Asus a 730W host?

• 7 Odpowiedzi
  • 957 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Asus a 730W host?
« dnia: Styczeń 11, 2005, 19:39:34 »
Banalne pytanie, szukałem dużo w specyfikacjach na różnych stronach i co do ASUS A 730W hest napisane wszędzie (jeśli jest), żę dołączony jest "kabel host usb".

Czy ten model ma HOST USB?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Asus a 730W host?
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 11, 2005, 19:40:57 »
Ten model ma host USB, ale czy jest kabel ktory pozwala podlaczyc do niego urzadzenia USB to juz inna sprawa.

*

Offline pernaczy

• 11
  • Sprzęt: HP iPAQ 214, Automapa EU, CF 1GB, SD 4GB
Asus a 730W host?
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 11, 2005, 21:03:47 »
Cytat: jakub kańczugowski
Ten model ma host USB, ale czy jest kabel ktory pozwala podlaczyc do niego urzadzenia USB to juz inna sprawa.

Kabel host USB do "asusów" a730 i a730W oczywiście istnieje ale jako tzw. "opcjonalne wyposażenie" tzn. że jest do nabycia osobno w zachodnich (nielicznych jeszcze) sklepach internetowych.

*

Offline MietasM

• 272
  • Sprzęt: Sony Xperia P, Ipaq 316, Phantom NaviBox HD
Asus a 730W host?
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 11, 2005, 22:11:50 »
W A730 nie ma kabelka, natomiast w A730W ten kabelek jest w wyposażeniu standardowym. Wiem, bo kupiłem niedawno takie urządzonko. Kabelek był, jest i działa!

Asus a 730W host?
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 11, 2005, 23:31:07 »
A ja ma skromniutkiego Acerka N30 i też ma taki kabelek. Też działa oczywiście ;)

Dzięki za wszystkie odpowiedzi.

*

Offline MrHagen

• **
  • 168
  • Sprzęt: HTC Diamond, HTC HD2 oraz rower Wigry III ;)
Asus a 730W host?
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 27, 2005, 12:31:03 »
MietasM czy moglbys napisac mi na maila lub GG jak wrazenia z uzytkowanai tego modelu? Przymierzam sie do zakupu PDA z  VGA :) i chcialem  dowiedziec sie cos od uzytkownika.
Z gory dzieki!!!

Asus a 730W host?
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 27, 2005, 13:27:25 »
MietasM > napisz najlepiej na forum cos wiecej o A730W - np tu: http://pdaclub.pl/forum/posty.php?temat_id=12128&od=0 ;)

Laczyles sie z internetem przez BT lub Irde? jesli tak to czy byly jakies problemy i przy pomocy jakiego telefonu?

Dostales w komplecie 2 akumulatorki?

*

Offline MietasM

• 272
  • Sprzęt: Sony Xperia P, Ipaq 316, Phantom NaviBox HD
Asus a 730W host?
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 04, 2005, 10:56:43 »
Działam na A730W już od miesiąca. W komplecie były dwa akumulatory i kabelek USB Host. Nie mam porówania do innych modeli z wyjątkiem jornady 545 ale to już historia. W sumie o zakupie tego a nie innego modelu zadecydowała cena, design i USB host. Pracuje się nieźle. Nie jest tak wolny jak pisano o A730 (zresztą jest nowszy ROM i w testach urządzenie wypada duuużo lepiej niż A730). W domu łączę się do internetu przez Wi-Fi. Przez BT i GPRS na Nokii 6310i pracuje się komfortowo. Raczej nie nadaje się do surfowania po sieci, ale PocketGG działa OK a i operacje na koncie w banku internetowym (inteligo mbank) da sie bezproblemowo wykonać. Jest dużo pamięci (128MB) a ja dokupiłem jeszcze SD1024 HS. Mam AutoMapę i GPS/BT. Chodzą na VGA bardzo dobrze. Zdziwiła mnie doskonała jakość dźwięku mp3 odtwarzanych z MediaPlayera. Filmy na BetaPlayerze chodzą bezbłędnie zarówno z FPS 20 jak i 25.
Jedyną ale za to OGROMNĄ wadą tego urządzenia jest BATERIA, a właściwie jej brak. W zasadzie używam go prawie cały czas na zasilaniu zewnętrznym. Bateria wystarcza na kilka godzin (przy BT na dwie, a przy Wi-Fi na 1 - 1.5 godziny). Empetrójek (przy wygaszonym ekranie) można słuchać 4-5 godzin. Niestety nie ma możliwości ładowania baterii poza urządzeniem. Nie wiem czy drugi raz kupiłbym ten model. Ta jedna wada przebija wszystkie zalety.