Bateria sie rozładowała i system wyczyścił.

• 5 Odpowiedzi
  • 504 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Sierpień 19, 2005, 01:38:09 »
Nie uzywałem PPC od około 3 miesiecy. Bateria rozłądowana. Po włączeniu system pytał o jakieś ustawienia, klawiatura, ekran itp. Po załadowaniu systemu okazało się, że zniknęły wszystkie zainstalowane programy - został goły system. Programy są  fizycznie gdzie były zainstalowane ale ustawienia systemu sie skasowały, tak że nie ma ich w menu. Można je znaleźć Exploratorem i uruchomić ale jeśli wymagały aktywacji typu - numer seryjny itp. to działają jako demo albo wogóle nie. Jak najszybciej przywrócić poprzedni stan i czy to wogóle możliwe? Bo że ponowna instalacja to wiem. Ale może jest inny sposób?

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 19, 2005, 01:46:22 »
Nie ma innego sposobu. Musisz ponownie wszystko instalowac. Nalezy unikac takich sytuacji bo po pierwsze, tracisz dane a po drugie bateria dostaje w kosc..

*

Offline BoNt3k

• 340
  • Sprzęt: iPHONE 3GS, iPHONE 4, NOKIA N8
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 19, 2005, 02:00:13 »
nastepnym razem zrob sobie backup danych juz jak wszystko poinstalujesz i w razie utraty danych po raz kolejny robisz tylko RESTORE i juz :)

chyba najprosciej w ten sposob ustrzec sie przed przypadkowa utrata danych :)

pzdr

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 19, 2005, 09:05:40 »
Jak zrobić taki backub danych?  I czy ustawienia kontaktów, kalendarza, i inne osobiste też sie odzyska? Bo to bez sensu ze tak wogóle się dzieje i dziwne że sam system nie ma zabezpieczeń skoro piszecie ze nie ma innej możliwości jak reinstal. Dobrze że nie wpisałem kontaktów do PDA bo bym teraz wszystko stracił. Akurat PC też miałem reinstal i z synchronizacji też bym danych nie odzyskał.

*

Offline sdsi

• 807
  • Sprzęt: Dell x30 High 2GB, GPS Wintec WBT-201, iOMNIA 8GB Black
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 19, 2005, 09:49:10 »
ActiveSync ma opcje robienia backup'ow. Mozesz tez uzyc programu na Pockecie (albo go tam masz - albo zainstaluje jakis dodatkowy) i robic kopie na karcie SD lub CF.

Jakie chcesz zabezpieczenia? Pocket dysponuje pamieca ulotna ram - podobnie jak standardowy pecet. Jak wylaczysz prad dane gina - przeciez tak jest od lat...

*

silentjob

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 19, 2005, 16:37:14 »
Po prostu zrobiłeś twardy reset:), radzę przeczytać dzial dla początkujących, tam jest wszystko ładnie wyjaśnione:).