mathcad na ppc??

• 5 Odpowiedzi
  • 835 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline xins

• *
  • 50
  • Sprzęt: był spv m3000, jest Toshiba g900 :)
mathcad na ppc??
« dnia: Kwiecień 27, 2006, 15:36:41 »
dzień dobry;p zastanawiałem się czy nie ma czasem pocketowej wersji mathcad'a... studuje na politechnice i często kożystam z jego biórkowej wersji, ale miec go na pda i w czasie zajęć odrazu coś policzyć to zmienia sposób postrzegania świata:)

Może ktoś wie coś na ten temat?

*

Offline KrzysiekM

• 371
  • Warszawa
  • Sprzęt: iPAQ hx4700, Nokia N95 8GB
Re: mathcad na ppc??
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 27, 2006, 15:46:38 »
Cytat: "xins"
dzień dobry;p zastanawiałem się czy nie ma czasem pocketowej wersji mathcad'a... studuje na politechnice i często kożystam z jego biórkowej wersji, ale miec go na pda i w czasie zajęć odrazu coś policzyć to zmienia sposób postrzegania świata:)

Może ktoś wie coś na ten temat?

Sorry!!! Nie mogę się powstrzymać! Wiem, że to nie forum ortografii, ale...
Przyszli inżynierowie - analfabeci....  :(  :(  :(  :(

"kożystam"  :arrow: korzystam
"biórkowej"  :arrow: biurkowej
"odrazu"   :arrow:  od razu

Bez urazy,
pozdrawiam.

mathcad na ppc??
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 27, 2006, 16:20:30 »
dołączę się z ciekawymi pomysłami, może słyszeliście czy jest na pocketa jakaś emulacja Windows XP, też często korzystam więc fajnie jakbym miała pełny Windows + Office na pockecie.

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
mathcad na ppc??
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 27, 2006, 17:34:00 »
Samego Mathcada na PPC nie znajdziesz, ale może wystarczy Ci coś w rodzaju LME : http://www.calerga.com/ ma dość spore możliwości i jest podobne w działaniu do Matlaba (jeżeli go znasz to i z tym powinieneś sobie poradzić).

*

Offline arczi

• 921
    • http://www.arczi79.netarteria.info
  • Sprzęt: HTC Desire HD
mathcad na ppc??
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 27, 2006, 20:39:14 »
mathcada nie uświadczyłem jeszcze nigdzie... natomiast natknołem się kiedyś na coś w stylu programu CAD - ale oczywiście to coś zupełnie innego niż mathCAD :-) Program LME jest na obecną chwilę chyba jednym z lepszych rozwiązań. Nie wiem jak spisywał b się Derive na PocketDOSie - może coś takiego udało by sie odpalić... nie wiem... jak narazie sam szukam zestawu programów do instalacji "na stałe" na swoim PPC... Z matematycznego softu w tej chwili mocno eksploatuję równiez jeden rozbudowany kalkulator o nazwie Real Calculator - z "bajerów" ma rysowanie wykresów 2D i 3D. Oczywiście jest w nim zaimlementowana MASA różnych funkcji matematycznych. POLECAM.
Casio Cassiopeia E-115 ----> HP iPaq h4150 ----> HTC Touch Pro ----> HTC Inspire 4G ----> HTC Desire HD ----> Samsung Galaxy Note  4 (N910C)

*

Offline Nameless

• 1393
    • PDAclub.pl
  • Sprzęt: iPod Touch, iPAQ 2210, Palm m515 i Nokia 6820
mathcad na ppc??
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 27, 2006, 22:40:52 »
Ludzie co za śmietnik :!:  :evil: Połowę postów z tego tematu musiałem wykasować :? Skasowałem niepotrzebne "śmieci", a kilka postów zedytowałem (to było konieczne, aby dane posty były sensowne). Na przyszłość proszę nie śmiecić :wink:

~..in a Rub-a-duB style..in a Rub-a-duB style..~