Asus A620BT - nieznane urządzenie USB. Prosze o pomoc.

• 9 Odpowiedzi
  • 1438 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Sierpień 20, 2004, 10:33:33 »
Witam.

Mam problem. Po podłączeniu Asusa A620BT w stacji dokującej pod USB wyskakuje komunikat, że:

"Nie rozpoznano urządzenia USB. Jedno z urządzeń USB podłączonych do komputera ma awarię, ale system Windows nie może go rozpoznać, itd."

Mam Windows XP (najnowsze SP,patche).

Zainstalowałem ActiveSync 3.7, potem 3.7.1 i nic. W menadzerze urzadzen jest widoczny jako

Kontrolery uniwersalnej magistrali szczergowej / nieznane urządzenie.

Stan urządzenia:

"Brak zainstalowanych sterowników tego urządzenia.

Jeśli masz problemy z tym urządzeniem, to kliknij przycisk Rozwiązywanie problemów, aby uruchomić narzędzie do rozwiązywania problemów."

Na WWW Aususa sa niby jakies oddzielne stery do cradle i kablam ale tylko pod Windows 2003. Probowalem je zainstalowac, ale nic to nie pomogło :(

Prosze bardzo o pomoc.

*

Offline mody313

• **
  • 236
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 20, 2004, 10:48:32 »
A czy przed podlaczeniem pocketa miales zainstalowany activesync?
wiem, ze w przypadku ipaq'ow wazne jest zachowanie kolejnosci - najpierw activesync, a dopiero pozniej podlaczanie pocekta.

Jesli zrobiles odwrotnie moglo sie cos pokaszanic...

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 20, 2004, 11:07:11 »
Jak najbardziej. Zawsze najpierw instalowałem ActiveSync a dopiero potem podłączałem stację z pda.

[Dodano: 2004-08-20 11:17:06]
Doda, że sam palmtop sprawuje się wysmienicie, więc to raczej nie jest awaria sprzętowa.

*

Offline aves

• 18
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 20, 2004, 11:35:27 »
a jak z innymi urządzeniami na USB ?
moze po prostu nie masz/cos sie spie*ło ze sterownikami wlasnie portów USB -
najlepiej zainstalowac wtedy najnowsze drivery do twojej plyty głównej

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 20, 2004, 11:43:31 »
Z innymi urządzeniami USB nie ma namniejszego problemu. Drukarka, skaner, cyfrak, itd.

*

Offline jarekt

• 755
  • na stanie Wizard, Uni, TouchHD, HTCHero, Milestone
  • Sprzęt: THD, Hero, Milestone
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 20, 2004, 15:13:52 »
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;838989  (tylko sciagnij wersje PL - opcja po prawej stronie ekranu). To najnowsza poprawka (wyszla dzisiaj) dotyczy ona pracy AS z USB 2.0 - chodzi o huba usb ale moze tutaj tez cos pomoze...

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 20, 2004, 15:32:09 »
Dzięki, już sprawdzam !

Widzę, że to nie jest tylko mój problem  :)

http://groups.google.pl/groups?q=%2B%22unknown+device%22+%2Bactivesync+%2Busb&hl=pl&lr=&ie=UTF-8&sa=N&tab=wg

ActiveSync przez bluetooth działa OK, ale funkcjonalne połączenie USB by się przydało.

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,

« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 20, 2004, 17:56:18 »
Super :) W końcu zadziało :) Jest już widziany jako Asus, ale....

ActiveSync nie chce działać. W connection settings jest zaznaczone USB i jak włożę palmtopa do stacji to pokazuje się napis Connect. Pierwszy raz po włożeniu w trayu zaczęło się obacać na zielono z napisem connecting.....i tak parę minut aż w końcu poszarzało z napisem "no partnership". Po wlozeniu ponownie nawet już zielonego nie było.

Przez bluetooth bez problemu wyskoczyło okienko z ustanowieniem partnership i wszytko działa - przez USB - pomimo że sam ActiveSync mówi (w connection settings)  że "USB: Connected" nie działa ni cholery. Po prostu nic się nie dzieje.

Ja już nie ma siły. Całą sobotę zmarnowałem na to (fakt że deszczową) :) a i tak nie działa.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 24, 2004, 00:25:37 »
Sprawdz to na innym komputerze. Jak tam zadziala, to przeinstaluj system na swoim kompie i sprawdz jeszcze raz...