Chyba niestety masz racje. Zachcialo mi sie wygody i się mecze i kombinuje. Mam Nokie 6310i, Motorolke 835, ASUSA - kazde ma BT i kazde ma inne gniazdo na sluchawki wiec trzeba by bylo miec trzy rozne zestawy. W sumie mam - z Motorola sa takie wkladane do ucha, do Nokii tez takie dostalem - wypada TOTO po 5 sekundach od wlozenia, co jest bardzo mile zwlaszcza w czasie jazdy samochodem. DO Pocketa mam fajne wlasnie takie na palakach wieszanych na uchu.
Sprawdzalem dzisiaj jeszcze w sklepie Nokii dwie sluchawki - HDW3 (jest rozpoznawana jako zestaw sluchawkowy ale na tym sie konczy wspolpraca z AUSEM) i HS11W (tutaj jest jeszcze gorzej, ASUS widzi urzadzenie ale nie widzi juz jego uslug, a sluchawka po podlaczeniu na sile jako wlasnie sluchawka, reaguje jak by ktos do mnie dzonil). Innych juz nie sprawdzalem - zalamalem sie.
Jak tamtego JABERA, ktorego szczesliwie udalo mi sie zwrocic w sklepie wiec przynajmniej kosztow nie ponioslem, podlaczylem do PC to tez w sumie dziwnie sie zachowywalo. Moglem uruchomic sytemowe nagrywanie dzwieku i nagrywal i to co nagralem, odtwarzal. Natomiast puszczenie dowolnej muzyczki innym programem dzwiek dawalo na normalne glosniki - NIC nie rozumiem ze tego BT. Jak widac - stary klasyczny kabelek jest dobry na wszystko

Jeszcze raz dziekuje za pomoc

Prosba do WSZYSTKICH ktorzy maja ASUSA 716 - jesli macie kochani jakies doswiadczenia ze sluchawkamia czy innymi urzadzeniami BT podlaczanymi do ASUSA - wymiencie sie tymi doswiadczeniami z innymi.
(okablowany z kazdej strony) Ted