanie o nr faxu zeby uwierzytelnic rozmowe.

Mógłbyś wyjaśnić o czym piszesz?
nie widzę w tym wątku aby ktoś kogoś o coś podejrzewał
jaki moralizator? :terrified:

« Odpowiedź #11 dnia: Październik 21, 2006, 12:54:43 »
no nie sadzilem ze takiej krotkiej wypowiedzi nie sposob zauwazy a jednak, wiec prosze bardzo tak wyglada konstruktywna odpowiedz na zadane pytanie

ale po co tobie takie dane? co z nimi zrobisz? ustawy nie znasz?

"śledczy Borewicz i 3 pytania w sprawie" jeszcze lampa po oczach i palami po plecach.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 21, 2006, 13:07:57 »
poza tematem - ja dostrzegam coś innego, ktoś zapyta się grzecznie o legalność i zaraz robi się polowanie na czarownice - kilka osób na raz na niego włazi z oskarżeniami jak śmie pytać czy to legalna wersja, co on sobie wyobraża...

w temacie:
spokojnie elektryk zapytał po co takie dane - coś w tym złego, nie oskarżył nikogo o łamanie prawa... nie moralizował, etc.
przede wszystkim nie okazywał emocji itp.
a Ty wyskakujesz z Borewiczem i lampa po oczach itp.
a to:
BTW czy przy kazdym watku o co by czlowiek nie zapytal musi znalesc sie jakis moralizator wykladajacy prawo

jest już przegięcie!

a zadający pytanie pisząc o numerach użył liczby mnogiej - numery dowodów osobistych - ile można mieć dowodów osobistych?, ile peseli?

EOT

« Odpowiedź #13 dnia: Październik 21, 2006, 13:24:47 »
ok czas na podsumowanie bo zrobil sie OT nikogo nie chce nawracac ale napisalem tylko to co mi sie nie podoba w tego typu rozmowach.

Nawet jak by pytal o 100 numerow dowodow czy peselow moze miec liczna rodzine lub byc przedstawicielem np. Doradca biznesowy sieci komorkowej i moze takie dane miec bo to dane jego klientow ktorzy wyrazili zgode a on nie chce tym handlowac tylko potrzebne jest mu to do wykonywania pracy.
Nie wiedze powodu do zadawania takich pytan jakie padly ale nieistotne.
Bez odbioru.........:)

Pozdrawiam i zycze mielgo dnia

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
« Odpowiedź #14 dnia: Październik 21, 2006, 13:30:44 »
Grzegorz_-_K Dodam jeszcze, że w swoim pytaniu elektryk nie sugerował nielegalnego pochodzenia danych. Zwrócił tylko (faktcznie nieprecyzyjnie, bo nie wymienił o jaką ustawę mu chodzi) uwagę na to, że synchronizacja danych osobowych musi odbywać się w zgodzie z ustawą o ich ochronie.
Przyznam, że ja też po przeczytaniu pytania byłem pewien, że chodzi o porgram który pozwalać będzie na przerzucanie danych osobowych z PC na PPC.

*

Offline gienia_k

• **
  • 100
« Odpowiedź #15 dnia: Październik 21, 2006, 14:49:02 »
Cytat: marcinl

a zadający pytanie pisząc o numerach użył liczby mnogiej - numery dowodów osobistych - ile można mieć dowodów osobistych?, ile peseli?

Może to wykracza poza czyjąś wyobraźnię, ale chciałem powiedzieć że mam żonę i troje małoletnich dzieci. Tak się składa że wszyscy mamy telefony komórkowe, niektórzy więcej niż jeden, jest trochę kart kredytowych, bankomatowych, dowody osobiste itp., i u nas w rodzinie to ja się zajmuję gromadzeniem i przechowywaniem wszelkich tzw. danych. To chyba oczywiste skąd w pytaniu liczba mnoga: pesele, NIPy, PINy itd.
Poza tym znam regulamin i jak zadaję grzecznie pytanie, to bardzo bym prosił o odpowiedź, ewentualnie powstrzymanie się od zabierania głosu, a nie o kilka postów z pytaniami dodatkowymi typu "czy znam ustawę", "a po co ci to?". Na marginesie mogę się założyć że znam ją lepiej niż pytający.
I w ten oto sposób z konkretnego pytania zrobił się bezsensowny wątek.

