Hard reset i sprawdz jak to dziala na "czystym" systemie. Byc moze jest to wina jakiegos programu ktory instalujesz.
To raczej błąd systemu operacyjnego a nie doinstalowanych aplikacji. Miałem ten problem na WM2003 w Asusie, a ponieważ bardzo mi zależało na przypomnieniach testowałem także na czystym systemie i po pewnym czasie problem wystąpił.
Teraz mam WM5 na HTC Artemis i co jakiś czas pojawia się ten sam kłopot. Próbowałem już różnych zestawów oprogramowania (Agenda Fusion, Pocket Informant, różne wtyczki Today współpracujące z kalendarzem) i niestety nic z tego nie wyszło. Z tego co pamiętam na jakimś anglojęzycznym forum widziałem informację o tym, że w WM6 jest podobnie...
Wydaje mi się, że najwięcej błędów generują powtarzające się przypomnienia (np. w każdy wtorek, albo codziennie o określonej porze) - przynajmniej u mnie.
Co do programów zwalczających bałagan w kolejce przypomnień (notification queue) chyba najwięcej rodzajów błędnych przypomnień usuwa MemMaid, choć nie jest to rozwiązanie w 100% pewne. Poza tym pamiętanie o tym, żeby usuwać parę razy dziennie błędy w urządzeniu, którego jedną z ważniejszych funkcji jest przypominanie to już lekka paranoja.
Żeby oszczędzić innym czasu dodam, że testowałem też SKTools, pmClean, CheckNotifications - bez efektów. Pisałem również do PocketMax, która to firma twierdzi, że ich wtyczka do Today - alarmToday posiada zaimplementowane algorytmy oczyszczania kolejki przypomnień z błędnych wpisów. Na razie nie przetestowałem tego porządnie więc się nie wypowiadam, chociaż na Aximsite ktoś pisał, że z zainstalowanym alarmToday też mu się przydarzały niedziałające przypomnienia.
Przy okazji - problemu nie powodują wyłącznie zduplikowane przypomnienia, również te bez daty wykonania i z datą wykonania w przeszłości.
Nie chce mi się już rzucać mięsem w stronę Microsoftu, ale żeby kolejne 3 wydania systemu operacyjnego nie mogły sobie poradzić z tak ważną w PDA rzeczą to jednak mocna przesada. Nawet jeśli jakieś aplikacje firm trzecich zaśmiecają kolejkę to system powinien sam wyrzucać nieprawidłowe pozycje.
Podobnie jak Glaucos zachęcam innych do dzielenia się swoimi doświadczeniami.