MEDION MD 7200 instrukcja

• 3 Odpowiedzi
  • 1749 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Październik 26, 2006, 20:36:08 »
Witam.
Nabyłem niedawno palmtopa MEDION MD 7200. Niestety nie posiadam instrukcjiJest to wersja niemiecka. Mam takie pytanie: czy można wgrać soft angielski i gdzie można znaleźć instrukcję obsługi?[/b]

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 27, 2006, 08:07:23 »
nie znalazlem opisu tego urządzenia. Podaj co masz wpisane w opisie urządzenia czyli jakiego masz Windowsa. Na pierwszy rzut oka nie powinno być problemu ze zmiana ROMu ale najpierw taki ROM musisz posiadać.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Re: MEDION MD 7200 instrukcja
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 27, 2006, 20:53:08 »
Cytat: "pawdmo"
Witam.
Nabyłem niedawno palmtopa MEDION MD 7200. Niestety nie posiadam instrukcjiJest to wersja niemiecka. Mam takie pytanie: czy można wgrać soft angielski i gdzie można znaleźć instrukcję obsługi?[/b]

Miałem to kiedyś w łapkach - niestety inaczej niż większość medionów, ten nie przypominał mi wprost żadnego innego urządzenia (Mio znaczy się). Musiał byś mieć więc angielski rom z identycznego Mediona, co niestety może być niemożliwe, albo dość dużo ryzykując wgrać coś np z Mio 336. Spolszczenia systemu niemieckiego praktycznie nie istnieją. Czasem uda się coś zainstalować, ale albo nie działa do końca, albo zupełnie wywala palmtopa. Lepiej nauczyć się tych kilka słów po niemiecku z dwojga złego :) Można też zainstalować angielskie (lub polskie) wersje zamienników (np spreadCE zamiast excella) zainstalowanych standardowo programów i zmienić sobie wpisy w menu start. Tak już da się od biedy pracować.

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 29, 2006, 18:31:50 »
Dzięki za chęć pomocy. oradziłem sobie inaczej. Mam znajomego /tęga głowa/, któremu dałem palma. Jakie było moje zdziwienie, kiedy okazało się że mam wgranego windowsa 2003 w jęż. angielskim i spolszczenie. Jestem happy. Pozdrawiam