*

Offline AMi

• 1763
« Odpowiedź #16 dnia: Październik 21, 2006, 21:07:25 »
12^2
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2021, 21:45:06 wysłana przez AMi »

*

Offline niezawodny

• 793
  • Sprzęt: SG Note II, Nokia E52
« Odpowiedź #17 dnia: Październik 23, 2006, 15:38:41 »
Widzę nawet 30% promocję na ewallet: http://www.iliumsoft.com/news/?p=38
 :D

Też czegoś takiego szukam ale jak dobrze rozumiem desktop edition jest dodtakowo płatne kolejne 30 dolców czyli razem 60...? (osobno płatna PPC-edition).
I zacznijmy od tego o którym konkretnie programie rozmawiamy bo jest takich kilka; czy chodzi o "code wallet pro 2006"?

P.S.
Mam nadzieję że to jest jeszcze topic o programach "e-wallet" a nie jakichś bzdetach

*

elektryk

« Odpowiedź #18 dnia: Październik 23, 2006, 16:07:31 »
Grzegorz_-_K i gienia_k

i jaki z tego wniosek? jak sie nie umie precyzyjnie postawic pytania, to nie nalezy oczekiwac konkretnej i satysfakcjonujacej odpowiedzi. a zeby bylo smiesznie to po sprostowaniu, ze chodzi o wlasne dane -podalem przyklad programu.
 ]:>

*

Offline niezawodny

• 793
« Odpowiedź #19 dnia: Październik 23, 2006, 23:51:33 »
Widzę nawet 30% promocję na ewallet: http://www.iliumsoft.com/news/?p=38
 :D

Mistrzu! Ściągnąłem i odpaliłem triala e-walleta coby potestować. Rewelacja - wszystko jest jak trzeba. Pytanie mam tylko jedno; do czego służy ten generator haseł przy kazdej pozycji końcowej? O jakie hasła tu chodzi?

*

Offline AMi

• 1763
« Odpowiedź #20 dnia: Październik 24, 2006, 20:22:43 »
12^2
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2021, 21:46:00 wysłana przez AMi »

*

Offline niezawodny

• 793
« Odpowiedź #21 dnia: Październik 24, 2006, 23:09:16 »
Możesz kazać programowi wygenerować hasło jakim będą zaszyfrowane Twoje dane, zamiast je wymyślać.

Czy tu chodzi o to hasło wejsciowe do programu, które można sobie samemu wymyślić czy też generator dodatkowo szyfruje każdą pozycję?

I jeszcze jedno; ile to kosztuje w bieżącej "promocji"? - jakoś nieprzejrzysty jest ten cennik

I pytanie na koniec; Jak rozumiem program po zakupie dostaje jakiś klucz aktywacyjny. Czy po ew. Hard Resecie tudzież formacie twardziela można ponownie zainstalować ten program z tym samym kluczem aktywayjnym? Czy ponownie trza beknąć $$$

*

Offline AMi

• 1763
« Odpowiedź #22 dnia: Październik 25, 2006, 21:08:32 »
12^2
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2021, 21:46:19 wysłana przez AMi »

*

Offline niezawodny

• 793
« Odpowiedź #23 dnia: Październik 25, 2006, 22:41:21 »
Generator haseł - tak jak pisałem nie używam tego - nie wiem. Można sprawdzić.
Drugie pytanie - dostajesz klucz aktywacyjny i używasz legalnego softu. Żaden HR nie ma tu nic do rzeczy. Zresztą można poczytać co po "purchase" Ci przysługuje (parę upgrade, servis desk i cośtam jeszcze)
A program jak pamietam w promocji pare centów ponad 20 $.

OK. Dzięki za full info. Kupuję ten soft bo jest na prawdę dobry - trochę się pobawiłem trialem - szczególnie ten desktop synchronizowany z pocketem z funkcją back-up - miodzio. Myślę że cena za coś takiego jest spoko.

« Odpowiedź #24 dnia: Październik 26, 2006, 10:02:34 »
Cytat: "marcinl"

EOT

Mozna miec i to duzo :)
Ja akurat korzystam z ewalleta i mam dane swoje, zony, corki i kilka informacji zwiazanych z ojcem.
A po co??? Bo czasami: biore zwolnienie lekarskie na core i potrzebuje pesel zony i nip jej zakladu pracy (dla niej jest zwolnienie). Zalatwiam sprawy w banku i akurat potrzebuje podobne informacje... itd itd.
Liczba mnoga w tym przypadku jest chyba jak najbardziej prawidlowa ?? :)