czy stworzenie portalu informacyjnego w avantgo cos kosztuje

• 1 Odpowiedzi
  • 624 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Styczeń 22, 2003, 19:31:21 »
Witam,

Jestem pracownikiem działu PR przy portalu energetycznym www.cire.pl.

Nie będę ukrywał ze moja wiedza jeśli chodzi o html ogranicza się do kilku podstawowych komend a świat palmtpów to hobby,rozrywka oraz narzędzie pracy. Nie jestem specjalista ale tacy u nas pracują. Ja wymyśliłem by nasz portal był dostępny w wersji pda ale za nim to zglosze musze znac odpowiedz na elementarne pytanie -  Czy jeżeli chciałbym by portal cire był kanałem avantgo to musimy cos za to placic?

Chcę by wyglądało to podobnie do tego co ma Puls Biznesu czysty portal informacyjny.

Czy to cos nas kosztuje?

*

Offline Daszek

• 257
    • 2oo
  • Sprzęt: BLOW-43Vbt, iPhone3g, htc sensation
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 23, 2003, 09:08:11 »
Poczytaj strone AvantGo. Mysle, ze gdybys chcial reklamowac tam swoj portal, to musialbys za to zaplacic.
Na moim przykladzie sprawa wyglada tak:
zalozylem sobie konto na AvantGo - jest to za darmo do ok. 2MB (powyzej trzeba placic).
Nastepnie zrobilem mini wersje strony firmowej znajomego (w twoim przypadku bedzie to mini portal dostosowany do PDA) i dodalem do swojego konta - jako kanal - na AvantGo. Stworzyl sie link, na ktory klikajac przenosisz sie do swojego konta, gdzie dodajesz moja strone jako swoj kanal AvantGo.
Na stronie AvantGo pisza cos o nr ID dla partnerow. Wtedy zamiast dlugiego linka, masz krotszy z ID = efekt ten sam, czyli dodanie kanalu do swojego konta. Nie wiem czy taki nr ID jest platny, bo sie nie doczytalem.
Jesli masz w pracy specow od informatyki, to niech zajrza na http://developer.avantgo.com/developers/channel/index.html
tam powinni sie wszystkiego doczytac.