Antyreklama

• 5 Odpowiedzi
  • 752 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline t_e_d

• 478
    • http://stc.org.pl
  • Sprzęt: PalmV/Asus 716/HP iPAQ214/Magellan315/HI-303E/G_Rays2
Antyreklama
« dnia: Wrzesień 23, 2004, 14:45:26 »
Witam
Przeczytalem w najnowszym nr CHIPA reklame nowego czasopisma "mobility" Ogladam strone interentowa tego tytulu i ...... mam mieszane wrazenia.

1.od adresem http://www.mobility.com.pl/palmtopy.php opisane sa PDA - fajnie, tylko dlaczego wsrod ASUSOW jest tylko A600 a i jego dane sa tak sformatowane ze tekst z danymi chowa sie za wyznaczona ramka

2. po kliknieciu na odsylacz PRENUMERATA dostaje informacje jak zaprenumerowac czasopismo .......... mobility - swietnie, klikam dalej i co ?
ano dalej mam cos takiego: "PRENUMARATA PISMA „DEALER” DLA INDYWIDUALNEGO KLIENTA"

3. w dziale DOWNLOAD/Urzadzenia PDA/Programy sa dwie pozycje - Programy EPOC cz.1 i cz.2 i odsylacze - Szczegóły, wiec klikam na te szczegóły i co widze ?TYLKO informacje jak dlugo bede TOTO sciagal. Wyjatkowo szczegolowy opis :):):)

Pewnie dalo by sie znalesc kilka nastepnych takich samych kwiatkow, ale jesli po 5 minutach chodzenia po tej stronie mam takie doswiadczenia, to chyba jednak zrezygnuje z kupowania tego tytulu.

REKLAMA DZWINIA HANDLU kiedys sie mawialo - wiec .........

Pozdrawiam jednego z redaktorow obecnego i na naszym forum :)

Ted

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Antyreklama
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 23, 2004, 14:59:23 »
No coz... :) Nie bede tutaj tlumaczyl tych bledow... ale moze napisze cos co pozwoli spojrzec na to z innej strony.

Po pierwsze pismo Mobility zwane bylo kiedys Dealer... wiec pewnie tak pozostalo na stronie prenumeraty. Co do strony to nie mam pojecie kto i jak to dla redakcji robi. Fatk faktem ze zaoferowano mi mozliwosc pisania newsow i artykulow nie tylko do samej gazety ale i na strone - odmowilem bo nie widze sensu pisania tego samego na dwoch witrynach, a z PDAclub rezygnowac nie mam zamiaru, nawet jesli w Mobility mialbym dostawac za to jakas kase.

Ogolnie rzecz biorac to pismo to chce chyba traktowac o wszystkim co przenosne. Wedlug mnie nie jest to najlepsze rozwiazanie. Oczywiscie tak maja teoretycznie szersze grono odbiorcow, ale gdyby skupili sie bardziej na przenosnych urzadzeniach klasy PDA i smartphone to mysle ze wypelniliby spora luke na rynku. Tymczasem artykulow o PDA jest tam bardzo malo - sytuacja byc moze zmieni sie nieco w ciagu kilku nadchodzacych miesiecy, ale mysle ze nie ma co marzyc by bylo tam tyle materialow o palmtopach co w swietej pamieci Mobile Computing.

Czesto artykuly o PDA w polskich gazetach pisane sa przez osoby ktore zazwyczaj nie maja o tym kompletnego pojecia, ale sa czysto teoretykami. Wystarczy przeczytac kilka takich tekstow a mozna bardzo zrazic sie do danego tytulu. Wezmy chocby specjalne wydanie CHIPa o urzadzeniach przenosnych, w ktorym bylo tyle niescislosci i lamerstwa... ze szkoda gadac.

Nawet PDAclub zaoferowal ze mozemy im sprawdzic te teksty zanim pojda do druku - bylo na to jeszcze kilka dni, to nikt niestety nie odpisal.

Albo pismo EGX - juz na okladce jednego z poprzednich numerow mozna bylo zobaczyc jacy fachowcy pisza tam artykuly o PDA...

*

Offline Wicked

• 829
  • Sprzęt: Acer n311 sd 2GB + toshiba g900 + nokia 5530 4GB
Antyreklama
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 23, 2004, 15:11:32 »
Zrobili test hp 1915, które już nie jest produkowane, a hp wycofuje się(wycofało?) z promocji tego modelu. Właśnie zabieram się do lektury testu i zobaczymy co ciekawego napiszą.

"Urządzenie jest wyposażone w procesor Intel XSCale 200 MHz, który umożliwia szybkie przetwarzanie multimediów, a także zapewnia wysoki poziom bezpieczeństwa." - nie miałem w rękach tego modelu, ale z tego co widziałem  na forum, nie jest super szybki sprzęt i nie raz były problemy z płynnością filmów i mp3 odgrywanych w tle.
Test według mnie dosyć pobieżny i autor nie wgłębiał się w system itp. Chyba jednak pozostanę przy pdaclubie;).

*

Offline t_e_d

• 478
    • http://stc.org.pl
  • Sprzęt: PalmV/Asus 716/HP iPAQ214/Magellan315/HI-303E/G_Rays2
Antyreklama
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 23, 2004, 20:04:27 »
Cytat: jakub kańczugowski
No coz... :) Nie bede tutaj tlumaczyl tych bledow... ale moze napisze cos co pozwoli spojrzec na to z innej strony.

ale mysle ze nie ma co marzyc by bylo tam tyle materialow o palmtopach co w swietej pamieci Mobile Computing.

.........

Albo pismo EGX - juz na okladce jednego z poprzednich numerow mozna bylo zobaczyc jacy fachowcy pisza tam artykuly o PDA...

Czyli jak rozumiem, teraz na polskim rynku wydawniczym nie ma zadnego czasopisma z prawdziwego zdarzenia o PDA?
A szkoda :(

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Antyreklama
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 23, 2004, 20:23:34 »
No niestety...

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
Antyreklama
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 23, 2004, 21:46:19 »
Było Mobile Computing ale przestali to wydawać :( Pojawił się jeden (jak na razie) numer miesięcznika mBiznes.
Pozdrawiam,
biblo