backup

• 4 Odpowiedzi
  • 1018 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Dommir

• **
  • 103
backup
« dnia: Luty 19, 2003, 15:01:53 »
Chciałbym zrobić backup całej zawartości mojego ipaqa 3970 lecz nie bardzo wiem jak to prawidłowo wykonać.Zrobiłem to za pomocą systemowego IPAQ Backup na Storage Card. Następnie zrobiłem hard reset sprzętu i dalej za pomocą Restore wczytałem dane z karty pamięci. Okazało się, że nie wszystkie dane i programy zostały wczytane. Może ktoś wie gdzie tkwi błąd i potrafi łopatologicznie to wytłumaczyć?

*

Offline Daszek

• 257
    • 2oo
  • Sprzęt: BLOW-43Vbt, iPhone3g, htc sensation
backup
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 19, 2003, 19:05:24 »
Nie umiem lopatologicznie, ale powiem Ci jak ja to robie.
0. Zamykam dzieci w lazince wraz z innymi szkodliwymi stworzeniami.
1. Wsadzam ipaq (mam 3950) w podstawke synchronizacyjna
2. Automatycznie odpala mi sie w pececie ActiveSync.
3. Z menu tools wybietam Backup/Restore
4. W zakladce Backup zaznaczam Fullbackup
5. W back up to this file wpisuje, albo wybieram sciezke gdzie mam byc plik z backupem
6. Wciskam Back up now!
7. Robie kawe i ide ogladac telewizje
8. Uwazam, zeby nikt z lazienki nie wyszedl, bo jak cos zerwie transmisje Brrr

No... i po ok. 40 minutach gotowe ;)

*

Offline Dommir

• **
  • 103
backup
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 20, 2003, 07:36:14 »
Wszystko fajnie ale nie odpowiedziałeś jakie są efekty ponownego wczytania backupu po hard resecie.U mnie wygląda to tak, że część programów wczytuje się normalnie a cęść wcale.Są też takie, że widzę ikonę z nazwą aplikacji ale z nierozpoznanym formatem i tego nie daje się uruchomić.

*

Offline Daszek

• 257
    • 2oo
  • Sprzęt: BLOW-43Vbt, iPhone3g, htc sensation
backup
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 20, 2003, 11:48:52 »
No, to nie wiem jak Ci pomoc. U mnie po hard resecie i zrobieniu restore, wszystko laduje sie jak powinno tzn do stanu jaki jest zapisany w backupie.

*

Offline Dommir

• **
  • 103
backup
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 20, 2003, 13:21:56 »
Dzięki za dobre chęci. Spróbuję jeszcze poeksperymentować. Zrobię jeszcze jeden backup i kolejny hard reset. Może tym razem się uda.
Nie bardzo odpowiada mi ewentualna, kolejna instalacja wszystkich aplikacji ale wolę to zrobić teraz niż w momencie naprawdę krytycznym niemile się rozczarować i stracić naprawdę ważne dane. Pozdrawiam.