asus 636n

• 11 Odpowiedzi
  • 883 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

asus 636n
« dnia: Październik 05, 2006, 11:37:56 »
Mam problem z dzialaniem progamow na palm.Nie wiem jak zrobic zeby za pomoca ActiveSync dzialalo.Jest to strasznie prosty program ale dla mnie za prosty zeby to zrobic.Na trudniejszych programach dawalem sobie rade a na tym ni cholery.Pomogl by mi ktos.Nawet dzial dla poczatkujacych mi nie pomogl bo tam jest inna wersja tego programu.Jak by mi ktos krok po kroku opisal to bylbym bardzo wdzieczny.

asus 636n
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 05, 2006, 11:58:41 »
przezucilem obrazki jpg., muzyke i to mi dziala.Ale przezucilem krotki filmik z roszezeniem avi, program Pocket_winnamp i pare roznych i to mi nie dziala.Jak zrobic zeby to dzialalo.Niemoge sobie z tym poradzic.Dzisiaj asusa kupilem i jetsem troche nie kumaty.Znajdzie sie ktos kto mi to wyjasni jak to zrobic?

*

Offline kari

• **
  • 128
  • Fortuna gardłem się przelewa! :D
    • Biały Ikar
  • Sprzęt: Nexus 4
asus 636n
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 05, 2006, 11:59:57 »
po pierwsze, to asus 636n jest pocketem a to jest dział dla palm os (jak chcesz, aby ktoś ci odpowiedział, to zadaj pytanie w odpowiednim dziale :kill: ), po drugie, o co ci chodzi?? w temacie masz pocketa, a piszesz o programach na palma (chociaż napisz jakie programy :mysli: ). ActiveSync to program do synchronizacji pocketów z windowsem i w dziale dla początkujących/faq znajdziesz wszystko czego ci trzeba. :huh:
Visor Neo, Dell Axim X30, Treo 650, Universal, iPhone 3G, 3GS, HP Pre 3, Nexus 4
iPad 1 16Gb, iPad 1 3G 32Gb

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
asus 636n
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 05, 2006, 12:04:55 »
yupi666
czy ty chcesz bana dostac :?: w innych wersjach AS nie bylo tak znaczacych zmian zeby nie rozumiec :!:
na dodatek piszesz posty nie w tym dziale :!:

*

Offline RoNi

• 815
  • Sprzęt: TX, Tungsten E, Treo 680, Huawei P20
asus 636n
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 05, 2006, 12:14:58 »
Przenoszę i proszę, żeby autor zapoznał się z regulaminem.

*

nothin

asus 636n
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 05, 2006, 19:52:22 »
czemu nikt w końcu ludziom nie powie jednego:

refren:
KUPUJCIE CZYTNIKI!!!!

rozwala mnie myśl o przerzucaniu czegokolwiek za pomocą AS, jeśli już to wm03 card export/wm 05 mass storage driver, NIE AS, lol.

refren:
KUPUJCIE CZYTNIKI.....

*

Offline redik

• **
  • 214
asus 636n
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 05, 2006, 19:56:27 »
a ja Ci nothin powiem ze z tymi czytnikami to tak ale nie...
Mam karte SD 1G. No i za wała mie sie nie udało sformatowac jej tak zeby widzial ja a636 i win xp. Albo kurde jedno, albo drugie.
Jak sformatuje Windowsami to ppc ja widzi, ale pusta, mimo ze sa na niej pliki. Jak ja sformatuje w ppc - to windowsy twierdza ze jest niesformatowana

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
asus 636n
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 05, 2006, 20:08:59 »
redik, to bardzo dziwne, ja mam 2 karty 1GB i 2GB, nie były formatowane i prosto wyjęte z opakowania widzi je i pocket i WinXP i Win98

a AS jednak się czasami przydaje, choćby dlatego że niektóre pliki muszą być przekonwertowane w 2003

*

Offline awatar

• 316
  • Sprzęt: P750, SE XPERIA Arc
asus 636n
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 06, 2006, 08:45:52 »
Wiecie, ten A636N ma funkcję czytnika kart, która działa bez żadnych sterowników i AS. Dodatkowy czytnik nie jest potrzebny. Bez problemu można też przesyłać pliki przez BT.
Tak naprawdę to yupi666 ma chyba jednak innego rodzaju problem.
Ja też dopiero zaczynam poznawać mojego A636N i wydaje mi się, że do instalacji niektórych aplikacji AS jest jednak niezbędny.

*

Offline redik

• **
  • 214
asus 636n
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 06, 2006, 09:16:11 »
Cytat: "awatar"
Wiecie, ten A636N ma funkcję czytnika kart, która działa bez żadnych sterowników i AS. Dodatkowy czytnik nie jest potrzebny. Bez problemu można też przesyłać pliki przez BT.
Tak naprawdę to yupi666 ma chyba jednak innego rodzaju problem.
Ja też dopiero zaczynam poznawać mojego A636N i wydaje mi się, że do instalacji niektórych aplikacji AS jest jednak niezbędny.

nie jestem na 100% pewien ale jak uruchomisz program instalacyjny to on zawsze wrzuca caba do program files/microsoft acvtivesync. Ale gdzies ktoras intalacja nie biegla dalej bez aktywnego polaczenia as

*

Offline awatar

• 316
  • Sprzęt: P750, SE XPERIA Arc
asus 636n
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 06, 2006, 12:31:10 »
Tylko jaki program instalacyjny, jeśli instrukcja instalacji mówi tylko o instalacji z użyciem AS. Chyba, że można to zrobić inaczej. Jeśli program jest jako CAB to po prostu kopiuję go na kartę (zwykle przez BT lub WiFi) i instaluję. Inaczej na razie nic nie instalowałem.
Mam problem z zainstalowaniem aplikacji do GPS bo AS wymaga SP2 w XP i tu pojawiły się pewne komplikacje ;) .

*

Offline redik

• **
  • 214
asus 636n
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 06, 2006, 12:38:19 »
zasadniczo te exe-ki instalacyjne to rozpakowywuja caba do katalogu o ktorym wspomnialem (przynajmniej takie sa moje spostrzezenia)... A ze ppc rozumie juz CABa to mozna dalej pociagnac recznie ze sie tak nieladnie wyraze

Instrukce ogolnie maja to do siebie ze kaza robic mnostwo dziwnych rzeczy. Tak jak np przyklad instrukcja do  upgradu ROMu w asus636. Punkt pierwszy - sformatuj SD....