asus a620 i nieudany upgrade na wersje angielska

• 9 Odpowiedzi
  • 811 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Sierpień 08, 2005, 14:59:01 »
Witam
Czy jest jakas metoda na postawienie asusa a620 po tym jak nie udalo sie flashowanie z karty cf?Palm teraz sie wcale nie odpala tylko swieci sie dioda od ladowania jak podlaczy sie ladowarke.
Prosze o pomoc

*

Offline Cin-Cinek

• *
  • 63
  • Sprzęt: E50
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 09, 2005, 02:26:32 »
Wyglada mi na padnieta plyte glowna. Domowymi sposobami raczej nie ma szans na zdzialanie czegos samemu (chociaz moze sie myle?). Sprobuj napisac pod ten adres: servicexx@go2.pl. Panowie zajmuja sie naprawa PDA, nie wiem czy pomoga ale warto sprobowac.

[Dodano: 2005-08-09 02:27:39]
servicexx@o2.pl znaczy sie...

*

Offline t183

• 10
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 09, 2005, 08:22:09 »

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 09, 2005, 09:47:12 »
Cytat: cin-cinek
Wyglada mi na padnieta plyte glowna. Domowymi sposobami raczej nie ma szans na zdzialanie czegos samemu (chociaz moze sie myle?). Sprobuj napisac pod ten adres: servicexx@go2.pl. Panowie zajmuja sie naprawa PDA, nie wiem czy pomoga ale warto sprobowac.

Zajmuja sie naprawa PDA tylko czysto teoretycznie... niestety wszyscy ktorzy wyslali tam swoje PDA nie otrzymali ich juz po "naprawie".

*

Offline Cin-Cinek

• *
  • 63
  • Sprzęt: E50
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 09, 2005, 16:01:17 »
Cytat: Jakub Kańczugowski
Cytat: cin-cinek

Zajmuja sie naprawa PDA tylko czysto teoretycznie... niestety wszyscy ktorzy wyslali tam swoje PDA nie otrzymali ich juz po "naprawie".

Nie wiedzialem, przepraszam za bledne informacje.

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 10, 2005, 01:44:02 »
nie jest to padnieta plyta glowna bo to tylko brak softu ,piszac ten post myslalem ze znajdzie sie jakas dobra dusza co pomoze mi postawic palma na nogi ale poraz kolejny musze siedziec sam nad tematem bo wszyscy robia z tego tajemnice lub temat tabu.
sam zajmuje sie na codzien wgrywaniem softow do samochodowych radji i nawigacji i nie robie z tego jakiejs tajemnicy wystarczy poczytac moje posty na forum  www.elektroda.pl chetnie pomagam tez userom forum (elektroda zecz jasna bo na tym znam sie bardzo dobrze) ale w pda to sa moje poczatki i w dalszym ciagu licze na jakas pomoc co i jak z tym tematem zrobic,a jak nie to bede mial do sprzedania za dobre pieniadze baterie i wyswietlacz z obudowa bo elektronike zatrzymam se do testow

Pozdrawiam

*

Offline BoNt3k

• 340
  • Sprzęt: iPHONE 3GS, iPHONE 4, NOKIA N8
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 10, 2005, 03:02:21 »
pewnie jakby ktos wiedzial to na pewno by Ci pomogl widocznie nikt z nas nie mial jeszcze do czynienia z tym problemem i oby nigdy nie mial :))

sprbuj moze tutaj - nie wiem kto to ale warto spytac  jak cos sie dowiesz to daj znac:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60158142

*

Offline t183

• 10
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 10, 2005, 09:16:38 »
BoNt3k - jak to nikt nie miał takiego problemu? Poczytaj posty w wątku do którego dałem link. Swoją drogą to ja obdzwoniłem większość serwisów - usłyszałem albo "nie da się" albo taką cenę za usługę że kupiłem drugiego pocketa :(

« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 10, 2005, 10:00:28 »
Złącze JTAG jest wyprowadzone na zewnątrz. Niestety darmowy program do obsługi nie suportuje pamięci DiskOnChip G3 firmy Msystems. I tu jest zasadniczy problem. Z postów na PDAclub wywnioskowałem że daje się to zrobić pewnie po napisaniu dodatkowego pliku (nie pamiętam jak się on nazywa, ale służy dopasowania komend interfejsu do procedury programowania pamięci) i wykorzystaniu prornamatora układów FPGA. Zresztą sądze że w kraju jest parę firm posiadających PROFESJONALNE oprogramowanie JTAG ale z pewnością nie zajmują się one naprawami PDA (pewnie jedynie kumpel pracujący w OPTIMUSIE czy MOTOROLI by mógł coś pomóc)

« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 15, 2005, 00:30:02 »
po kilku telefonach i przeszukaniu neta dowiedzialem sie ze za 400pln netto moge se kupic nowa plyte na gwarancji i oczywiscie za 50 pln netto wymieni mi ja serwis.Sam prowadze serwis odbiornikow samochodowych ale za odkrecenie 8 wkretow jeszcze nikt u mnie 50 zeta netto nie zostawil, wiedz czekam moze ktos bedzie mial takowego palma ze zbitym wyswietlaczem lub jakas niewielka usterka chetnie odkupie w cenie w granicach rozsadku

Pozdrawiam