Backup.

• 9 Odpowiedzi
  • 695 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Backup.
« dnia: Lipiec 22, 2003, 23:47:36 »
Czy jest oprogramowanie do backupu pozwalające zrobić kopię także na PC?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Backup.
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 23, 2003, 06:57:52 »
Mozesz to zrobic przez ActiveSync na PC (Menu Tools -> Backup/Restore) albo przy pomocy najnowszego Pocket Backup.
http://www.pocketpage.pl/index.php?kat=0&view=3;20n;5979;1

Kazdy inny program tez moze byc, ale trzeba wtedy recznie przeniesc ow plik z PDA na PC.

*

Offline Sebol

• **
  • 158
Backup.
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 23, 2003, 10:21:07 »
Backup Plus jest super. Robi pelny backup na peceta lub na karte jak wolisz i odtwarzasz caly system po hard resecie w ciagu kilku minut.

Backup.
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 23, 2003, 21:31:00 »
Dzięki za poratowanie.

*

Offline skibi

• **
  • 136
Backup.
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 23, 2003, 22:54:46 »
Dlaczego robicie pełny Backup?
Przecież jeżeli system jest bardzo nakaszaniony,to decyduje się na Hardreset po to aby ten system reinstalować.
Potrzebny mi jest wtedy tylko backup Appointments,Contact,task,folderu MojeDokumenty i paru innych pomniejszych.
Używam Sunnysoft Backup Manager,który pozwala odptaszkować potrzebne pliki lub foldery i zrobić ich kopie zapasową np.na karcie automatycznie bez mojej wiedzy z zadaną częstotliwścią i o zadanej godzinie.

*

Offline Sebol

• **
  • 158
Backup.
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 23, 2003, 23:22:25 »
Bo np instaluje sobie caly soft ktorego uzywam, nastepnie robie backup i jak sobie potem cos nakasztanie to w kilka minut mam odtworzony czysty system z potrzebnymi aplikacjami a potem tylko dorzucic aktualne kontakty i takie tam.

*

Offline skibi

• **
  • 136
Backup.
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 23, 2003, 23:46:23 »
Rozumiem.Ale bywa tak,że zrezygnowałeś z softu,który masz w backupie z przed miesiąca na rzecz nowszej wersji,lub innego producenta.Robi się bałagan.
Ja przynajmniej odszedłem od pełnego backupu.Aplikacje do PPC mam w jednym folderze na PC i ich ponowna instalacja równiez zajmuje paę minut.
Mam PPC prawie trzy lata i nigdy nie zdechła mi bateria.Nieplanowany HardReset miałem tylko raz przy okazji zabawy z LeAng.
Gdyby mnie się to stało obecnie,to nawet bez PC na wyjeździe jestem w stanie odtworzyc wszystkie dane biznesowe(kalendarz,kontakty,zadania),jak również Moje Dokumeny,ponieważ Sunnysoft tworzy plik instalacyjny na SD lub FileStore.

*

Offline Sebol

• **
  • 158
Backup.
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 24, 2003, 08:02:33 »
To zalezy kto ile programow uzywa. Jak masz tego duzo to latwiej jest 2 - 3 programy przeinstalowac na nowsze niz potem instalowac wszystkie od nowa i konfigurowac calego pocketa po swojemu. Jednemu wystarczy ze zainstaluje programy i nic nie zmienia a inny przestawia sobie cale menu start. I ja juz sie przekonalem ze szybciej jest odtworzyc z backupu tak jak mowilem niz wszystko instalowac :) a hard reset tez musialem robic niespodziewanie i to przez polska klawiature ta co jest za darmo rozdawana do prywatnego uzytku.

*

Offline skibi

• **
  • 136
Backup.
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 24, 2003, 09:38:44 »
Masz rację.Jak potrafiłeś wyselekcjonować potrzebny soft i zostać z nim na dłużej,to jest to dobre rozwiązanie.Ale chyba nie takie szybkie.Jezeli Twój PPC jest wypchany programami i danymi to taki backup trwa chyba ze dwie godziny.No jeżeli masz WiFi,to moment.

Ja tez przestawiam sobie całe menu start,robię skróty Resko itd,ale powiedzmy niekoniecznie od A do Z po reinstalacji.Rozkładam to na dzień lub dwa w zależności od zapotrzebowania.

Nadal jednak nie wiem jak rozwiązać problem np.PIM przy pełnym backupie sprzed miesiąca.Jezeli do tego robisz Sync na dwóch PC,to uzyskuje się wtedy wiele duplikatów,lub nadpisuje nowe.

*

Offline Sebol

• **
  • 158
Backup.
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 24, 2003, 10:00:56 »
backup po USB robi sie okolo 30 minut ale odtworzenie znacznie szybciej. Co do PIMa to niestety to wlasnie jest klopot w przypadku dwoch kompow.