Alternetywa dla ActiveSync. Jest coś takiego?

• 6 Odpowiedzi
  • 687 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline rogeros

• *
  • 51
    • Centrale telefoniczne VOIP - www.astrocom.plTelefony VoIP, Bramki VoIP - Sklep VoIP
  • Sprzęt: N560
Alternetywa dla ActiveSync. Jest coś takiego?
« dnia: Wrzesień 01, 2007, 22:23:25 »
Witajcie.
Mam jakiś problem z ActiveSync na swoim Windows XP Pro.
Otóż kiedy zostawię opcję umożliwiającą połączenia z PDA poprzez USB (w activesync na komputerze) to
po ponownym uruchomieniu komputera wywala mi niebieski ekran z błędami poczym komputer
sam się resetuje. I teraz musze wchodzić w tryb awaryjny i przywracac system z kopii zapasowej.

Doszedłem do tego że to właśnie opcja USB ponieważ kiedy "odhacze" tą opcję to komputer
odpala się normalnie.

Próbowałem już z wieloma wersjami AS nawet próbowałem wersję portable. Niestety
wszystkie z jednakowym skutkiem.

I tu jest moje pytanie.
Czy ktoś orientuje się czym jest spowodowany owy problem?
I czy jest jakiś inny program do synchronizacji komputera z PDA? Chodzi mi o (kontakty, zadania z MS Office)

Za pomocz góry dziekuje
REGULAMIN !!!!

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: Alternetywa dla ActiveSync. Jest coś takiego?
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 01, 2007, 23:08:41 »
Jedynie AS. Poza tym problem wiele razy opisywany. Odinstaluj firewalla i antywirusa zobacz czy wtedy pojdzie, zainstaluj wszystkie poprawki z Windowsupdate a na koncu jak nie pomoga poprzednie rzeczy, sprawdz czy masz wszystko OK z USB.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 01, 2007, 23:18:59 »
Wszystko wskazuje iż Twój PC ma problem hardwarowy - ze złączem USB.
Ale przecież masz opcje bezprzewodowej synchronizacji BT/IR a jeśli Twój PDA ma system WM2k3 to także WiFi.
potrzebna zgoda

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 01, 2007, 23:37:58 »
Ale przecież masz opcje bezprzewodowej synchronizacji BT/IR a jeśli Twój PDA ma system WM2k3 to także WiFi.

Niekoniecznie w 90% przypadkow na forum byl to problem antywirys i/lub firewalla ew. windowsa. W 5% problem lezal po stronie PPC a w 5% po stronie hardware.

*

Offline rogeros

• *
  • 51
    • Centrale telefoniczne VOIP - www.astrocom.plTelefony VoIP, Bramki VoIP - Sklep VoIP
  • Sprzęt: N560
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 01, 2007, 23:51:12 »
Jedynie AS. Poza tym problem wiele razy opisywany. Odinstaluj firewalla i antywirusa zobacz czy wtedy pojdzie, zainstaluj wszystkie poprawki z Windowsupdate a na koncu jak nie pomoga poprzednie rzeczy, sprawdz czy masz wszystko OK z USB.

Czy mam przez to rozumieć, że jeśli chce synchronizować PDA z komputerem to nie moge korzystac z firewall-a i programu antivirusowego.
Korzystam z firewall-a systemowego windows oraz programu antywirusowego avast. Poprawki na bieżąco aktualizowane poprzez automat.

USB wygląda że działa poprawnie. Wszystkie urządzenia pracują bez rzadnego problemu. Ba nawet sama synchronizacja przebiega
bez problemu. I byłoby wszystko oki tylko że czasem trzeba komputer wyłączyć a ten nie chce już potem powstać.

Zapomniałem wcześniej o tym napisać. Odznaczyłem opcję USB w AS tak że komputer odpalał się normalnie.
Skonfigurowałem połączenie poprzez Bluetooth. To mimo wyłączonej opcji USB nadal blokował komputer (tak jak przy USB).

Ogólnie rzecz biorąc. Jeśli podczas wyłączania komputera ikonka AS ma dodatkowy znaczek z X-em w czerwonym kole oznacza
ze będe mógł włączyć ponownie komputer :)
REGULAMIN !!!!

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 02, 2007, 00:30:26 »
Szkoda iż tych informacji nie podałeś na samym poczatku - to nie zgaduj zgadula. :mad:
Zdeinstaluj AS i zainstaluj ponownie ( najbardziej aktualną wersję)
Jeśli błędy powstają już przed podłączeniem - to coś się gryzie w systemie Windows na PC-cie  - to musisz najpierw zlokalizować i zdiagnozować.
Jak wszystko bedzie OK to szukaj przyczyny  dalej.
W takim razie to problem typowo softwarowy z Twoim PC.
potrzebna zgoda

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 02, 2007, 08:55:25 »

Czy mam przez to rozumieć, że jeśli chce synchronizować PDA z komputerem to nie moge korzystac z firewall-a i programu antivirusowego.
Korzystam z firewall-a systemowego windows oraz programu antywirusowego avast. Poprawki na bieżąco aktualizowane poprzez automat.

Masz rozumiec, ze w razie czego bedziesz musial zmienic program antywirusowy.