Działam na A730W już od miesiąca. W komplecie były dwa akumulatory i kabelek USB Host. Nie mam porówania do innych modeli z wyjątkiem jornady 545 ale to już historia. W sumie o zakupie tego a nie innego modelu zadecydowała cena, design i USB host. Pracuje się nieźle. Nie jest tak wolny jak pisano o A730 (zresztą jest nowszy ROM i w testach urządzenie wypada duuużo lepiej niż A730). W domu łączę się do internetu przez Wi-Fi. Przez BT i GPRS na Nokii 6310i pracuje się komfortowo. Raczej nie nadaje się do surfowania po sieci, ale PocketGG działa OK a i operacje na koncie w banku internetowym (inteligo mbank) da sie bezproblemowo wykonać. Jest dużo pamięci (128MB) a ja dokupiłem jeszcze SD1024 HS. Mam AutoMapę i GPS/BT. Chodzą na VGA bardzo dobrze. Zdziwiła mnie doskonała jakość dźwięku mp3 odtwarzanych z MediaPlayera. Filmy na BetaPlayerze chodzą bezbłędnie zarówno z FPS 20 jak i 25.
Jedyną ale za to OGROMNĄ wadą tego urządzenia jest BATERIA, a właściwie jej brak. W zasadzie używam go prawie cały czas na zasilaniu zewnętrznym. Bateria wystarcza na kilka godzin (przy BT na dwie, a przy Wi-Fi na 1 - 1.5 godziny). Empetrójek (przy wygaszonym ekranie) można słuchać 4-5 godzin. Niestety nie ma możliwości ładowania baterii poza urządzeniem. Nie wiem czy drugi raz kupiłbym ten model. Ta jedna wada przebija wszystkie zalety.